Geçelim mi tarife bayanlar;
İşte buyrun....
Malzemeler:
500 kg karadut,
500 kg toz şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
çeyrek limon suyu
Öncelikle karadutların saplarını ayıklayalım ve fazla zedelemeden yıkayalım. Suyunu süzdürelim. Derince bir tencereye karadutlarımızı alalım. Üzerine şekeri ilave edip 1 gece bekletelim ki suyunu salsın renk versin. Ertesi sabah tencereye tereyağı ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
25 ci dakikada limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatalım. Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
İşte hepsi bu kadar:)
Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştıralım.
Afiyet Olsun...
ooooff beklediğimize değdi. Gerçekten çok güzel görünüyo. Emeğine sağlık.
YanıtlaSilo istekten biraz da bana gönder lütfen :)
YanıtlaSilHep erteleyip duruyorum ya artık bugün ben de çilek reçeli yapıcam galiba.
dut bulursam da hiç düşünmeden reçel yapıcam inşAllah.
Afiyet şifa olsun canım.
Muhabbetle.
bunu ağaçtan toplamak da zordur kuzenim yazlıkta hem toplar hem yapar....tadını bilirim eğer pazarda rastlarsam bende apayım barii ben evlendiğimden beri yaparım reçelimi market reçelinde glikoz var çünkü....eline sağlık sana taze ceviz ve incir reçelinide tavsiye edrim...hele ist.incir bulursun ...sevgiler
YanıtlaSilMmmm harika görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilev reçeline bir alışır ve alıştırırsan ev ahalisini,markette yüzüne baksan bile masada yüzüne bakan olmaz zaten hazır reçellerin:))eline,emeğine sağlık...bende çok severim reçel yapmayı...
YanıtlaSilpek güzel görünüyor.elinize saglık.
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor tatlım,rengi ve sunumuyla..Ellerine sağlık.
YanıtlaSilanneciğim her yıl yapar gönderir ve bende çok severim...ellerine sağlık
YanıtlaSilDeğdi dimi Haticecim:) çok sağol canım,
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız için her birinize tek tek ve de ayrııı ayrııı teşekkürlerimi sunuyorum:))))) Şu blog işi beni accayip mutfağa kitledi hanımlar. Değişik ne görsem yapmak ve tatmak istiyorum. Ama ucundan azıcık tabiiki :)
Sevgili Özlemcim anne reçelinin yeri apayrı onların elinin değdiği herşey mükemmel oluyor zaten:) Allah anacıklarımızı başımızdan eksik etmesin.
Sevgiler yolluyorum hepinize :)))))
Kara dutu bulmakta zor...Çok güzel gözüküyor..ut .Şimdi o dut reçeliyle taze kaşarı beraber yiyeceksin..Offff fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilsende karadut reçelini görünce pek canım çekti:)bugun alıp senin tarifini denedim.teşekkürler...en kısa zamanda siteme ekleyecegim:)sevgiler....
YanıtlaSil