Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

Sırada çok lezzetli bir çorba tarifim var. Tadına bayılacaksınız. İçinde miss gibi küçük küçük tavuk etlerinin olduğu kokusuyla kendisine hayran bırakan bir çorba. Çok besleyici bir çorba. Soğuk kış günlerinde üzerimizdeki kırgınlığa ve soğuk algınlığına birebir gelecek bir çorba diyebilirim.... Biz çok sevdik. Umarım sizlerde beğenirsiniz.


Malzemeler:


Tavuk suyu için:
2 parça gögüs eti,
2 havuç,
1 soğan,
3-4 dal maydanoz
 
Terbiyesi için:
2 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yumurta sarısı,
1 limonun suyu
 1 çay bardağı tel şehriye,
7 su bardağı tavuksuyu yada su,
tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk etlerini güzelce yıkayıp tencereye alalım. Ardından soğanı ve havucu yıkayıp havucun kabuklarını soyup bütün olarak tencereye alalım. Maydanozu da ekleyip içine 7 su bardağı su ekleyip etler ve sebzeler pişene kadar haşlayalım. Pişerken tencerenin üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Tavuk suyumuz hazır ve bunu başka bir tencereye süzelim. Tavuk etlerini küçük parçalara ayıralım. (tiftin) Sonra havucu küçük küpler şeklinde keselim. Soğanı ister ilave edin isterseniz koymayabilirisiniz. (ben bu kez kullanmadım) Kullanacaksanız da pişen soğanı küçük küçük doğrayın. Başka bir tencereye suyu alalım. Terbiyesi için un, limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpalım. Kaynayan sudan bir kepçe alıp bu terbiyeye ekleyelim. Çırpmaya devam edelim. Daha sonra kaynayan suyumuza terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Sırasıyla tifttiğimiz tavukları, küp doğradığımız havuçları, tel şehriyeyi ilave edelim ve karıştıralım sürekli. En son tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Çorbamız kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazırlayalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar