Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU ELMA TOPLARI


Bu tatlı acil gelecek misafirleriniz için ideal bir tatlı. Hem sunumu çok şık hem de tadı harika. Pratik oluşundan dolayı da tercih sebebi. Kesinlikle tavsiye edebilirim:)



Malzemeler:
3-4 adet elma,
1 pkt petibör bisküvi,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı ceviz yada kırık fındık,(ben kırık fındık kullandım)
çok az tarçın,


Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı kakao, (tepeleme)
3-4 parça bitter çikolata


Üzeri için:
Portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi


Hazırlanışı:
Öncelikle elmaları yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir kaba alalım içine 1 pkt petibör bisküviyi kırarak ekleyelim. Çok iri parça kalmamasına dikkat edelim. Tarçın, pudra şekeri ve fındığıda ekleyip iyice yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelince tamamdır. Elimizle yuvarlak şekil verip servis yapacağımız tabağa yerleştirelim.
Çikolata sosu yapmak için ister hazır pkt kullanabilirsiniz yok ben kendim yapmak istiyorum da derseniz şöyle tarif edeyim:
Süt, nişasta, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine parça bitter çikolatayı ekleyelim. Karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan elma toplarımızın üzerine gezdirelim. En son olarak da portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
3 - 4 saat buzdolabında bekletelim. Tatlımız servise hazırdır.
NOT: Bu ölçüyle tam 14 adet çıktı bilginize:)))
Afiyet Olsun.....
 

ŞEKER HAMURLU PASTA


Şeker hamuruyla yaptığım ilk pastam :)) Yaparken tedirgindim ama üstesinden geldim galiba. İlk deneme içinde hiç de fena sayılmaz değil mi:)))))


Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı


Kreması: 
2 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 pkt vanilya


Arası için: 
Mevsim meyveleri ve damla çikolata

Islatmak için: 1 bardak süt yada reçel suyu olabilir

Şeker Hamuru için: 
2 pkt Marshmellow şeker (BİM de satılıyor 2 renk pembe ve beyaz)
2 pkt pudra şekeri


Açmak için: Mısır nişastası

Hazırlanışı:
Tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamında kısık ateşte pişirelim. Üzeri göz göz olunca ateşten alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Pasta tabanımızı süt ile ıslatalım. Kremamızı sürelim ve meyveleri dilimleyip üzerine yerleştirelim damla çikolata serpelim. Kalan tabanıda süt ile ıslatıp üzerine yerleştirelim.
Şeker hamurunu yapmak için 2 tencereye su koyup ocakta kaynatalım. Üzerine cam kase oturtup beyaz ve pembe şekerleri ayrı ayrı benmari usulü eritelim. İyice eriyince bir kabın içine alıp aldığı kadar pudra şekeri ile iyice yoğuralım. (Bu aşama oldukça zahmetli oluyor.) Hamurumuz kıvam alınca merdane yardımı ile hafifçe nişastaladığımız tezgahımızda pastamızı kaplayacak büyüklükte açalım. Şeker hamurumuzun pastamıza tam olarak yapışması için pastamızın üzerini de ballı su ile ıslatalım. Sonra kaplıyoruz üzerini ve diğer rengide aynı şekilde açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verelim. Onları da pastanın üzerine iyi yapışmaları için alt yüzeylerini hafifçe ballı su ile ıslatıp yapıştıralım.
Afiyet Olsun...
Bu hazırladığımız pastayı buzdolabında tutmayalım yoksa şeker hamuru çok sertleşiyor.
 

MEYVELİ PASTA

Merhabalar,
Bu pasta çok hafif ve çok lezzetli bir pasta. İçerisinde hiç yağ olmaması da ayrıca güzel. Kesinlikle pasta yapmayı düşünüyorsanız kekini bu tarife göre denemenizi özellikle tavsiye ediyorum.  Sünger gibi ve çok hafif. Yakın çevremden de tam not alan tarifim herkes tarafından çok beğenildi. Umarım sizler de yapıp tadına bakınca yorumları benimle paylaşırsınız:))))
Mutlaka tavsiye ediyorum :))

Malzemeler:
1,5 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
3 yumurta,
1 pkt vanilya,
2 pkt kabartma tozu,


Kreması:
2 su bardağı süt,
yarım su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 pkt vanilya


Islatmak için: 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şeker

Ara katı için : Muz, şeftali, damla çikolata,

Üst kreması için:
1 pkt toz şanti,
1 su bardağı soğuk süt


Üst süsleme :
Şeftali, damla çikolata ve kakaolu şekerleme yanlarına da fındık kırıkları ile dekor yapılır.


Hazırlanışı:
Pastamızın kekini hazırlamak için önce şeker ve yumurtalar iyice çırpılır sonra su , un, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış unlanmış çember kalıba harç dökülür. Önceden ısıtılmış 180 'C fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir. Kek pişerken ara katlara sürmek için krema hazırlanır. Süt, un, şeker ve nişasta bir tencereye alınır ve tel çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen krema ocaktan alınır ve içine vanilya eklenir. Ara sıra karıştırılmak kaydı ile kenarda bekletilir. Pişen kek fırından çıkartılır 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. Sonra keki 2 ye kesip süt ve şeker karışımından fırça yardımı ile sürülür. Kremanın tamamı dökülür ve yayılır üzeri muz, şeftali dilimleri yerleştirilir. Damla çikolata serpiştirilir. Sonra 2. kat kapatılır o da aynı şekilde ıslatılır ve hazırlanan krem şanti (soğuk süt ve toz şanti iyice kıvam alana kadar çırpılır) sürülür. Yine dilim şeftali ve damla çikolata yerleştirilir.
Yanlarına kırık fındıklarla dekor yapılır.
Pastamız servise hazır:)))

Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz...

Not: Ben krem şantinin bir kısmını sıkma torbasına alıp üst süsleme için değişik süslemeler yaptım.

PRATİK ÇİLEKLİ PASTA

Çok pratik ve çok hafif bir tatlıdır. Ben bunun kakaolusunu da çok sık yapıyorum. Yakın çevrem tarafından çok beğenilen bir tariftir ....

Malzemeler:
1 pkt petibör veya kepekli bisküvi,
1 pkt çilekli puding,
1 muz,
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı tereyağı,

Çilek sosu için: 1 kase çilek,
1 kahve fincanı şeker,
1 su bardağı su,
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için: böğürtlen veya mevsim meyveleri


Hazırlanışı:
Bir tencereye puding, süt, un, nişasta koyup koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyelim. Karıştırarak tereyağını eritelim. Sonra tencerenin içersine muzu küçük küçük kesip ve bisküvilerimizi de parçalayıp ekleyelim. Hepsini şöyle bir karıştıralım. Ben bu pasta için dikdörtgen baton kalıp kullandım isteğe göre uygun bir kalıp ayarlayıp içine strech döşeyip harcımızı dökelim.
Sıcaklığı çıkana kadar bekleyip sonra buzdolabına kaldıralım.
Ayrı bir tencerede sosunu hazırlayalım. Önce çilek, şeker ve çok az su ilave edip blendırdan geçirelim. Sonra bu sosu tencereye alıp üzerine nişasta ve biraz daha su ilave ederek kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ilımaya bırakalım. Arada karıştıralım üzeri kaymaklanmasın
Buzdolabından çıkardığımız pastamızın üzerine iyice ılımış olan sosumuzu da gezdirelim. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Tekrar buzdolabına kaldırıp 4-5 saat kadar dinlendirelim.
Soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun