Sayfalar

18 Mayıs 2012 Cuma

KARADUT REÇELİ

Bu hafta nedendir bilinmez bir reçel yapasım var anlamam size:) Daha önceki gün çilek reçeli, bugünse karadut reçelini yaptım. Kendime kızıyorum kaç senedir hep annem yapar biz yerdik. Meğer ne kadar da kolaymış reçel yapmak. Sırada hangisi var bilmiyorum ama karadut reçeli harika oldu. Rengi inanılmaz güzellikte. Rabbim ne nimetler sunmuş bizlere böyle. Hazıra hep karşıyım. Artık market raflarında duran reçellerin yüzüne bakar mıyım acaba ben :)))))
Geçelim mi tarife bayanlar;
İşte buyrun....



Malzemeler:
500 kg karadut,
500 kg toz şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
çeyrek limon suyu



Yapılışı:
Öncelikle karadutların saplarını ayıklayalım ve fazla zedelemeden yıkayalım. Suyunu süzdürelim. Derince bir tencereye karadutlarımızı alalım. Üzerine şekeri ilave edip 1 gece bekletelim ki suyunu salsın renk versin. Ertesi sabah tencereye tereyağı ilave edip kısık ateşte 25 dakika pişirelim.
25 ci dakikada limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatalım. Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
İşte hepsi bu kadar:)
Soğuduktan sonra kavanozlara paylaştıralım.
Afiyet Olsun... 

11 yorum:

  1. ooooff beklediğimize değdi. Gerçekten çok güzel görünüyo. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. o istekten biraz da bana gönder lütfen :)
    Hep erteleyip duruyorum ya artık bugün ben de çilek reçeli yapıcam galiba.
    dut bulursam da hiç düşünmeden reçel yapıcam inşAllah.
    Afiyet şifa olsun canım.
    Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  3. bunu ağaçtan toplamak da zordur kuzenim yazlıkta hem toplar hem yapar....tadını bilirim eğer pazarda rastlarsam bende apayım barii ben evlendiğimden beri yaparım reçelimi market reçelinde glikoz var çünkü....eline sağlık sana taze ceviz ve incir reçelinide tavsiye edrim...hele ist.incir bulursun ...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mmmm harika görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ev reçeline bir alışır ve alıştırırsan ev ahalisini,markette yüzüne baksan bile masada yüzüne bakan olmaz zaten hazır reçellerin:))eline,emeğine sağlık...bende çok severim reçel yapmayı...

    YanıtlaSil
  6. pek güzel görünüyor.elinize saglık.

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görünüyor tatlım,rengi ve sunumuyla..Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. anneciğim her yıl yapar gönderir ve bende çok severim...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Değdi dimi Haticecim:) çok sağol canım,
    Değerli yorumlarınız için her birinize tek tek ve de ayrııı ayrııı teşekkürlerimi sunuyorum:))))) Şu blog işi beni accayip mutfağa kitledi hanımlar. Değişik ne görsem yapmak ve tatmak istiyorum. Ama ucundan azıcık tabiiki :)
    Sevgili Özlemcim anne reçelinin yeri apayrı onların elinin değdiği herşey mükemmel oluyor zaten:) Allah anacıklarımızı başımızdan eksik etmesin.
    Sevgiler yolluyorum hepinize :)))))

    YanıtlaSil
  10. Kara dutu bulmakta zor...Çok güzel gözüküyor..ut .Şimdi o dut reçeliyle taze kaşarı beraber yiyeceksin..Offff fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  11. sende karadut reçelini görünce pek canım çekti:)bugun alıp senin tarifini denedim.teşekkürler...en kısa zamanda siteme ekleyecegim:)sevgiler....

    YanıtlaSil

Yorumlar