Sayfalar

23 Temmuz 2014 Çarşamba

BROWNİ ( ISLAK ) KURABİYE


Merhaba canlarım,
Öncelikle hepinizin Kandili Mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun inşallah...
Bugün sevgili arkadaşım Tümay'ın sayfasında görüp de hayran olduğum tatlısını denedim. Sonuç çok başarılıydı :)) Zaten onun hangi tarifini denesem sonuçtan hep memnun kalıyorum. 
Arkadaşımın sayfasına girip sizlerde bu güzel tarifleri kendinize not alın derim bence :)
Evet gelelim tatlımıza, adının kurabiye olduğuna bakmayın bence bayram tatlısı bile olabilecek güzellikte. İlk kez denedim ve çok beğendim. Hem ağızda dağılan bir kıvamı var hem de şerbet çok yakışmış bu tatlıya.
Sizlerde henüz denemediyseniz bence hemen yapın, üstelik oldukça pratik. 
Şerbeti kaynatma faslı da yok, sütle hazırlanıyor...
Bu güzel tarifi ajandama yıldızlar koyarak ekledim. Tümay'cım tarifin için çok teşekkürler canım :)))
Eee ne dersiniz hemen tarife geçelim mi :)






BROWNİ (ISLAK) KURABİYE
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket kakao (8-9 çorba kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (elenmiş)
(Yaklaşık olarak un ölçüsü 2 bardak + 1 bardaktan 1 parmak eksik)

Şerbeti için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:
Antep fıstığı yada hindistan cevizi

Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine tüm malzemeyi alıp güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Elimizde parçalar alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında 10-15 dk arası kurabiyelerimiz çatlayana kadar pişirelim. Kurabiyeler pişerken biz şerbetini hazırlayalım. Bir kabın içinde soğuk süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştıralım. 
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hiç vakit kaybetmeden soğuk şerbete batırıp çıkartalım ve başka bir tepsiye dizelim. Kalan şerbeti de kurabiyelerimizin üzerine gezdirelim.
Üzerine bir tepsi kapatıp tüm şerbeti çekmesi için bekleyelim. Daha sonra buzdolabında biraz bekletip üzerini antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Püf noktası, 
* Şerbeti kaynatmıyoruz ve sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıyoruz.
* Kurabiyeleri şerbette 1-2 sn bekletip tepsiye diziyoruz.


14 Temmuz 2014 Pazartesi

PATLICAN SİLKME


Haftanın bu ilk gününden Merhabalar :))
Yeni hafta hepimize bolluk ve bereket getirsin inşallah. 
Ramazanın ortasına da geldik çok şükür. Her gün ayrı güzel geçiyor Ramazada sanki. İftar saatinde o ezan sesini beklemek, hep birlikte oruç açmak çok ayrı bir keyif. Farklı duygular içinde oluyor insan Ramazanda...
Evet, bugün sizlere çok pratik ve lezzetli bir yemek tarifi vereceğim canlarım.
Genelde ben patlıcan yemeği yaparken minik küp şeklinde doğrar, yağda kızartırım. Sonra soslarım vs vs... Fakat bu yemek daha hafif geldi bana. Sizlere de tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin :))


İşte tarifim:

PATLICAN SİLKME
Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
4 adet patlıcan,
1 adet büyük soğan,
2 adet iri diş sarımsak,
2 adet büyük domates,
2 adet yeşil sivri biber,
1 çay bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı domates salçası,
zeytinyağı, tuz ve karabiber 

Süslemek için: maydanoz ya da dereotu

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve uzunlamasına keselim. Sonra bir parmak uzunluğunda doğrayalım. Tencereye zeytinyağını alalım. İri doğradığımız soğanı, sarımsağı ve küçük doğradığımız biberi ekleyip hafif soteleyelim. Ardından üzerine domatesi, salçayı ekleyip biraz kavuralım. Patlıcanlarımızı ekleyip şöyle bir karıştıralım. Tuzunu karabiberini ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Patlıcanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
Suyu az gelirse çok az daha ilave edelim. Çok sulu olmasın yemeğin lezzetini alıyor. Servis yapacağımız sırada üzerini süsleyerek servis yapalım.
Afiyetler olsun...

11 Temmuz 2014 Cuma

SALATALIKLI PATATESLİ MEZE


Hepinize günaydın sevgili dostlarım,
Hayırlı Cumalar diliyorum, Rabbim dualarımızı oruçlarımızı kabul etsin inşallah.
Şu mübarek Ramazan ayında sofralarımız ne kadar bereketleniyor hiç düşündünüz mü ? Bolluğu ve bereketini beraberinde getiren bu aya bir kez daha erişmenin huzuru var içimde. Çok şükür Allah'a..
Verdiği sonsuz nimetler için binlerce kez şükür.....

İftar sofralarınıza çok yakışacağını düşündüğüm bir tarifle bugün huzurlarınızdayım. Soğuk servis yapıldığında nefis oluyor gerçekten.
Sizlerde benim gibi değişik tarifleri denemeye meraklı iseniz bence bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. İlk kez denedim ve sonuçtan inanılmaz memnun kaldım. Tadına bakan komşularım içinde kabak olduğunu düşündüler.

Hem çok pratik ve o kadar da fresh bir salata meze nasıl isimlendirirseniz artık. 
Geçelim mi hemen tarife :)





SALATALIKLI PATATESLİ MEZE
Salatalıklı Patatesli Meze Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
4 adet orta boy patates,
5 adet salatalık,
5 çorba kaşığı tepeleme yoğurt,
2 iri diş sarımsak,
2 çorba kaşığı mayonez,
1 tutam dereotu,
tuz,

Yapılışı:
Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayıp tencereye koyalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan patateslerimizin kabuklarını soyup rendeleyelim. Salatalıkların da kabuklarını soyup rendeleyelim. Genişçe bir kaba alalım. Ezilmiş sarımsakları, yoğurdu, mayonezi, ince kıydığımız dereotunu ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Bu aşamada yoğurt ve sarımsak eğer az gelirse ilave yapabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz tadını.
Servis yapacağımız tabağa aktaralım. Üzerini ben çorba kaşığı ile şekiller yaptım. Ve sızma zeytinyağı gezdirdim. Ceviz ve dereotu ile süsledim.
Buzdolabında biraz bekletirseniz soğuk çok daha güzel oluyor...
Afiyet olsun...

10 Temmuz 2014 Perşembe

YUFKADAN SALÇALI BAHARATLI EV YAPIMI CİPS


Merhabalar :)
Bugün sizlere hayat kurtaran bir tarifim var. Hepimiz cipsi çok severiz, hele çocukların vazgeçilmezidir genelde. Markete girdiğinizde zaten en ön saflarda yerlerini alır cips standları, ya kasanın etrafındadır ya da büyük büyük standlarda gözünüzün içine sokulur alın diye...
Çocuktur canı çeker deyip alınır genelde. Ama ne kadar tehlikeli ve ne kadar sağlıksız olduğunu da hatırlatmak isterim. İçindeki çin tuzu sebebiyle de doyumsuzluk yaratır beynimizde ve yendikçe yenir :((
Sizi bu kabustan kurtaracak süper bir tarif vereceğim desemmmmm....
Aslında daha önce paylaşmıştım salçasız olarak. Benim prensesim artık marketten cips almıyor aksine yufka alıyor :) 
Anne bana cips yap bununla diyor :) Kuzum ister de ben yapmaz mıyım hiç :)
Dün çok canı çekmiş olacak ki yine marketten aldık yufkamızı eve gelir gelmez yaptık. Yanına da bol naneli yoğurtla bir dip sos hazırladım soğuk soğuk. Afiyetle yedi prensesim.
Bence bu tarifi sizde mutlaka deneyin. Müptelası olacaksınız benden söylemesi. İster yufkayla isterseniz de lavaşla yapabilirsiniz...

Sizi daha fazla bekletmeden hemen geçiyorum ben tarife...
Deneyenlerin yorumlarını da ayrıca bekliyorum sayfama :))))))



YUFKADAN SALÇALI BAHARATLI EV YAPIMI CİPS
Evde cips nasıl yapılır ?

Malzemeler:
1 yufka,
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
2 çay kaşığı biber salçası (silme)
tuz, karabiber, kekik, toz kırmızı biber,
kırmızı pul biber ve nane

Dip Sos:
1 kase yoğurt ve bolca nane


Yapılışı:
Yufkamızı tezgahımıza serelim. Pizza kesici yada bıçakla 3 parmak eninde şeritler keselim. Daha sonra her şeritten üçgenler elde edelim. Yada siz ne şekilde keserseniz. Bir kaba sıvıyağı, salçayı ve tüm baharatları alıp karıştıralım. Kestiğimiz yufkalarımızı kabın içine alıp harmanlayalım. Yağın ve baharatların tüm yufkalara geçmesini sağlayalım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Yufkalarımızı tepsimize sırayla güzelce yerleştirelim. Üst üste gelebilir hiç sorun değil hepsi fırında nar gibi pişiyor hiç merak etmeyin :)
Önceden ısıttığımız fırında 180 'C de 10-12 dk kontrollü pişirelim. Rengi hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkartalım. Bu arada dip sosu hazırlayalım. Bir kase yoğurt içine bolca nane ekleyip karıştıralım.
Soğuyan cipslerimizi bir tabağa alıp dip sos eşliğinde servis edelim.
Afiyet Olsun...