Bugün sizlere harika bir tarif vereceğim. İzmir'imizin meşhur doyuran pastasını bilmeyen yoktur. Her pastanede de mutlaka bulunur...
Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sevgili Sedef ablamın Soframız programındaki çekimini izlemiştik ekranlarda:) Orada bir pasta yaptı ki herkesin dilinde. Dillere destan bir tat diyebilirim size.
Bildiğiniz gibi geçen haftalarda sevgili Sedef ablamın Soframız programındaki çekimini izlemiştik ekranlarda:) Orada bir pasta yaptı ki herkesin dilinde. Dillere destan bir tat diyebilirim size.
Bugün yapayım, yarın yaparım derken bir türlü kısmet olmadı.
Şöyle bir dolabıma baktım ki bazı malzemeler de eksik :( Birkaç malzeme değişikliği de olsa yine de harika bir pasta çıktı ortaya. Eşim ve kızım bayıla bayıla yediler. Bir dahaki denememde orj tarife göre deneyeceğim.
Buradan ulaşabilirsiniz... http://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/2012/12/doyuran-pasta.html
Buradan ulaşabilirsiniz... http://sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com/2012/12/doyuran-pasta.html
Şimdi size benim uyguladığım şekliyle tarifi veriyorum. Bu haliyle bile harikaydı tadı :) İçine istediğinizi ekleyebilirsiniz, fındık, fıstık, hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi.
Yalnız dilimleri kalın kesmemenizi öneriyorum. Çünkü inanılmaz çok geliyor bir dilimi bile. Boşuna dememişler doyuran pasta diye :))))
Yalnız dilimleri kalın kesmemenizi öneriyorum. Çünkü inanılmaz çok geliyor bir dilimi bile. Boşuna dememişler doyuran pasta diye :))))
İşte malzemeler:
1 pkt kakaolu baton kek,
1 pkt sade baton kek,
1,5 pkt petibör bisküvi,
1,5 çay bardağı krema,
1 pkt bitter çikolata (80 gr.)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam (ben ekledim ve çok yakıştı)
1 çorba kaşığı kırık antep fıstığı,
1 çorba kaşığı damla çikolata,
1 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 çay kaşığı tarçın,
2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu,
2 adet kuru incir,
2 adet kuru kayısı,
süt (kıvam ayarlamak için)
Üzeri için:
1 pkt bitter çikolata (80 gr.),
pasta süsleri,
Mutfak tezgahına streç film yada temiz bir poşeti yayalım. Üzerine hazırladığımız pastayı rulo şeklinde koyalım. Streç filmi tezgahta yuvarlayıp şekil verelim. Düzgün bir şekilde sarıp deepfrezde 5-6 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Dolaptan çıkarttıktan sonra biraz bekletelim. Dilimlenecek kıvama gelince dilimleyip servis tabağına aktaralım. Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık ile gezdirelim. Üzerlerine pasta süslerinden serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Not: Bu pastayı deepfrezde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz için elinizin altında her daim bulunsun :)
1,5 pkt petibör bisküvi,
1,5 çay bardağı krema,
1 pkt bitter çikolata (80 gr.)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam (ben ekledim ve çok yakıştı)
1 çorba kaşığı kırık antep fıstığı,
1 çorba kaşığı damla çikolata,
1 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 çay kaşığı tarçın,
2 çay kaşığı keçi boynuzu tozu,
2 adet kuru incir,
2 adet kuru kayısı,
süt (kıvam ayarlamak için)
Üzeri için:
1 pkt bitter çikolata (80 gr.),
pasta süsleri,
Yapılışı:
Öncelikle genişçe bir kapta kekleri parçalayalım. Bisküvileri robottan geçirip un gibi yapıp keklere ekleyelim. Sos tenceresine kremayı ekleyelim. İçine de 1 pkt bitter çikolatayı parçalayarak ekleyelim. Kaynatmadan ısıtarak çikolatayı içinde eritelim. Ocaktan alıp kek karışımına ekleyelim. Sırayla kakao, keçi boynuzu tozu, tarçın ekleyip yoğuralım. Sütü kontrollü bir şekilde azar azara ekleyelim. Harç kıvam alınca içine kavrulmuş susamı, antep fıstığını, kuş üzümünü, damla çikolatayı, küçük doğradığımız incir ve kayısıyı ekleyip tekrar yoğuralım.Mutfak tezgahına streç film yada temiz bir poşeti yayalım. Üzerine hazırladığımız pastayı rulo şeklinde koyalım. Streç filmi tezgahta yuvarlayıp şekil verelim. Düzgün bir şekilde sarıp deepfrezde 5-6 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
Dolaptan çıkarttıktan sonra biraz bekletelim. Dilimlenecek kıvama gelince dilimleyip servis tabağına aktaralım. Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık ile gezdirelim. Üzerlerine pasta süslerinden serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Not: Bu pastayı deepfrezde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Çat kapı gelen misafirleriniz için elinizin altında her daim bulunsun :)