Bu zeytinler bizim kendi mahsüllerimiz doğal oluşu da çok güzel yaniiii:)))))) Hem yağımız, hem zeytinimizi kendi ağaçlarımız sayesinde yapıyoruz.
Malzemeler:
2,5 kg yeşil zeytin,
limon tozu,
tuz, limon
su
Hazırlanışı:
Öncelikle zeytinlerimizi yıkıyalım güzelce bol suyla. ve tek tek kıralım. Ben bu kırma işlemini kızımın küçük mama kavanozlarının alt kısmıyla yaptım. İşe yaradı. Daha sonra büyük plastik bir bidonun içine alalım zeytinleri ve suyunu ekleyelim. Zeytinlerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyalım bidona. Bu suyu her gün değiştirelim. 1 hafta sonunda zeytinlerin tadı gelince yine bidona temiz su koyup bu defa içine 1 limonu dilim yapıp koyalım. 4 yemek kaşığı limon tuzu, damak tadımıza göre de tuzunu ekleyelim. Kendi yaptığımız zeytinlerimizi kahvaltı sofrasına getirme zamanı gelmiştir....
Bir tabağa zeytinyağı koyup limon sıkıp zeytinleri ilave edip servis yapabilirsiniz:)))
Afiyet Olsun.....
Benim zeytinlerim 1 hafta da oldu. Fakat olmadıysa birkaç gün suyunu değiştirmeye devam edebilirsiniz.
ben bu zeytine bayılıyorum çocukluğumda yapardık tadı damağımda hâlâ eğer becerebileceğime inansam yapcam ama ya olmazsa...
YanıtlaSilcanım ya bende kendim hazırlarım yeşil zeytinleri
YanıtlaSiltadına doyum olmaz
eline sağlık seninkilerde çok güzel görünüyor
iyiki paylaşmışsın aklıma düşürdün
bende yayınlayayım:)
sevgili ehlikeyfchef benimde ilk denemem bu :))) olur olur seninki de gayet lezzetli olur canım...
YanıtlaSilçok sağol sevgili nanemaydonoz:)))))