Merhabalar,
Ne zamandır bu böreği yapmak istiyordum Kısmet bu pazar gününeymiş:)) Sabahın erken saatlerinde kalktığım için hemen kolları sıvadım malzemelerimi toparlamaya başladım. Buzdolabımda bekleyen biraz ekmeğim de vardı. Değerlendirmek için güzel bir sebepti bence:)
Bizim ev halkı uyanana kadar ben böreği fırına verdim bile... Onlar uyandığında evi miss gibi bir koku sarmıştı. Belkide bu kokuya uyanmışlardır ne dersiniz:))))))))
Eşim hemen, omlet mi yaptın canım dedi. Kızımsa hemen bir dilim yemek istedi:))))))
Neyse sabaha kahvaltımızda çok lezzetli bir börek yedik ailecek. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hem mutfak ekonomisi için bir alternatif hemde çok lezzetli bir tarif......
Not: tarifin içine maydanoz da ekleyebilirsiniz çok hoş oluyor.... Ekmeklerim kendini iyice börek zannetsin havaya girsinler diye ben bolca susam serptim. Sizin damak tadınıza kalmış:))))))
İşte buyrun tarifi:
Malzemeler:
1 bayat ekmek,
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
1 su bardağı beyaz peynir (bende lor peyniri vardı onu kullandım)
Sosu için:
3 yumurta,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ve bolca susam
Yapılışı:
Öncelikle ekmeklerimizi küp şeklinde doğrayalım. Yağlanmış bir fırın kabına (ben yuvarlak borcam tercih ettim ) doğradığımız ekmeklerin yarısını yerleştirelim. Üzerine rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz kaşar peynirini ve beyaz peyniri serpiştirelim. Kalan ekmeklerimizi de bir sıra daha dizelim.
Sos için çukur bir kaba yumurtaları alıp tel çırpıcı ile çırpalım. Süt ve oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip tekrar çırpalım. Bu aşamada sosun içine çok az tuz ve karabiber serpebilirsiniz. Ekmeklerin üzerine sosu eşit olarak paylaştıralım. Elimizle hafifçe bastıralım. Kaşar peynirini ve susamı da bolca üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de üzeri ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
Denicem bunu, elelrine sağlık, çok teşekkürler:)
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSilbayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir fikir
Kesinlikle deneyin Bahar hanımcım:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler muhabbetsofrası:)
Sevgiler...
ne güzel ekmekleri değerlendirmişsin canım....
YanıtlaSilellerine sağlık...
Thank you for the blog post. Jones and I have been saving for a new e-book on this issue and your blog post has made all of us to save money. Your thoughts really answered all our issues. In fact, more than what we had thought of prior to when we came across your great blog. I no longer have doubts including a troubled mind because you have really attended to our own needs in this post. Thanks
YanıtlaSilellrine sağlık canım.. Ne kadar güzel olmuştur eminim..
YanıtlaSililğinç bir tarif hemde bayat değerlendirme için ideal bir pazar bende deneyeyim elinize sağlık
YanıtlaSilBu tarife bayıldım. Kayıtlara alındı.En kısa zamanda denenecek..
YanıtlaSilŞirinem çok sağol canım benim:))))
YanıtlaSilHaticem gerçekten çok güzeldi kesinlikle denemelisin canım...
Sezgin ablacım evet evdeki bayat ekmekler hemen değerleniverdi, çok da güzel oldu:))
Adaşım Fatoşum, sende dene canım bayılacaksınız tadına:)))
Sevgiler ...
ellerine sağlık canım çok da güzel olur bu diyet öncesi ben de benzer şekilde değerlendiriryordum:) Kendim yemiyorum diye epeydir yapmıyorum:))
YanıtlaSilçok teşekkürler Hatice ablacım:))) sevgiler...
YanıtlaSilBende deneyeceğim bunu. Ekmek atmam hiç, değerlendiririm, bu sefer de böyle değerlensin :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
Bende deneyeceğim bunu. Ekmek atmam hiç, değerlendiririm, bu sefer de böyle değerlensin :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)