Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

MEYVELİ PASTA

Merhabalar,
Bu pasta çok hafif ve çok lezzetli bir pasta. İçerisinde hiç yağ olmaması da ayrıca güzel. Kesinlikle pasta yapmayı düşünüyorsanız kekini bu tarife göre denemenizi özellikle tavsiye ediyorum.  Sünger gibi ve çok hafif. Yakın çevremden de tam not alan tarifim herkes tarafından çok beğenildi. Umarım sizler de yapıp tadına bakınca yorumları benimle paylaşırsınız:))))
Mutlaka tavsiye ediyorum :))

Malzemeler:
1,5 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
3 yumurta,
1 pkt vanilya,
2 pkt kabartma tozu,


Kreması:
2 su bardağı süt,
yarım su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 pkt vanilya


Islatmak için: 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şeker

Ara katı için : Muz, şeftali, damla çikolata,

Üst kreması için:
1 pkt toz şanti,
1 su bardağı soğuk süt


Üst süsleme :
Şeftali, damla çikolata ve kakaolu şekerleme yanlarına da fındık kırıkları ile dekor yapılır.


Hazırlanışı:
Pastamızın kekini hazırlamak için önce şeker ve yumurtalar iyice çırpılır sonra su , un, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış unlanmış çember kalıba harç dökülür. Önceden ısıtılmış 180 'C fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir. Kek pişerken ara katlara sürmek için krema hazırlanır. Süt, un, şeker ve nişasta bir tencereye alınır ve tel çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen krema ocaktan alınır ve içine vanilya eklenir. Ara sıra karıştırılmak kaydı ile kenarda bekletilir. Pişen kek fırından çıkartılır 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. Sonra keki 2 ye kesip süt ve şeker karışımından fırça yardımı ile sürülür. Kremanın tamamı dökülür ve yayılır üzeri muz, şeftali dilimleri yerleştirilir. Damla çikolata serpiştirilir. Sonra 2. kat kapatılır o da aynı şekilde ıslatılır ve hazırlanan krem şanti (soğuk süt ve toz şanti iyice kıvam alana kadar çırpılır) sürülür. Yine dilim şeftali ve damla çikolata yerleştirilir.
Yanlarına kırık fındıklarla dekor yapılır.
Pastamız servise hazır:)))

Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz...

Not: Ben krem şantinin bir kısmını sıkma torbasına alıp üst süsleme için değişik süslemeler yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar