Sayfalar

8 Eylül 2012 Cumartesi

TAHİNLİ ÇÖREK


Günaydın herkese,
Yepyeni bir güne daha merhaba dedik, Allah'a şükürler olsun. Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dileyerek başlamak istiyorum öncelikle. Havalar biraz biraz serinlemeye başladı İzmir'de. Hele sabahları daha çok hissediyoruz bunu. Yine çok çok güzel bir tarifle sizlerleyim. Tadına doyamayacağınız bir lezzet. Hani fırınlarda satılır ya tahinli çörekler. Aynı onun tadında ve hatta hiç mütevazi olamıycam milföylü oluşundan dolayı çok daha güzel çıtır çıtır nefis bir çörek. 
Tarifi güzel arkadaşım Tijen'de gördüm. Teşekkürler ediyorum canım. Zaten önce fotoğrafına vuruldum. Çok güzel kareye almış:))) Hemen tarifi not aldım ve koşa koşa mutfağa gittim. 
Sıra bu çörekleri kime yaptığıma gelince. Geçtiğimiz cuma günü Hayriye yengemin omzu çıkmış. Tam da ev taşıma telaşının arasında olmuş bu kötü olay :( Çok kötü bir durum. Allah bir daha yaşatmasın, beterinden korusun diyorum ve bir kez daha acil şifalar diliyorum yengecim sana. 
Geçmiş olsuna giderken de elim boş gitmek istemedim evde de çok telaş olacağını da bildiğimden bu çörekleri yapıp götürdüm. İnanın bana nefis oldular.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Hem çok lezzetli hem de inanılmaz pratik.
İşte tarifi,


Malzemeler:
10 adet milföy yaprağı

Arası için.
1 su bardağı Koksa tahin,
1 su bardağı toz şeker,
1 kase dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:
1 yumurta akı,
toz şeker



Yapılışı:
Öncelikle deepfreze'den çıkarttığımız milföyleri bir tepsiye ayrı ayrı dizelim. 10 dk kadar çözülmelerini bekleyelim. Açma tahtasının üzerine çok az un serpelim. Çözülen milföyden bir yaprak alıp üzerine de çok az un serpip hafifçe merdaneyle açalım. Hem uzunlamasına hem de enlemesine açalım. Daha sonra tatlı kaşığı ile tahinden her tarafına eşit gelecek şekilde sürelim. Üzerine elimizle toz şekerden ve dövülmüş ceviz içinden serpiştirelim. Rulo yapalım. Uçlarından biraz esnetip uzatalım. Dikkatlice yapalım bu işlemi:) İçe doğru kıvırıp gül şekli verelim. Kalan ucunu da elimizi su ile ıslatarak yapıştıralım. Pişerken açılmaması için. Tüm milföyler için aynı işlemi uygulayalım.
Fırın tepsimizi çok az yağlayalım. Çöreklerimi tepsiye dizelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürüp toz şekere bulayalım ve tepsiye yerleştirelim.
Mutlaka fırını önceden ısıtalım. 190 'C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak yada ılık tüketelim.
Afiyetler Olsun...


19 yorum:

  1. Fatoşcum ellerine sağlık.Hayriye hanıma da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş canım:))
    Tam tahmin ettiğim gibi:))
    Beğenmene çok sevindim:)

    Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ne kaddar pratik bir tarif ve davetsiz misafirlere şöööyle göz doldurucu bir tarif olmuş.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Nursevin ablacım evet milföy mutfakta büyük kolaylık:))))

    YanıtlaSil
  5. Tijencim tarif için bir kez daha teşekkür ediyorum. Senin kadar olamasam da elimden geldiği kadarıyla yapmaya çalıştım canım:)))
    Öpüyorum çok... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle öyle Merve hanımcım.Tadı ve görüntüsü gerçekten çok güzel:)))
    Çok teşekkürler. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Öyle güzel görünüyorlar ki,önce milföy olduğunu anlayamadım,çok pratikmiş.Eline sağlık.Elif'e ve böreklere bayıldım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Çok lezzetli ve çok pratik bir tarif..Ben normal yufkayla yapıyordum,milföyde güzel fikir..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık fatoş bende çok severim ama ben hamuru mayalar öyle yapardım buda çok pratik olmuş kısa zamanda yapılması hoş sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Güzel yorumlarınız için ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben de bir daha ki sefere yufka ile pekmez ve tahinli yapmak istiyorum. Bakalım ortaya nasıl bir lezzet çıkacak:))) Öpüyorum hepinizi sevgiler:)))))

    YanıtlaSil
  13. cok kolay ve pratık bır tarıf ..tesekkurlerr...denemelıyım:)))

    YanıtlaSil
  14. Evet kesinlikle çok pratik bir tarif. Tadına diyecek sözüm yok nefisss...
    Mutlaka denemelisiniz:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Koskalar yerini bulmuş,eline sağlık Fatoşçum.

    YanıtlaSil
  16. Evet ıhlamurcum tm yerini buldu:) Tadı süperdi :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Pınar hanımcım sayfama hoş geldiniz :) Çok teşekkürler,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar