Çok pratik ve çok hafif bir tatlıdır. Ben bunun kakaolusunu da çok sık yapıyorum. Yakın çevrem tarafından çok beğenilen bir tariftir ....
Malzemeler:
1 pkt petibör veya kepekli bisküvi,
1 pkt çilekli puding,
1 muz,
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Çilek sosu için: 1 kase çilek,
1 kahve fincanı şeker,
1 su bardağı su,
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için: böğürtlen veya mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Bir tencereye puding, süt, un, nişasta koyup koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyelim. Karıştırarak tereyağını eritelim. Sonra tencerenin içersine muzu küçük küçük kesip ve bisküvilerimizi de parçalayıp ekleyelim. Hepsini şöyle bir karıştıralım. Ben bu pasta için dikdörtgen baton kalıp kullandım isteğe göre uygun bir kalıp ayarlayıp içine strech döşeyip harcımızı dökelim.
Sıcaklığı çıkana kadar bekleyip sonra buzdolabına kaldıralım.
Ayrı bir tencerede sosunu hazırlayalım. Önce çilek, şeker ve çok az su ilave edip blendırdan geçirelim. Sonra bu sosu tencereye alıp üzerine nişasta ve biraz daha su ilave ederek kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ilımaya bırakalım. Arada karıştıralım üzeri kaymaklanmasın
Buzdolabından çıkardığımız pastamızın üzerine iyice ılımış olan sosumuzu da gezdirelim. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Tekrar buzdolabına kaldırıp 4-5 saat kadar dinlendirelim.
Soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar