Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KEÇİ KULAĞI ( PİŞİ )


Çok pratik bir atıştırmalık tarifi. Acil gelecek misafirleriniz için ideal bir tarif. Hem şık hem de lezzetli. Hafta sonları kahvaltı sofları için de harika bir alternatif.



PİŞİ  Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 kabartma tozu,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
çeyrek limonun suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı un


Kızartmak için : sıvıyağ


Yapılışı:
Yoğurt, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, tuz ve limon suyunu iyice karıştıralım. Daha sonra elenmiş unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim yoğuralım. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 30-40 dk kadar ılık bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde bekletelim. Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. Açarken çok az un serperek açmakta fayda var daha rahat açılıyor. Daha sonra ister kurabiye kalıplarıyla ister su bardağının ağzıyla isterseniz de bıçakla şekiller verebilirsiniz. Ben kurabiye kalıplarımı kullanarak yaptım. Şekil verdiğimiz hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Hemen kızarıyorlar zaten. Havlu kağıt serdiğimiz bir kaba alalım. Sevise hazır hale getirelim.
Afiyet Olsun...



NOT: Hamurlar çok çabuk kızarıyorlar benim önerim önce tüm hamura şekil verdikten sonra pişirme işlemine geçmeniz:)) Kesinlikle yapmanızı öneriyorum... 

EVDE KIRMA ZEYTİN YAPILIŞI

Bu zeytinler bizim kendi mahsüllerimiz doğal oluşu da çok güzel yaniiii:)))))) Hem yağımız, hem zeytinimizi kendi ağaçlarımız sayesinde yapıyoruz.





Malzemeler:
2,5 kg yeşil zeytin,
limon tozu,
tuz, limon
su


Hazırlanışı:
Öncelikle zeytinlerimizi yıkıyalım güzelce bol suyla. ve tek tek kıralım. Ben bu kırma işlemini kızımın küçük mama kavanozlarının alt kısmıyla yaptım. İşe yaradı. Daha sonra büyük plastik bir bidonun içine alalım zeytinleri ve suyunu ekleyelim. Zeytinlerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyalım bidona. Bu suyu her gün değiştirelim. 1 hafta sonunda zeytinlerin tadı gelince yine bidona temiz su koyup bu defa içine 1 limonu dilim yapıp koyalım. 4 yemek kaşığı limon tuzu, damak tadımıza göre de tuzunu ekleyelim. Kendi yaptığımız zeytinlerimizi kahvaltı sofrasına getirme zamanı gelmiştir....
Bir tabağa zeytinyağı koyup limon sıkıp zeytinleri ilave edip servis yapabilirsiniz:)))
Afiyet Olsun.....
Benim zeytinlerim 1 hafta da oldu. Fakat olmadıysa birkaç gün suyunu değiştirmeye devam edebilirsiniz.
 

ÇÖKELEKLİ BİBER


Bu özel lezzet Göçmenlerin kahvaltı sofrasının baş tacıdır diyebilirim. Bir göçmen gelini olarak bende bu kervana katılmış bulunmaktayım. Bunu yiyen bir daha yemekten kendini alamıyor :))))))
Bizim de hafta sonu kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir. Kesinlikle tavsiye ediyorum...
 




ÇÖKELEKLİ BİBER

Malzemeler:
5 adet yeşil biber,
5 adet kırmızı biber,
50 gr çökelek,
2 yumurta,
tuz, karabiber, 

kırmızı pul biber,
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Öncelikle tavamıza yağı alalım. arkasından küçük küçük doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi ekleyelim kavurmaya başlayalım. Biberler solmaya yakın. 2 yumurtayı kırıp karıştıralım. Çökeleği tuz ve baharatları da ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatıp servise hazır hale getirelim.

Afiyet Olsun.

YUMURTALI EKMEK



Merhabalar,
Hafta sonu kahvaltı sofrası için harika bir menü. Hem çok pratik hem de çok lezzetli:)))))
Bizim evde de çok seviliyor, ev halkı uyanıncaya kadar yapıyorum :)) Arada kendimizi de ödüllendirmeliyiz böyle lezzetlerle değil mi ama :))) Sizler de mutlaka denemelisiniz...
 

İşte Tarifi,
YUMURTALI EKMEK
Malzemeler: 
8 dilim bayat ekmek, (yoksa taze olabilir) 
2 yumurta, 
1 çay bardağı süt, 
kekik, tuz,(istenilen baharatları ekleyebilirsiniz. kırmızı pul biber kuru nane vs..) 
Kızartmak için:
yarım çay bardağı sıvıyağ

 
Yapılışı:
Öncelikle geniş bir kasede yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım. Süt, tuz ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım. Orta boy bir tavaya yağı alıp kızdıralım. Daha sonra ekmeklerimizi bu karışıma bulayıp ısınmış olan tavada her iki tarafını da kızartalım. Sıcak ya da ılık olarak çayın yanında servis yapalım. Çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir kahvaltı menüsü..