Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU KUZU ETLİ SEBZE YEMEĞİ

Hem sunumu hem de lezzetiyle çok konuşulacak harika bir yemek. Doğaçlama bir şekilde ortaya çıkıveren bir yemektir kendileri. Ortaya böyle güzel ve lezzetli bir yemek çıkınca favori yemeklerim arasına girmeyi başardı :)) 
Yanına da patates püresi ve pirinç pilavı yaptım çok yakıştı. Kesinlikle tavsiye ediyorum...
 Sevgiler

Malzemeler:
400 gr kuzu eti,
2 yeşil biber,
2 havuç,
2 kabak,
1 soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
zeytinyağı,tuz, karabiber,
et suyu ya da su

Beşamel Sos İçin:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz, karabiber, mahlep

Üzeri İçin: Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Öncelikle etimizi bir tencereye alıp çok az zeytinyağı ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim. Sonra üzerine biraz sıcak su ekleyip etimizi iyice pişirelim. Ayrı bir tencerede çok az yağı alıp küp küp doğradığımız soğanı, biberi, havucu ve kabağı ekleyip iyice soteleyelim. Salçasını ekleyelim. Etimizi de sebzeleri sotelediğimiz tencereye ilave edip sıcak su ekleyip pişirelim. En son tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocağın altını kapatalım.
Beşamel sos için bir tencereye un, tereyağ ve zeytinyağı alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından soğuk sütümüzü ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Kıvam alınca tuz, karabiber, mahlep ekleyip ocağın altını kapatalım. Fırın kabımıza sebzeli yemeğimizi dökelim. Üzerine hazırladığımız beşameli gezdilerim ve en son olarak da kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
Yaklaşık 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.Yemeğimiz servise hazırdır:))))
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar