30 Nisan 2012 Pazartesi
KAYMAKLI KANEPELER
Biz İzmir'liler simite buralarda gevrek deriz. Kahvaltılarımızda, öğleden sonra çaylarımızda hemen hemen her zaman çok severek yediğimiz güzel bir atıştırmalıktır aslında. Fırından yeni çıkmış eli yakan bol susamlı gevreğin yanına şöyle bir dilim tulum peyniri ve sıcacıkkkk bir fincan çay....
İnsan başka ne ister ki :))
Görüntüsü ile gönülleri fetheden şirin simitler...Kahvaltı sofralarımıza biraz şirinlik katmak amacıyla hazırladığım minik kanepeler bunlar:))))
KAYMAKLI KANEPELER
Malzemeler:
1-2 adet gevrekt,
küçük bir kase kaymak, (ev yapımı olursa ne ala)
vişne reçeli (evde hangisi varsa olur)
bal,
tahin-pekmez karışımı,
Yapılışı:
Gevreği verev olarak dilimleyelim. Üzerine kaymaktan sürelim. Bal, reçel, marmelat ve tahin-pekmez sürerek renklendirelim:)))
Servis tabağına dizelim,
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzeller. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilikindi çayımın yanına aldımm benn bu tabağıı:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler...
izmirde bulundum 4 sene bademinizi, çiğdeminizi,gevreğinizide bilirim :)güzel kahvaltılıklar afiyet olsun...
YanıtlaSilbende bu gün kahvaltıda sadece simit yedim..en güzel kahvaltıya bedeldi :)
YanıtlaSilçok şık olmuşlar eline sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler:)))
YanıtlaSilAynen sevgili Özlem hanımcım benim içinde öyle kahvaltıda gevrek, peynir ve çay olsun başka birşey istemem :)) O derece seviyorum yani...
Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum,
Sevgiler...
Fatoşcuğum çok etkileyici bir görüntü olmuş,ellerine sağlık.Yutkundum..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım benim :))) Sevgiler....
YanıtlaSilAma gevreğinde fırında satılanını sevmeyiz değil mi? Ben İzmirli olarak gerçek sokak gevreğini severim, öneri süper.Elinize sağlık.
YanıtlaSilAynen öyle Dilekçim :) Ama kahvaltı için mecburen fırından alıyorum. Sokaktan çok nadir geçiyor simitçi. Çok teşekkürler canım :)))
YanıtlaSilSevgiler.