İşte kendimce uyguladığım pizza tarifim...
Malzemeler:
10 dilim tam buğday ekmeği,
2 yumurta,
yarım su bardağı kadar süt,
1 domates,
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
ketçap,
2 yeşil sivri biber
sucuk, (yada sosis)
yeşil ve siyah zeytin,
tuz, nane, kekik, karabiber
( piştikten sonraki hali ) ( pişmeden önceki hali )
Not: Güzel kızım biberli ve domatesli yemediği için sağ alt köşeyi onun için sadece peynir ve sucuklu olarak hazırladım:)))))
Yapılışı:
Öncelikle ekmek dilimlerimizi geniş ve derin bir kaba parçalayarak alalım. Üzerine yumurtaları kıralım. Sütü ve baharatları da ekleyip ve yoğuralım. Çok cıvık olursa ekmek dilimi ya da galeta unu ekleyebilirsiniz. Harcı iyice yoğurduktan sonra fırına dayanıklı bir borcamın zeminini yağlayalım. harcı her tarafa eşit gelecek şekilde içine döşeyelim. Elimizle düzeltelim ve biraz bastıralım.
Üzerine ketçap dökelim. bıçak yardımıyla her yerine sürelim. Kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirelim. İncecik doğradığımız yeşil biberlerimizi varsa kırmızı papya biber de koyabilirsiniz renk renk süper oluyor. Daha sonra sucukları,yeşil ve siyah zeytini de küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirelim. Domatesin çekirdek kısımlarını çıkartıp küp küp doğrayalım ve onu da her yere eşit olarak yerleştirelim. En son üzerine kalan kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzerindekiler pişene kadar bekletelim. 20 dk kadar yeterli.
Sucuklar pişmiş ve kaşarlar erimişse pizzamız pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet, bal, şeker olsun:))))