Sayfalar

30 Nisan 2012 Pazartesi

KAYMAKLI KANEPELER


Biz İzmir'liler simite buralarda gevrek deriz. Kahvaltılarımızda, öğleden sonra çaylarımızda hemen hemen her zaman çok severek yediğimiz güzel bir atıştırmalıktır aslında. Fırından yeni çıkmış eli yakan bol susamlı gevreğin yanına şöyle bir dilim tulum peyniri ve sıcacıkkkk bir fincan çay....
İnsan başka ne ister ki :))

Görüntüsü ile gönülleri fetheden şirin simitler...Kahvaltı sofralarımıza biraz şirinlik katmak amacıyla hazırladığım minik kanepeler bunlar:))))


KAYMAKLI KANEPELER
Malzemeler:
1-2 adet gevrekt,
küçük bir kase kaymak, (ev yapımı olursa ne ala)
vişne reçeli (evde hangisi varsa olur)
bal,
tahin-pekmez karışımı,

Yapılışı:
Gevreği verev olarak dilimleyelim. Üzerine kaymaktan sürelim. Bal, reçel, marmelat ve tahin-pekmez sürerek renklendirelim:)))
Servis tabağına dizelim,
Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. çok güzeller. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ikindi çayımın yanına aldımm benn bu tabağıı:))
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. izmirde bulundum 4 sene bademinizi, çiğdeminizi,gevreğinizide bilirim :)güzel kahvaltılıklar afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. bende bu gün kahvaltıda sadece simit yedim..en güzel kahvaltıya bedeldi :)

    YanıtlaSil
  5. çok şık olmuşlar eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler:)))
    Aynen sevgili Özlem hanımcım benim içinde öyle kahvaltıda gevrek, peynir ve çay olsun başka birşey istemem :)) O derece seviyorum yani...
    Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Fatoşcuğum çok etkileyici bir görüntü olmuş,ellerine sağlık.Yutkundum..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler canım benim :))) Sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Ama gevreğinde fırında satılanını sevmeyiz değil mi? Ben İzmirli olarak gerçek sokak gevreğini severim, öneri süper.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Aynen öyle Dilekçim :) Ama kahvaltı için mecburen fırından alıyorum. Sokaktan çok nadir geçiyor simitçi. Çok teşekkürler canım :)))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlar