Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

PIRASALI KÖZ BİBERLİ PAZI


Merhabalar,

Bu yemeği dolapta neyim var diye bakarken uyarladım. Ve sonuç çok iyi. Kesinlikle denemelisiniz:))))


Malzemeler

  • 1 bağ pazı,
  • 1 kase köz biber,
  • yarım kg pırasanın yaprak kısmı,
  • 1 soğan,
  • zeytinyağı,
  • tuz, karabiber


Hazırlanışı

  • Öncelikle pazıları yıkayıp sap kısımlarını ayırın. (Daha sonra sap kısımlarıyla ve 1 soğanla kavurma yapabilirisiniz). Pazıları doğrayalım. Pırasaları da yıkayıp ince ince doğrayalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye zeytinyağını ekleyelim. soğan ve pırasaları kavurmaya başlayalım. Ardından tencereye pazıları ilave edelim ve pişirelim. Çok az su ilave edebilirisniz. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Yemeğimiz pişince tencerenin üzerine ( yazdan közlediğim ) kırmızı biberleri de ilave edelim. Ocağın altını kapatalım. Demlensin biraz.
  • Çok değişik ve besleyici ve tadıda harika olan bu yemeği kesinlikle yapmanızı öneriyorum. Kendi specialimdir bilginize:)
  • Yanına hazırladığım bulgur pilavıyla da enfes birşey oldu menü:))))
  • Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar