Aşureyi genelde kaplarda ve sıcak servis yaparız. Bu tarif aşureye yeni bir yorum getiriyor. Ben de ilk defa yaptım fakat iyiki de yapmışım diyorum. Çok pratik, çok değişik ve çok lezzetli. Mutlaka deneyin. Ayrıca misafirleriniz için de yapabilirsiniz farklı bir sunum bence. Az malzeme ile ortaya harika bir pasta çıkıyor.
Bence hiç düşünmeden yapın gerçekten güzel bir pasta oldu.
Hem çok pratik hemde şık :))
Malzemeler:
1 pkt Piyale Aşure,
3,5 su bardağı su,
18 adet petibör bisküvi
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı:
Öncelikle tencereye Piyale Aşure paketinin tamamını boşaltalım. Sonra üzerine tarifte de yadığı miktarda yani 3,5 su bardağı suyu ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım.
Ben kare borcam kullandım. Borcamı önce sudan şöyle bir geçirip suyu süzelim. Bisküvilerin 6 tanesini borcama dizelim. Üzerine aşuremizin bir kısmını paylaştıralım. Tekrar bisküvi dizip yine üzerine aşureden gezdirelim. Ve son olarak aynı işlemi tekrar uygulayalım. Bir kat bisküvi ve kalan aşurenin tamamını üzerine dökelim. Üzerini şöyle bir düzeltip ılımaya bırakalım.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Servis aşamasında üzerine bolca tarçın serpiştirelim.
Afiyet Olsun...
Çok da pratik olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok mersi Elif hn. sevgiler:)
YanıtlaSilaa ne kadar pratik gerçektende deneyeceğim mutlaka.
YanıtlaSilsevgiler
yasemininmutfagindan.blogspot.com
sevgiler Yasemin hn:))))
YanıtlaSilhemen bakıyorum canım :)
YanıtlaSilGüzel. Bir de güzel bir renklendirme olsa.
YanıtlaSil