Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KOPARAT KURABİYE


Ev halkı tarafından çok beğenilen bir kurabiyedir. Şekline aldanmayın tadı harika:)) Perişan kurabiye de bilinir kendileri.. Hem pratik hem lezzetli....
İşte tarifim:


Malzemeler:
3 su bardağı un,
2 yumurta, 
yarım su bardağı toz şeker, 
125 gr. margarin,
1çorba kaşığı süt,
1 pkt kabartma tozu, 
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:
Margarini oda ısısında yumuşatıp küçük küçük doğrayalım. Yumurta, şeker ve margarini karıştıralım ceviz ve üzümü ilave edip un ve kabartma tozunu da ekleyip serte yakın bir hamur yoğuralım. Hamuru top şeklinde kapatıp üzeri nemli bezle örtün ve 15 dk dinlendirelim. Hamur 15 dk dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vermeden tepsiye dizelim. 175-180 derecede 15-20 dk pişirelim ve afiyetle yiyelim :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar