Sayfalar

6 Kasım 2012 Salı

ISPANAKLI KÖFTE ÇANAKLARI

Herkese Merhaba,
Dün akşam ilk kez yaptığım ve tadına doyamadığımız bir yemek var sırada. Dolabımda taze ıspanaklarım vardı. Klasik ıspanak yemeği yapmak yerine değişik ne yapabilirim diye nette gezerken karşıma çıkan bu tarife resmen vuruldum. Görüntüsü inanılmaz güzeldi. Hemmen kağıdı kalemi alıp tarifi not aldım ve başladım yapmaya....
Akşam eve gelen eşim mutfaktan gelen kokuya bayıldı... Abartmıyorum gerçekten çok güzel bir yemek oldu. Kesinlikle ve şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Görsel olarak çok şık ve yapılışı da bir o kadar kolay bir yemek. Davet sofraları içinse ideal diyebilirim...
Geçelim mi şimdi tarifimize...

Malzemeler:
Köftesi için:
500 gr kıyma,
1 soğan,
1 yumurta,
3 diş sarımsak
4 dilim ekmek içi (ben 1 çay bardağı galeta unu koydum)
tuz ve karabiber

İç harcı için:
500 gr ıspanak (ben saplarını ayıklayıp, sadece yapraklarını kullandım)
1 soğan,
muskat cevizi rendesi,
tuz ve karabiber
zeytinyağı

Üzeri için:
Kaşar peyniri dilimleri
1 tatlı kaşığı salça ve su

Yapılışı:
Öncelikle köfteyi yoğurmakla işe başlıyoruz. Geniş bir kaba kıyma, yumurta, robottan geçirdiğimiz soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım. Kıvam alan harcımızdan iri parçalar koparıp elimizle yada tabağın içinde çanak şekli verelim. Isıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında 15 dk pişirelim.
Ispanakları güzelce birkaç kez yıkadıktan sonra suyunu sebze kurutucuda veya süzgeçte süzelim. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağımızı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyip soteleyelim. Ispanaklarımızı da ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocağın altını kapatalım. Tuzunu, karabiberini ve rendenin ince tarafıyla çok az rendelediğimiz muskat cevizi ekleyip şöyle bir karıştıralım. Pişen köftelerimizin içine harcımızdan kaşıkla paylaştıralım.
Üzerlerine de kaşar peyniri dilimleri yerleştirelim. Küçük bir kabın içinde salçayı çok az suyla seyreltelim ve tepsimizin kenarından dökelim. Peynirler eriyene ve kızarana kadar fırında pişirelim.
Afiyet Olsun....

8 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor,sunumuda ayrı bir güzel olmuş..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor nekadarda şık bi sunum olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bunu bir kere yemiştim sanırım ,çok güzel bir yemek benim içinde güzel bir alternatif oldu
    ellrine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Kardeşler nikahşekeri, Melisacım ve Handecim.
    Biz gerçekten çok beğendik.
    Denenmeli yani:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. yarın ıspanak pişirmeyi düşünüyordum ama bu tarifi görünce bunu yapmalıyım dedim arkadaşım görüntüsü harika tadı kim bilir ne harikadır ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ksk60 :) Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Muhteşem bir yemek oldu bir bayıldık:))))
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Canikom:))))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar