Harika bir kitap çekilişi var sırada:)))) Birbirinden güzel 2 kitap:)))) Linki tıkayın: http://blogumabandim.blogspot.com/2012/09/cekilis-zaman-3.html?spref=tw Katılmak isteyenler lütfen hemen aşağıda belirtilen şartları yerine getirsinler:))) Kitap okuyalım, çocuklarımıza rol model olalım ki onlarda kitap okumayı çok sevsinler değil mi ya.... Ağaç yaşken eğilir. Küçükten kitabı sevdirelim miniklerimize. İşte buyrun şartlar baylar, bayanlar.... Blogu olanlar için: | |
blogumabandim.blogspot.com Bloğun izleyicisi olmanız ve kendi blogunuzda duyurmanız. (2 çekiliş hakkı) Bu ikisi beraber zorunlu şart. | |
Hem blog da, hem facebook ve twitter da duyuran 4 çekiliş hakkına sahip olacak. Facebook ta herkese açık duyurmayı unutmayın. | |
Hangi isimle izleyici olduğunuzu , paylaştığınız linkleri ve mail adresinizi yorum olarak bırakın | |
Blogu olmayanlar için: | |
blogumabandim.blogspot.com Bloğun izleyicisi olmanız | |
Twitter ve (1 Çekiliş hakkı) | |
Facebook ta duyurmanız (1çekiliş hakkı) Facebook ta herkese açık duyurulması önemli. | |
Hangi isimle izleyici olduğunuzu, paylaştığınız linkleri ve mail adresinizi yorum olarak bırakın | |
Çekiliş 12 Ekim de sona erecek ve random.org la sonuçlandırılacak. * Kargo ücreti de ödemeyeceksiniz.. | |
Bol şanslar |
20 Eylül 2012 Perşembe
KİTAP ÇEKİLİŞİNE BUYRUNNNN,,,
19 Eylül 2012 Çarşamba
CEVİZLİ ve TARÇINLI KURABİYE
Merhabalar,
Geçen hafta küçük bir kaçamak yapıp Kuşadasına 3 - 4 günlüğüne tatile gittik. Sezonda kapandı kapanacak, havalar da serinlemeye başlamamışken tatile çıkalım istedik. Çok da iyi geldi doğrusu. İlk defa gittiğimiz bir oteldi. Atlantique Holiday Club Otel. Otelin her tarafı çok temizdi. Benim için öncelikli olan da buydu zaten. Personeli inanılmaz güler yüzlü ve yemekleri de gayet güzeldi:) Yemyeşil ağaçların içinde, denizi olan (bazı otellerde maalesef ki deniz olmuyor), 3 büyük havuzu ve bir çocuk havuzu olan, su kaydırakları ve aktiviteleriyle güzel bir oteldi. Düşünenler için fikir olması açısından bu kadar detay yazıyorum.
Kızım havuzdan çıkmak bilmedi. Babasıyla birlikte çok eğlendiler. Havuzdan çıkınca da mini club' da sulu boya çalışmalar yaptı. Nur ablası ve Doğukan abisi yüz boyamaları yaptılar:))) Her gün değişik bir şey yapıldı kendi isteği üzerine fıstığıma:)))) Çok güzeldi hali....
İnanılmaz keyif aldı. Animasyoncular Elifin peşinde dolaşıp durdular. Her gece mini disco da değişik kabare show'lar hazırlamışlardı. Hepsini büyük bir keyifle izledik. Perşembe akşamı da Türk Gecesiydi. Önce 10. yıl marşımız çaldı. Türk'ü, Rus'u, Bulgar'ı, Alman'ı, İngiliz'i, Fransız'ı herkes ama herkes ayakta eşlik etti marşa. Çok duygulandım. Her yerde türk bayraklarımız asılıydı. Ardından geleneksel dans gösterileri yapıldı. Finalde ayakta alkışladık hepsini. Çok güzel bir geceydi gerçekten. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Tatilin tadını en çok Elif çıkarttı diyebilirim. Çok keyif aldı. Dönüş de zor ayrıldık diyebilirim. Anne biraz daha baba biraz daha kalalım diye diye çıktık yola:)))))
Güzel bir haftaydı benim için sevgili dostlarım. Hem dinlendim hemde çok eğlendik.
Bu tarifimi tatile çıkmadan verecektim öyle planlamıştım fakat eşya toparlamaktan elim hiç gitmedi pc ye :((((( Kısmet bugüneymiş,
Yine lafı çoooook uzattığımın farkına vararak hemen bu güzel tarife geçmek istiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
1 su bardağı pudra şekeri,
125 gr margarin,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz (ya da fındık)
Üzeri için:
2 çorba çaşığı pudra şekeri,
2 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Öncelikle derince bir kaba yumurtayı kıralım. Erimiş margarini ilave edelim. Pudra şekeri, nişasta, vanilya, ince çekilmiş ceviz ve unu da ekleyip homojen bir şekilde yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Benim kurabiyelerim 36 adet çıktı. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dk kadar pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra yayılıyor tepsiye ve bu şekli alıyor :))))
Önce yumuşak olduğunu hissedeceksiniz fakat soğuyunca normale dönüyor kurabiyeler:))))
Çok fırında kalırsa sertleşiyor amman dikkat kontrollü pişirelim !.....
Çukur bir kabın içerisine pudra şekeri, kakao ve tarçını alıp karıştıralım. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerimizi ılıkken hazırladığımız 3'lü toz karışıma bulayalım ve servis tabağına dizelim.
Afiyet Olsun...
Geçen hafta küçük bir kaçamak yapıp Kuşadasına 3 - 4 günlüğüne tatile gittik. Sezonda kapandı kapanacak, havalar da serinlemeye başlamamışken tatile çıkalım istedik. Çok da iyi geldi doğrusu. İlk defa gittiğimiz bir oteldi. Atlantique Holiday Club Otel. Otelin her tarafı çok temizdi. Benim için öncelikli olan da buydu zaten. Personeli inanılmaz güler yüzlü ve yemekleri de gayet güzeldi:) Yemyeşil ağaçların içinde, denizi olan (bazı otellerde maalesef ki deniz olmuyor), 3 büyük havuzu ve bir çocuk havuzu olan, su kaydırakları ve aktiviteleriyle güzel bir oteldi. Düşünenler için fikir olması açısından bu kadar detay yazıyorum.
Kızım havuzdan çıkmak bilmedi. Babasıyla birlikte çok eğlendiler. Havuzdan çıkınca da mini club' da sulu boya çalışmalar yaptı. Nur ablası ve Doğukan abisi yüz boyamaları yaptılar:))) Her gün değişik bir şey yapıldı kendi isteği üzerine fıstığıma:)))) Çok güzeldi hali....
İnanılmaz keyif aldı. Animasyoncular Elifin peşinde dolaşıp durdular. Her gece mini disco da değişik kabare show'lar hazırlamışlardı. Hepsini büyük bir keyifle izledik. Perşembe akşamı da Türk Gecesiydi. Önce 10. yıl marşımız çaldı. Türk'ü, Rus'u, Bulgar'ı, Alman'ı, İngiliz'i, Fransız'ı herkes ama herkes ayakta eşlik etti marşa. Çok duygulandım. Her yerde türk bayraklarımız asılıydı. Ardından geleneksel dans gösterileri yapıldı. Finalde ayakta alkışladık hepsini. Çok güzel bir geceydi gerçekten. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Tatilin tadını en çok Elif çıkarttı diyebilirim. Çok keyif aldı. Dönüş de zor ayrıldık diyebilirim. Anne biraz daha baba biraz daha kalalım diye diye çıktık yola:)))))
Güzel bir haftaydı benim için sevgili dostlarım. Hem dinlendim hemde çok eğlendik.
Bu tarifimi tatile çıkmadan verecektim öyle planlamıştım fakat eşya toparlamaktan elim hiç gitmedi pc ye :((((( Kısmet bugüneymiş,
Yine lafı çoooook uzattığımın farkına vararak hemen bu güzel tarife geçmek istiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
1 su bardağı pudra şekeri,
125 gr margarin,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz (ya da fındık)
Üzeri için:
2 çorba çaşığı pudra şekeri,
2 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle derince bir kaba yumurtayı kıralım. Erimiş margarini ilave edelim. Pudra şekeri, nişasta, vanilya, ince çekilmiş ceviz ve unu da ekleyip homojen bir şekilde yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Benim kurabiyelerim 36 adet çıktı. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dk kadar pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra yayılıyor tepsiye ve bu şekli alıyor :))))
Önce yumuşak olduğunu hissedeceksiniz fakat soğuyunca normale dönüyor kurabiyeler:))))
Çok fırında kalırsa sertleşiyor amman dikkat kontrollü pişirelim !.....
Çukur bir kabın içerisine pudra şekeri, kakao ve tarçını alıp karıştıralım. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerimizi ılıkken hazırladığımız 3'lü toz karışıma bulayalım ve servis tabağına dizelim.
Afiyet Olsun...
8 Eylül 2012 Cumartesi
TAHİNLİ ÇÖREK
Günaydın herkese,
Yepyeni bir güne daha merhaba dedik, Allah'a şükürler olsun. Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dileyerek başlamak istiyorum öncelikle. Havalar biraz biraz serinlemeye başladı İzmir'de. Hele sabahları daha çok hissediyoruz bunu. Yine çok çok güzel bir tarifle sizlerleyim. Tadına doyamayacağınız bir lezzet. Hani fırınlarda satılır ya tahinli çörekler. Aynı onun tadında ve hatta hiç mütevazi olamıycam milföylü oluşundan dolayı çok daha güzel çıtır çıtır nefis bir çörek.
Tarifi güzel arkadaşım Tijen'de gördüm. Teşekkürler ediyorum canım. Zaten önce fotoğrafına vuruldum. Çok güzel kareye almış:))) Hemen tarifi not aldım ve koşa koşa mutfağa gittim.
Sıra bu çörekleri kime yaptığıma gelince. Geçtiğimiz cuma günü Hayriye yengemin omzu çıkmış. Tam da ev taşıma telaşının arasında olmuş bu kötü olay :( Çok kötü bir durum. Allah bir daha yaşatmasın, beterinden korusun diyorum ve bir kez daha acil şifalar diliyorum yengecim sana.
Geçmiş olsuna giderken de elim boş gitmek istemedim evde de çok telaş olacağını da bildiğimden bu çörekleri yapıp götürdüm. İnanın bana nefis oldular.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Hem çok lezzetli hem de inanılmaz pratik.
İşte tarifi,
Malzemeler:
10 adet milföy yaprağı
Arası için.
1 su bardağı Koksa tahin,
1 su bardağı toz şeker,
1 kase dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
1 yumurta akı,
toz şeker
Öncelikle deepfreze'den çıkarttığımız milföyleri bir tepsiye ayrı ayrı dizelim. 10 dk kadar çözülmelerini bekleyelim. Açma tahtasının üzerine çok az un serpelim. Çözülen milföyden bir yaprak alıp üzerine de çok az un serpip hafifçe merdaneyle açalım. Hem uzunlamasına hem de enlemesine açalım. Daha sonra tatlı kaşığı ile tahinden her tarafına eşit gelecek şekilde sürelim. Üzerine elimizle toz şekerden ve dövülmüş ceviz içinden serpiştirelim. Rulo yapalım. Uçlarından biraz esnetip uzatalım. Dikkatlice yapalım bu işlemi:) İçe doğru kıvırıp gül şekli verelim. Kalan ucunu da elimizi su ile ıslatarak yapıştıralım. Pişerken açılmaması için. Tüm milföyler için aynı işlemi uygulayalım.
Fırın tepsimizi çok az yağlayalım. Çöreklerimi tepsiye dizelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürüp toz şekere bulayalım ve tepsiye yerleştirelim.
Mutlaka fırını önceden ısıtalım. 190 'C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak yada ılık tüketelim.
Afiyetler Olsun...
6 Eylül 2012 Perşembe
FIRINDA BEŞAMELLİ KABAK
Günaydın sevgili dostlarım,
Bugün sizlere tadını çok beğendiğimiz bir kabak yemeği tarifi vermek istiyorum. Yine mutfakta doğaçlama ortaya çıkardığım bir yemek. Yani ölçülerini kendime göre ayarladım.
Aslında eşim beşamel soslu yemekleri çok fazla tercih etmese de bunu çok beğendi. Ben zaten beşamelli yemekleri hep çok sevmişimdir. Bu yemek de beşamelsiz olmazdı diye düşünüyorum. Yanına da bulgur pilavı yaptım çok yakıştı :)))
İçinde kıyma ya da küçük küçük doğranmış sotelenmiş tavuk etleri de olursa lezzet patlaması olacağından hiç şüphem yok. Mutlaka deneyin...
Biz bayıldık, bakalım sizle nasıl bulacaksınız:))))
Buyrun tarife geçelim,
Bugün sizlere tadını çok beğendiğimiz bir kabak yemeği tarifi vermek istiyorum. Yine mutfakta doğaçlama ortaya çıkardığım bir yemek. Yani ölçülerini kendime göre ayarladım.
Aslında eşim beşamel soslu yemekleri çok fazla tercih etmese de bunu çok beğendi. Ben zaten beşamelli yemekleri hep çok sevmişimdir. Bu yemek de beşamelsiz olmazdı diye düşünüyorum. Yanına da bulgur pilavı yaptım çok yakıştı :)))
İçinde kıyma ya da küçük küçük doğranmış sotelenmiş tavuk etleri de olursa lezzet patlaması olacağından hiç şüphem yok. Mutlaka deneyin...
Biz bayıldık, bakalım sizle nasıl bulacaksınız:))))
Buyrun tarife geçelim,
Malzemeler:
1 kg kabak,
Domates sos için:
3 domates,
3 yeşil sivri biber,
1 büyük soğan,
4 iri diş sarımsak,
1 çorba kaşığı domates salçası,
yarım demet dereotu
tuz,karabiber,
zeytinyağı
Beşamel sosu için:
2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tereyağı,
kaşar peyniri,
tuz ve karabiber, sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle kabakların kabuklarını tırtıklı uçlu bıçak ya da sebze soyucu ile soyalım. Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım. Ben kabaklarımı Tefal Actifry da çok az yağda kızarttım. Fakat olmayanlar tavada çok çok az yağda kızartabilirsiniz tabiiki. Kabakların hafif solması yeterli :)
Daha sonra domates sos için, domatesin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayalım. Biberleri ve soğanları ve sarımsakları da yemeklik küçük küçük doğrayalım.
Tencereye zeytinyağı koyup, soğan,sarımsak ve biberleri alıp soteleyelim. Daha sonra salçayı kavuralım ardından domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Tuzunu karabiberini ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım. İnce kıyım dereotunu ekleyelim şöyle bir karıştıralım.
Beşamel sosu için küçük sos tenceresine, sıvıyağ ve un ekleyip iyice unun kokusu gidene kadar kavuralım. Üzerine soğuk sütten azar azar döküp çırpma teliyle sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Karıştırarak pişirelim. Kıvamı ne çok koyu ne de çok akışkan olmamalı . Ona göre ayarlayıp piştikten sonra içine çok az kaşar peyniri ekleyelim. Tereyağı tuz ve karabiber serpip yağ eriyene kadar karıştıralım.
Ayrı bir tencerenin yani fırına dayanıklı bir kabın tabanına kızarttığımız kabakların yarısını döşeyelim. Üzerine domates sosun tamamını gezdirelim. Kaşar peyniri rendesi serpiştirelim. Beşamel sosdan biraz üzerine gezdirelim. Kalan kabakları bir kat daha döşeyelim. Üzerine kalan beşamel sosu eşit olarak paylaştıralım. Kaşar peynirini de üzerine serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyetler Olsun.....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)