Merhabalar,
Öncelikle günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum hepinize.
Bugün size çok güzel bir çekiliş haberi getirdim. Çalışmalarını çok beğenerek takip ettiğim Değmesin Yağlı Boya harika bir çekilişin müjdesini verdi bizlere.
Ben yapmış olduğu sayfalardaki şablonları çok çok beğeniyorum. İnşallah da 2013'ün bitmesine az bir zaman kala bu şanlı kişi en olurum diye düşünüyorum :)))) Bir şeyi gönülden isteyince olurmuş derler, haydi hayırlısı bakalım.
Sizler de çekilişe katılmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz...
Hepinize ve kendime bol şans diliyorum...
Sevgiler...
20 Aralık 2013 Cuma
12 Aralık 2013 Perşembe
KREMALI SEBZE ÇORBASI
Merhabalar,
Havaların iyice soğuduğu şu günlerde sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır çorbalarımız. İçimizi ısıtır midemizi yumuşatır. Büyük küçük hepimiz çok severiz çorbayı. Bugün sizlere çok güzel bir çorba tarifi vereceğim. Bizim evin en çok talep gören çorbasıdır diyebilirim. 2. sırayı da tavuk çorbası alır :)
Bu çorbayı ne zaman yapsam eşim ve kızım 2' şer tabak içerler :))))
Haydi hemen bu güzel çorbayı nasıl yapmışım hep birlikte okuyalım...
Malzemeler :
1 patates,
1 soğan,
1 havuç,
2 çorba kaşığı un,
1 çay bardağı krema (şu küçük kutularda olandan)
5 su bardağı tavuk suyu ( yoksa tavuk bulyon)
değirmenden çekilmiş karabiber,
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
tuz
Yapılışı:
Öncelikle patates, soğan, ve havucun kabuklarını soyup güzelce yıkayalım. İri parçalar halinde doğrayalım. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını alıp ısıtalım. Doğradığımız sebzeleri içine atıp soteleyelim. İyice kokuları çıkana kadar kavuralım. Daha sonra üzerine 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım. İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirelim. Ayrı bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve tereyağını alıp ısıtalım. İçine unu ekleyip unun kokusu çıkıp, hafif rengi değişene kadar kavuralım. Üzerine 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu ekleyip hemen çırpalım. Hafif kıvam alınca diğer tencereye ekleyip kaynatalım. Kremayı da ekleyelim. Çorbanın kıvamını kaynadıktan sonra ayarlayabilirsiniz. Suyu az gelirse ( kıvamı koyu olmuşsa ) biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Kıvamını ayarladığımız çorbamızın tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım. Ocağın alını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyetler Olsun...
10 Aralık 2013 Salı
FIRINDA NEFİS PALAMUT
Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün karşına enfes bir tarifle çıkıyorum. Biliyorsunuz artık ben ve ailemin ne kadar çok balık sevdiğini. Her zaman da aynı tarifleri denemekten sıkıldım. Farklı bir tarif olsun istedim ve face'de arkadaşlarımdan öneride bulunmalarını rica ettim. Sağ olsunlar paylaşım yaptıktan hemen sonra harika tarifler gelmeye başladı. Tava mı fırın mı çok gidip geldim ama en son fırında karar kıldım :)))
Bu tarif Yasemin arkadaşıma ait. Ben çok küçük revizeler yaptım sadece...
Bence mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Akşam kızım neredeyse parmaklarını yiyecekti :))) Çok sevdik biz, umarım sizde dener beğenirsiniz...
Haydi hemen tarife geçelim mi canlarım :))
FIRINDA NEFİS PALAMUT
Malzemeler:
1 kg palamut (dilimlenmiş)
1 domates,
2 büyük soğan,
1 limon
1 dal taze soğan,
8-9 dal maydanoz,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
2 iri diş sarımsak,
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz, karabiber,
toz ve pul kırmızı biber,
kekik
Yapılışı:
Öncelikle dilimlenmiş olan palamutlarımızı bir güzel yıkayıp suyunu süzüyoruz. Çok az tuzlayıp bekletelim. Bir soğanı halka şeklinde doğrayalım. Diğer soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayalım. Maydanozu ince kıyım, domates ve taze soğanı küçük küçük doğrayalım. Genişçe bir kabın içine doğradığımız soğanları, sarımsağı, domatesi, maydanozu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu ve baharatları ekleyip kaşıkla karıştıralım. Fırına dayanıklı bir kabın zeminine biraz zeytinyağı gezdirelim. Dilimlediğimiz halka soğanları dizelim. Soğanın üzerine dilim palamutları yerleştirelim. Hazırladığımız harcı palamutların her yerine gelecek şekilde yayalım. En son olarak da Dilimlediğimiz limonları üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de 30-35 dk kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
9 Aralık 2013 Pazartesi
#yemekfirtinasi DEREOTLU ÇİÇEK KURABİYE
Merhabalar sevgili dostlarım,
Bugün yine yepyeni bir haftaya daha merhaba dedik. Havaların hızla soğumasıyla birlikte evlere tıkılıp kaldık :(( Bu sabah hava durumunda İzmir' de kara hazırlıklı olsun dedi :)) Sevinci ve hüznü aynı anda yaşadım birden. Dışardaki canlılara çok üzülüyorum. Aç susuz kalıyorlar bu soğukta. Ne olur duyarlı olalım ve sokağımızda belli yerlere yemek ve su bırakalım...
Evet efendim şimdi gelelim bugünkü tarifime,
Çok sevdiğim arkadaşım Zerrin sayfasında bir etkinlik başlattı. Bloglara hareket gelsin istedik ve bizler de ucundan kıyısından etkinliğe dahil olalım istedik :))
Bende elimden geldiğince katılmaya çalışacağım.
Çayımızın yanına şöyle sıcacık miss gibi dereotlu kurabiyeye kim hayır diyebilir ki :)) Bugünkü tarifim çayınıza eşlik etsin diye hazırlandım.. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor, çok beğeneceksiniz...
DEREOTLU ÇİÇEK KURABİYE
MALZEMELER:
1 yumurta,
100 gr yumuşak tereyağı,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı instant maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 demet ince kıyılmış dereotu,
150 gr beyaz peynir,
4-4,5 su bardağı elenmiş un
(un ölçüsünün 2 su bardağı kadarını buğday unu ile yapabilirsiniz)
Üzerine:
1 yumurta sarısı,
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını, zeytinyağını, sütü, yumurtayı ekleyip karıştıralım. Şekeri, tuzu ,mayayı, ince kıyım dereotunu, beyaz peyniri ekleyip iyice karıştıralım. Yavaş yavaş da unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Tezgaha hafif un serpelim Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıpla keselim. İster çiçek istek yuvarlak :)) Ben çiçek tercih ettim bu kez. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C lik fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Servis tabağım tabii ki Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...
Bugün yine yepyeni bir haftaya daha merhaba dedik. Havaların hızla soğumasıyla birlikte evlere tıkılıp kaldık :(( Bu sabah hava durumunda İzmir' de kara hazırlıklı olsun dedi :)) Sevinci ve hüznü aynı anda yaşadım birden. Dışardaki canlılara çok üzülüyorum. Aç susuz kalıyorlar bu soğukta. Ne olur duyarlı olalım ve sokağımızda belli yerlere yemek ve su bırakalım...
Evet efendim şimdi gelelim bugünkü tarifime,
Çok sevdiğim arkadaşım Zerrin sayfasında bir etkinlik başlattı. Bloglara hareket gelsin istedik ve bizler de ucundan kıyısından etkinliğe dahil olalım istedik :))
Bende elimden geldiğince katılmaya çalışacağım.
Çayımızın yanına şöyle sıcacık miss gibi dereotlu kurabiyeye kim hayır diyebilir ki :)) Bugünkü tarifim çayınıza eşlik etsin diye hazırlandım.. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor, çok beğeneceksiniz...
DEREOTLU ÇİÇEK KURABİYE
MALZEMELER:
1 yumurta,
100 gr yumuşak tereyağı,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı instant maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 demet ince kıyılmış dereotu,
150 gr beyaz peynir,
4-4,5 su bardağı elenmiş un
(un ölçüsünün 2 su bardağı kadarını buğday unu ile yapabilirsiniz)
Üzerine:
1 yumurta sarısı,
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine yumuşak tereyağını, zeytinyağını, sütü, yumurtayı ekleyip karıştıralım. Şekeri, tuzu ,mayayı, ince kıyım dereotunu, beyaz peyniri ekleyip iyice karıştıralım. Yavaş yavaş da unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Tezgaha hafif un serpelim Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıpla keselim. İster çiçek istek yuvarlak :)) Ben çiçek tercih ettim bu kez. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C lik fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Servis tabağım tabii ki Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)