Sayfalar

15 Şubat 2017 Çarşamba

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ



Merhaba sevgili dostlarım,

Sabah kahvaltılarında ya da 5 çayının yanında kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir tarifle geldim karşınıza. Hamuru içine yağı hiç çekmiyor. Yağ çekmediği için de nefis bir tadı oluyor bu pişinin. Ben bu kez kurabiye kalıplarımla şekil verdim. Siz istedğiniz boyda ve şekilde yapabilirsiniz pişilerinizi.

Hafta sonu kahvaltıları için güzel bir alternatif, büyük küçük hepimizin sevdiği bir lezzet. İster peynirle, istersek de üzerine reçel ya da çikolata sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...





Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarif geçmek istiyorum.

YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ

Malzemeler:

1 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 paket kabartma tozu,
yarım limonun suyu,
3 su bardağı kadar un

Kızartmak için: sıvıyağ

Yapılışı:

Genişçe bir kaba Önce sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini iyice örtüp dinlenmesi için en az 30 dk bekletelim. Hamuru 3 parçaya bölelim. İlk parçayı alıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım. Ben kurabiye kalıbı ile şekillendirdim. Siz istediğiniz bir aparatla şekil verebilirsiniz.
Sonra tavaya yağı koyup ısıtalım. Kestiğimiz hamurları ısınmış olan yağda nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirelim. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.

Afiyet olsun.



26 Ocak 2017 Perşembe

CUNDA RESTAURANT FOLKART


Merhaba sevdiklerim,

Mekan Gezginleri olarak geçtiğimiz günlerde İzmir Bayraklı Folkart'ın alt tarafında bulunan çok güzel bir mekanı davetlisiydik. CUNDA RESTAURANT 
Mekan, Ayvalık Cunda'dan sonra (İzmir) Folkart'a faaliyet göstermeye başladı.
Sizlere biraz mekandan, biraz da lezetlerden bahsetmek istiyorum.




Mekanın sıcak ve samimi atmosferi, duvarlarındaki objeler, renklerin güzelliği ile sizi güzel karşılıyor.

Lezzetlere gelince de mezelerde oldukça başarılılar. Ara sıcaklar da ona keza çok elzzetli. Servis hızından da oldukça memnun kaldık.

Ada Mutfağının güzel lezzetleirni mutfaklarına taşımışlar, çok da iyi etmişler...

Balık ve et seçenekleri var, siz hangisini tercih edersiniz bilmem ama biz balıktan yana kullandık hakkımızı :) Gayet güzel ve lezzetliydi.

Menüde neler var merak ediyor musunuz ?




Cunda adasına özgü otlar ve Midilli, Girit esintileri Türk Mutfağı sentezlenerek ortaya harika lezzetler çıkartmışlar.

Tapanakis, Girit Ezmesi, Şakşuka, Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Tekmil Fava, Kopanista, Kuru Börülce Piyazı ve daha menüde olan pek çok lezzet......






Ara sıcaklarda Kalamar Tava favorimiz oldu,


Güveçte gelen efsane lezzet Beğendili Deniz Mahsulleri ...



Levrek Izgara ...


Bu güzel ve keyifli, lezzet dolu gece için öncelikle Cunda Restotant'a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. 
Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum.




İzmir Cunda Restorant' ı ziyaret edip sizlerde bu lezzetlerin tadına bakmak isterseniz arayıp fiyatlar ve menü hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İletişim Bilgileri : 
Adalet mah 1600/3 3/D Folkart B Blok Zemin İzmir
Telefon: +90 232 502 48 15
 


25 Ocak 2017 Çarşamba

NEFİS ISPANAK KÖFTESİ


Merhaba sevgili dostlarım,
Bloğuma bu ara pek vakit ayıramıyorum evet haklısınız, çünkü yeni bir proje içindeyim. Bu aralar kafam ve bedenim onunlameşgul. Hayırlısı bakalım, güzel şeyler olucak yakında inşallah dualarınızla birlikte...
Koşturmacayla geçiyor onun harcinde günlerim. 
Ama bugün sizlerin karşısına harika bir tarifle geldim yine :)

Çocuklarıız nedense sebze yemeklerine karşı biraz tepkili, ben Elif' e allem edip kallem edip yedirsem de çoğu ev de durum aynı maalesef ki. Köfte & patatese bayılıyor minikler.
Hal böyle olunca da biz anneler de çareler aramaya başlıyoruz haliyle, sebzeyi nasıl sevdirebiliriz ya da yedirebiliriz diye düşünüp çeşitli yollar deniyoruz.

Ben bu kez sebzeli köfte yaptım prensese, çok sevdi. Ispanak kullandım yaparken de. Bence çocuklar ıspanağın bu haline bayılacaklar diye düşünüyorum. Hatta içinde ıspanak olduğunu bile anlamayacaklar. Siz yine yanına onların sevdiği şeyleri yani makarna ve patates kızartmasıyla durumu daha şirin hale getirebilirsiniz tabiiki.
Tarif benden uygulamak sizden diyor ve hemen tarifime geçiyorum.

Hepinizi de kocaman kocaman öpüyorum...
Dualarınızı eksik etmeyin ne olur, iyi geliyor bana inanın ...


ISPANAK KÖFTESİ

Malzemeler:

500 gr. ıspanak,
1 yumurta,
1,5 su bardağına yakın un,
1 su bardağı rende yapılmış kaşar peyniri,
yarım su bardağı beyaz peynir,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
çok az tuz, karabiber ve kimyon,
zeytinyağı,

Kızartmak için: sıvıyğ

Yapılışı:
Öncelikle ıspanakları bir güzel yıkayalım. Kumunu akıtalım. Sonrasında tavamıza 
zeytinyağını alıp ısıtalım. Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp yağda hafif solduralım. Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Solunca ateşten alıp ılımayını bekleyelim. Ilıdıktan sonra içine tuz, baharatlar, yumurta, peynirleri ve unu ekleyip karıştıralım. Hafiften ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim. Eğer kıvamı çok akışkan ise biraz daha un ilave edebilirsiniz. Bu karışımı 30 dk buzdolabında bekletelim.
Hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağda nar gibi olana kadar pişirelim. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürelim.

Sıcak servis yapalım,

Afiyet Olsun...



23 Aralık 2016 Cuma

Yemek deyince akla gelenler . . .






Merhaba sevgili dostlarım,

Yemek deyince akla binbir çeşit menü ve tarif geliyor öyle değil mi ?
Kim hayır diyebilir ki karşısında şöyle lezzetli bir tatlının olmasını, yada en sevdiği yemeğin dumanı üstünde size servis edilmesini...

Aslında ülkemiz bu bakımdan oldukça zengin bir kültüre sahip ve bir o kadar da lezzetli yemeklerimiz var... Her yörenin kendine has özelliklerini taşıyan yemeklerinin tatları, kokuları ve sunuş biçimi farklılık gösterebiliyor.

Evde yemek yapmak bana göre oldukça keyifli ve de mutluluk verici. Mutfakta geçirdiğim zamanda kendimi usta bir aşçı gibi görüyor ev halkına da şık bir sofra hazırlamak için özen gösteriyorum. Çünkü mutfakta sadece ben varım, orası benim krallığım diyorum her zaman :)

Ama çalışanlar için durum biraz daha zorlaşıyor ister istemez. Eve gelinen o kısıtlı zamanda ortaya birşeyler çıkartmak hem birazcık stresli olabilyor hem de hızlılık gerektiriyor. Kesinlikle hak veriyorum ve bazen arkadaşlarıma gidiyorum. Hayran kalıyorum yaptıklarına. Hem çalışyor hem de ailesi için kendi elleriyle birşeyler hazırlıyor olmasını çok tkdir ediyorum.



Bununla ilgili nette pek çok yerden faydalanabiliyoruz. Yemek tariflerine bilgisayar / telefonlarımızdan birkaç tuşa dokunarak hemen ulaşabiliyoruz. Hayat kurtaran tarifler bir anda karşımıza çıkabiliyor. Ya da çok sevdiğimiz bir tatlı tarifini en doğru kaynaktan almak isteriz, enazından benim için durum böyle. Doğru kaynak demek kullandığım malzemememin heba olmaması anlamaına da geliyor aynı zamanda. 
Denenmiş, beğenilmiş tarifler olmasına dikkat ediyorum. Görsel de çok önemli tabiiki. Görseli olmalı, güvenilir bir site olmalı ve doğru tarif verilmeli.



Bunların hepsinin bir arada olduğu benim de sıklıkla kullandığım bir siteden bahsetmek istiyorum sizlere.  Yemek.com sitesine girdiğinizde zengin bir içerikle karşılaşıyorsunuz. Tarifler kolay bulunabiliyor. Arama motorundan istediğiniz tarifi yazıp hemen reçeteye ulaşabiliyorsunuz.


Sağlıklı beslenmeye konusunda biraz hassas biriyimdir. Mesleğim gereği de hem kendi sağlığım hem de ailemin sağlığı benim için önem taşır. Bu sitede sağlıklı beslenmek adına pek çok faydalı tarif bulabilirsiniz. Kendi yaptığımız yemekler her zaman daha sağlıklı değil midir zaten. İçine ne koyduğumuzu biliriz ve güvenle yeriz. İşte tam da bu yüzden gönül rahatlığı ile tavsiye ettiğim güzel bir site Yemek.com