Merhabalar,
Ne zamandır bu böreği yapmak istiyordum Kısmet bu pazar gününeymiş:)) Sabahın erken saatlerinde kalktığım için hemen kolları sıvadım malzemelerimi toparlamaya başladım. Buzdolabımda bekleyen biraz ekmeğim de vardı. Değerlendirmek için güzel bir sebepti bence:)
Bizim ev halkı uyanana kadar ben böreği fırına verdim bile... Onlar uyandığında evi miss gibi bir koku sarmıştı. Belkide bu kokuya uyanmışlardır ne dersiniz:))))))))
Eşim hemen, omlet mi yaptın canım dedi. Kızımsa hemen bir dilim yemek istedi:))))))
Neyse sabaha kahvaltımızda çok lezzetli bir börek yedik ailecek. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hem mutfak ekonomisi için bir alternatif hemde çok lezzetli bir tarif......
Not: tarifin içine maydanoz da ekleyebilirsiniz çok hoş oluyor.... Ekmeklerim kendini iyice börek zannetsin havaya girsinler diye ben bolca susam serptim. Sizin damak tadınıza kalmış:))))))
İşte buyrun tarifi:
Malzemeler:
1 bayat ekmek,
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
1 su bardağı beyaz peynir (bende lor peyniri vardı onu kullandım)
Sosu için:
3 yumurta,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ve bolca susam
Yapılışı:
Öncelikle ekmeklerimizi küp şeklinde doğrayalım. Yağlanmış bir fırın kabına (ben yuvarlak borcam tercih ettim ) doğradığımız ekmeklerin yarısını yerleştirelim. Üzerine rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz kaşar peynirini ve beyaz peyniri serpiştirelim. Kalan ekmeklerimizi de bir sıra daha dizelim.
Sos için çukur bir kaba yumurtaları alıp tel çırpıcı ile çırpalım. Süt ve oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip tekrar çırpalım. Bu aşamada sosun içine çok az tuz ve karabiber serpebilirsiniz. Ekmeklerin üzerine sosu eşit olarak paylaştıralım. Elimizle hafifçe bastıralım. Kaşar peynirini ve susamı da bolca üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de üzeri ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...