Dün düşünüyordum bugün hangi çorbayı denesem diye. Sevgili "Tarifname" de gördüm ve hoşuma gitti. Yapınca da kendisine teşekkürlerimi ilettim hemen. Ailecek çok beğendik. Özellikle de eşim tam puan verdi. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Şimdi bu güzel çorbanın tarifine geçelim mi birlikte:
SARIMSAKLI UN ÇORBASI
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 çorba kaşığı un,
1 iri diş sarımsak,
karabiber,
tuz ve tavuk bulyon,
yeteri kadar su,
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı,
toz kırmızı biber ve kuru nane
isteğe bağlı olarak da sirke
Yapılışı:
Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritelim. Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ilave edip kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştıralım. Topaklanmaması için.( Blendırdan geçirebilirsiniz topaklanma olursa da) Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip (bulyonun içindeki tuzu da hesaba katarak kontrollü olarak tuz ekleyelim) karıştırmaya devam edelim. İyice kaynayan çorbamıza ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Üzerine tavada erittiğimiz tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtalım. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine sosdan gezdirelim. Nane ile süsleyelim.
Benim tavsiyem sirke de ilave etmeniz. Çok yakışıyor, işkembe çorbası ayarında bir çorbaya dönüşüyor :)))))
Afiyet Olsun...
Çorba çok güzel görünüyor..Bu akşam muhakkak deneyeceğim..Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler "kardeşler-nikahşekeri"
YanıtlaSilŞimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun :)
Mutlu hafta sonları diliyorum :) Sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel olmuş.değişik ve güzel bir tat olmuştur denemeğe değer
YanıtlaSilNefis görünüyor,bende bunun içine yarma koyarak yapıyorum o da çok güzel oluyor,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilCanım blogger cafe listesinden ulaştım bloguna, izlemeye aldım, bende bloguma beklerim sevgiler.
YanıtlaSilElinize sağlık çorbanız çok nefis bir görüntüye sahıp . sizlere afiyet olsun..
YanıtlaSil''Blogger Cafe'den geliyorum senide bloğuma beklerim..''
YanıtlaSilSarımsağa bayılan biri olarak, bu çorbanın iştahımı kabarttığını söyleyebilirim! Sevgiler :)
YanıtlaSilBu arada Blogger Cafe'denim ben de sevgiler tekrar :)
YanıtlaSilmmm eline sağlık işkembe çorbasını hatırlatıyorsa içmek lazım...eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇorba yaz kış tercihimdir,ellerinize sağlık,güzel bir tarif..Sevgilerimle:)
YanıtlaSilben hep yapardım da hiçs arımsak koymamıştım bundan sonra koyacağım mutlaka yakışıyordur
YanıtlaSilBlogger Cafe'den geliyorum bende beklerim.Sevgiler.
Eslerin tam puan verdigi yemek cok azdir. Kendi evimden biliyorum.)) Demek ki harika olmus.
YanıtlaSilBlogumu ziyaretin icin tesekkurler canim.
Sevgiler..
Merhabalar,
YanıtlaSilYeni takibe alan arkadaşlarıma hoşgeldiniz diyorum, az sonra blog ziyaretlerine başlayacağım bayanlar:))) Hazır kız da uyuyorken sakin sakin:))) Güzel yorumları için herkesin yüreğine sağlık diyorum. Çok teşekkürler. Mutlu hafta sonları diliyorum herkese:D
Sevgiler...
merhabalar blogger cafeden geliyorum seni de bloguma beklerim:)
YanıtlaSilMerhabalar Sevgili İsmihan hanımcım:))
YanıtlaSilHoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Hemen iadeyi ziyarete geliyorum:))) Çok memnun oldum güzel paylaşımlar diliyorum,
Sevgiler...
slm fatma hnm çorba harika görünüyor eline sağlık ben bulyon sevmiyorum kullanmıyorum bulyon yerine evde haşladığımız tavuk veya et suyu kullansam nasıl olur ? miktarını ne kadar kullanmalıyım sevgiler :)
YanıtlaSilMerhaba Emine hanımcım,
SilElbette tavuk yada et suyuyla da yapabilirsiniz. Çok da güzel olacaktır. Çorbaya genelde 4-4,5 su bardağı su ekleriz, siz çorbanın kıvamına göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı tavuk suyu koyup çorbanın kaynamasıyla kıvamını ayarlamanızı tavsiye ediyorum.
Sevgiler :))