Sayfalar

19 Şubat 2014 Çarşamba

ZEBRA KEK ( Zebra Cheesecake)


Merhabalar,
Yine çok güzel bir güne uyandık. İzmir'de havalar son birkaç gündür inanılmaz güzel. Kızım okuldan gelince yemeğimizi yiyoruz ve güneşin tadını çıkartmak için kendimizi parka atıyoruz hemen :)) İkimize de çok iyi geliyor gerçekten. Aslına bakarsanız Şubat ayında bu durum çok da normal değil ama biz güneşi görür görmez fırsatları değerlendiriyoruz.
Gelelim bugün kü tarifime, bu tarifimi facebookta paylaşalı epey oldu haklısınız. Ama günlerin şu son zamanlarda epey yoğun geçiyor. Bir türlü fırsat bulup da tarifimi paylaşamadım sizlerle. Nihayet bugün sabah dedim ki artık erteleme ve hemen tarifi yayınla :))) Tarifi mutlaka ama mutlaka denemenizi istiyorum. ok farklı ve inanılmaz güzel bir tatlı. Tadına bakınca bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Ve hemen tarifime geçiyorum.

 


ZEBRA KEK ( Zebra Cheesecake)

Malzemeler:

Tabanı İçin:
3 pkt yulaflı bisküvi,
150 gr tereyağı,
2 çorba kaşığı bal

Üzeri için:
125 gr tereyağı,
250 gr, şeker,
8 yumurta,
800 gr labne peyniri,
2 adet vanilyalı puding,
50 gr kakao

Yapılışı:
Öncelikle tabanını hazırlayalım. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir kabın içine alıp yumuşak tereyağını ve balı ekleyip yoğuralım. 26 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim. Bisküvi karışımını tabana iyice batırarak yayalım. Buzdolabında bekletelim.Şimdi sıra üzerini hazırlamaya geldi :)) Oda ısısındaki tereyağını, şekeri mikserle çırpalım ve iyice kabartalım. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyelim ve çırpalım. Labne peynirini ekleyelim. Pudingleri de ekleyip karıştıralım. Karışımın 3'te 1ini ayıralım. Ayırdığımız kısma kakao ekleyip karıştıralım. Buzdolabından çıkarttığımız kalıbımızın ( bisküvilerin) üzerine beyaz olan karışımdan dökelim. Kakaolu karışımı da  beyaz karışımın üzerine spiral şeklinde dökelim. En son kürdanla üzerine ebru deseni verelim. Önceden ısıttığımız fırında 170 'C de 45 dk pişirelim. Süre sonunda fırından çıkartıp, soğuması için bekleyelim.
Üzerini ben çikolata sos ve antep fıstığı ile süsledim. Sizi zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun... 


7 Şubat 2014 Cuma

ŞAM TATLISI

Merhabalar sevgili dostlarım,
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum. Gününüzün hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum. Bugün sırada benim çok sevdiğim bir tatlı tarifi var. Hani çocukluğumuzda cam bir arabanın içinde, sokaktan geçen satıcıdan alırdık. Bir kağıda sarıp öyle verirdi satan amca :)) Hala var mı, ben göremiyorum eskisi kadar sokaklarda. Çok da hijyen olmasa da bu tatlının tadını hiçbir şeye değişmezdim doğrusu. İşte o tadı aratmayacak kadar güzellikte bir tarif :))Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...
Dün aklıma düşüverdi birden ve hatırladım ki uzun zamandır yapmamışım bu tatlıyı. Hiç üşenmeyip kızımla birlikte yaptık. Daha önce de şam tatlısı tarifi paylaşmıştım sizlere. Bu tarifi ilk kez denedim. Çok beğendim. Dün akşam misafirim vardı ve tatlıya bayıldı. İşte benim en mutlu oluğum anlar da yaptıklarımın sevdiklerim tarafından beğenilmesi :))
Bir de unutmadan bence bu gibi tatlılar 1 gece buzdolabında bekletildiğinde çok daha güzel oluyor. İrmik iyice şişip kıvamını alıyor. Hem dilimlerken de daha rahat kesiliyor.
Sizleri çok fazla bekletmeden hemen geçiyorum bu güzel tatlının tarifine...
 
 
ŞAM TATLISI
Malzemeler:
4 çay bardağı irmik,
2 çay bardağı un,
2 çay bardağı şeker,
2 çay bardağı yoğurt,
1,5 çay bardağı süt,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1 pkt Dr. Oetker kabartma tozu

Üzeri için:
100 gr. tuzsuz yer fıstığı,

Şurubu İçin:
9 çay bardağı şeker,
7 çay bardağı su
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şurubu hazırlayalım.
Bir tencereye su ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 15-20 dk. kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dk. daha kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Kuru malzemeleri de çukurca bir kaba alalım. Üzerine yoğurdu ve sütü ekleyip karıştıralım. Karışımı katı bir boza kıvamına getirelim. Yağlamış olduğumuz borcamımıza harcımızı yayalım. Yer fıstıklarını da üzerine sıralayalım. Önceden ısıttığımız 180 C' deki fırınımızda 45 dk. üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Önemli olan üzerinin iyice kızarması.
Fırından çıkarınca soğumuş olan şurubumuzu üzerine yavaş yavaş dökelim. En az 3-4 saat bekletelim. Hatta bir gün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.
Bir püf noktası da; tatlının üzerini mutlaka açık bırakalım. Kapatırsak yumuşayacaktır. Bu tatlımızın en önemli özelliği, üzerinin sert olması.
Afiyet Olsun...
 
Not: Bir dahaki denememde şerbet miktarını bir tık daha azaltmak olacak. Onu da yapınca sizlerle paylaşırım yorumumu :)))) Sevgiler...

4 Şubat 2014 Salı

ISPANAKLI KREP

 
Haftanın ikinci gününden hepinize sevgiler :)) Bugün sizlere kahvaltılarınız için harika bir krep tarifi vereceğim. Ben sunumu kendime göre biraz değiştirdim. Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde yapabilirsiniz. Bu krebi ister kahvaltılarınızda isterseniz de gün sofralarınızda misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması kolay, sunumu şık :)) Ayrıca çok da lezzetli. Bence tarifi not defterinize hemen kaydedin, elinizin altında bulunsun derim ben...
 


 
ISPANAKLI KREP
Malzemeler:
2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
2 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
çok az karabiber,
isteğe göre kırmızı pul biber,
1 su bardağı çok ince doğranmış ıspanak,
2 su bardağı un
 
Arası için: krem peynir
 
Yapılışı:
Bir kabın içine süt, yumurta, zeytinyağı, un, tuz ve baharatları ekleyip mikserle çırpalım. Kıvam aldıktan sonra çok ince kıydığımız ıspanağı karışıma ekleyip kaşık ile karıştıralım. Yağ eklediğimiz krep tavamıza karışımdan bir kepçe alıp yayalım. Arkalı önlü pişirelim.
Siz istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Ben krebi ince şeritler halinde kesip arasına krem peynir sürüp rulo yaptım. Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber ile süsledim.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2014 Salı

KAYISI JÖLELİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 
Merhabalar,
Biliyorsunuz bu ara çok telaşlı geçiyor günlerim ama kendimi alamayıp yapıyorum yine aklıma düşen lezzetleri. Bu tarifi de ne zamandır denemek istiyordum. Kısmet bugüneymiş :))
Arkadaşlarım soruyorlar evde her taraf her taraftayken sen hangi arada derede yapıyorsun bunları diye... Ben yapacak bir yer buluyorum, aklıma düşmesin yeter ki :)))))
Sütlü tatlıları hep çok sevmişimdir. Çok hafif oluyorlar. Üzerine hazırladığımız soslarla farklı lezzetleri yakalamak mümkün. Ben de bu kez kayısı suyuyla denedim tatlımı Çok yakıştı doğrusu, denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir tatlı diyorum ve hemen tarifime geçiyorum...
 
 
KAYISI JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı


Kayısı Jölesi için:
3 su bardağı kayısı suyu ,
3-4 çorba kaşığı toz şeker, (siz kendi damak tadınıza göre ayarlayınız)
3 çorba kaşığı mısır nişastası,


Üzeri için:
hindistan cevizi ve antep fıstığı

Yapılışı:
Öncelikle tenceremize sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor. Uzun dikdörtgen borcamı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye kayısı suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım, düzeltelim. 
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım.Afiyet Olsun...