Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kiraz suyunu da denedik ve onuda çok sevdik. İlerleyen günlerde onuda yayınlıyacağım...
Malzemeler:
1,5 kg kayısı,
1 su bardağı şeker,
1 litre su
2 adet karanfil
Yapılışı:
Öncelikle kayısıları güzelce yıkayalım. Daha sonra tencereye kayısıları, üzerine suyu koyup kayısılar yumuşayana kadar kaynatalım. Ocaktan alıp kevgirle kayısıları bir tabağa alalım. Kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp kalanı tencereye ekleyelim. Hemen içine şekeri ilava edip karıştıralım. Blendırdan geçirelim. Yine çok az lifleri kalıyor. Onuda istemiyorsanız süzgeçten geçirip pürüzsüz bir meyve suyu elde edebilirsiniz. Biz bu halini daha çok sevdik. Sürahiye boşaltalım. İçine de 1-2 adet karanfil ekleyip buzdolabında soğuması için bekletelim.
Soğuk soğuk servis yapalım:))))
Afiyetler olsun...