Sayfalar

13 Haziran 2016 Pazartesi

Yenigün FİT Reçelleri, Asırlık Lezzetler Sofralarımızda. . .

Merhabalar,

Antalya'dan esen sağlık rüzgarı,
Yenigün Gıda Ailesinin yeni üyelerini tanıtmak istiyorum sizlere..



FIT Stevialı Reçel Serisi...

Hem diyabet hastalarına, hem de şeker tüketimini azaltmayı düşünenlere sağlıklı bir alternatif olarak geliştirildi..
Bu reçellerde yapay tatlandırıcılar yok, şeker yok, onun yerine stevia bitkisinin 󾁎 yapraklarından elde edilen doğal özüt var...

Bu bitkiden elde edilen özüt'de  kan şekerini düzenleyici etkiye sahip..
Sıcak, soğuk tüm içeceklerinizde...

Ya da tatlı, kek tariflerinizde rahatlıkla kullanabileceksiniz bu ürünleri..

Faydalarına gelecek olursak :)

✔Kalori değeri "0"dır 󾌧
✔Diyet, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kabızlık, depresyona karşı olumlu etkileri vardır.
✔Pek çok yemek, tatlı ve pasta pişirilebilmektedir.
✔ 300 'C üzerine kadar ısıya dayanabilmektedir.
Kan şekerini arttırmamaktadır.

Biz bayanların arayıpta bulamadığını Yenigün Gıda ayağımıza kadar getirdi...
Yapay olarak tatlandırılmış şekerli gıdalardan ne kadar uzak durursak o kadar iyi...
Ben kesinlikle tavsiye ediyorum,

Web sitesinden de sipariş verebiliyorsunuz üstelik...

Az şekerli hayata merhaba dememiz gerekiyor.. 
Bunu unutmayalım lütfen..

Bu birbirinden güzel ve de sağlıklı lezzetleri bizlerle buluşturdukları için Yenigün Gıda'ya bir kez daha teşekkür ediyorum..



2 Haziran 2016 Perşembe

Mantarlı Pilav


Mantarlı Pilav

Sofralarımızda özel bir yere sahip olan pilav, damak zevkine göre çeşitli formlarda hazırlanabiliyor. Özellikle sebzeler ile zenginleştirilen pilavlar, hem besin içeriği hem de lezzeti açısından en sevilen yemekler arasında yer alıyor.

Pilav genellikle pirinç, bulgur ya da kuskus kullanılarak yapılan bir yemek türü olarak sofralarda yerini alıyor. İçeriğindeki maddeye göre, pirinç, bulgur ya da kuskus pilavı olarak adlandırılıyor. Türk mutfağına Orta Asya’dan geçen pilav, 70-80 çeşidi olan bir yemek olarak oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle düğünlerde, özel günlerde, Hıdrellez gibi baharı müjdeleyen günlerde halen zevkle tüketiliyor.

Geleneksel Türk mutfağında pilavı zenginleştiren en önemli unsur, içeriğine katılan malzemelerin çeşitli ve bol oluşu oluyor. Et, bazı balık türleri, kuru baklagiller ve sebzeler ile çeşitlendirilen pilavlar, malzemelerin bir arada kullanılmasıyla harmanlanan bir lezzet yumağı haline geliyor.


Birbirinden lezzetli pilav tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler/pilav/778296

Pilava Şık Bir Yorum: Mantarlı Pilav Pilav tariflerinde en çok kullanılan sebze, ete benzer aromasından dolayı mantar oluyor. Mantar kullanılarak yapılan pilav çeşitleri, gerek görselliği gerekse farklı lezzetiyle sıklıkla tüketiliyor. Genellikle güveçte mantarlı pilav şeklinde yapılsa da mantarlı havuçlu pilav, mantarlı tavuklu pilav gibi tariflere de rastlanabiliyor.

Kolay yapımı ve pratikliği ile dikkatleri çeken pilavın kendine has bir lezzeti ve yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor. Özellikle yağda kavrularak yapılan pilavın kavurma süresi, içerisine eklenen su miktarı ve demlenme süresi de yemeğin lezzetini etkiliyor. Pilavın içerisinde kullanılan sebzelerin pişirilme şekilleri de bir o kadar önemli hale geliyor. Mantarlı pilav yaparken mantarın limonlu suda bekletilmesi mantarların kararmasını engelliyor ve pilavın içerisinde estetiği bozacak görüntü oluşmasını engelliyor. Mantarlı pilav yaparken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise mantarların çok küçük doğranmayarak pilav içerisinde kaybolmasını önlemek oluyor. Çeşitli baharatlarla da çeşnilendirilebilen pilav, damak zevkine göre dilenen sebzelerle birlikte pişirilebiliyor.

Mantarlı Pilav ile Dereotu Uyumu

Türk mutfağında başlı başına bir ana yemek olarak kullanılabilen pilav, içerisine eklenen sebze ve besinlerle çok daha lezzetli ve besleyici hale gelebiliyor. Özellikle mantar kullanılarak yapılan, mantarlı pilav, mantarlı tavuklu pilav, iç pilav, mantarlı havuçlu pilav, dereotlu mantarlı pilav, gibi pilav çeşitleri sıklıkla tüketiliyor. Özellikle mantarlı dereotlu pilav çokça seviliyor. Mantarlı pilav, pirinç yerine bulgur kullanılarak da yapılabiliyor. Mantara ek olarak tavuk kullanıldığında hem yemeğin besin değeri artıyor hem de farklı bir lezzet oluşuyor. Dereotunun en çok yakıştığı yemek olan mantarlı pilav, sofralarda zaman zaman ana yemek olarak da tüketilebiliyor.

Birbirinden ilginç ve lezzetli mantarlı pilav tariflerine Knorr tarafından hazırlanan http://www.herkessofraya.com/ sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip olabilirsiniz.

13 Nisan 2016 Çarşamba

Travel and Gourmets Dergisi Nisan Sayısı Çıktı.. Bu sayıda Metanet Katmer'i yazdım...





Merhaba sevgili dostlarım,
Bu ay Travel and Gourmets Dergisinde Antep de gittiğim ve lezzetlerine hayran kaldığım meşhur " Metanet Katmer Salonunu" kaleme aldım.
Dergi de yok yok, keyifle okuyacağınız harika bir yeme içme ve gezi dergisi Travel and Gourmets... Alın kahvenizi elinize başlayın okumaya :)



Gaziantep deyince ilk akla gelen baklava öyle değil mi, ama bununla klamıyor. Katmeri, beyranı, Künefesi, Küşlemesi ve daha pek çok lezzetiyle Antep lezzetlerin sentezlenip buluştuğu bir şehir..
Bu yüzden de Gaziantep' e UNESCO tarafından hem Gastronomi Kenti ünvanını aldı hem de yaratıcı şehir ilan edildi...

Geçtiğimiz ay #izmifoodandtravelblogger ekibi olarak Sunexpress ve Mövenpick Hotel İzmir sponsorluğunda, Gaziantep Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin'in nazik daveti üzerine Gaziantep'e gittik.

E buraya gelinir de baklavası katmeri beyranı tadılmaz mı hiç dedik ve en meşhur en beğenilen yerleri ziyaret ettik.

Metanet Katmer Salonu da bunlardan birisiydi.
Katmeri incecik açılıyor, bizzat Gültekin usta yaparken şahit oldum.
Süt kaymağı, bol antep fıstığı ilave dilip zarf gibi katlanıyor ve sonra taş fırında ki bu ayrıntı önemli Katmer'i taş fırında yapan tek yerin burası olduğu bilgisini de aldım ustamdan....

Pişmesini bekledikten sonra servis sırasında süt ile ikram edilmesi de ayrı güzeldi bence...

Sıcak sıcak yenmeli katmer Biz de öyle yaptık, hemen önümüze gelen katmeri itinayla yedik, bu kadar lezzetli, bu kadar güzel bir katmeri başka yerde yeme şansınız var mı bilemiyorum ama benim favorim bu mekan oldu :)


Yolunuz buralardan geçerse mutlaka uğrayın ve birbirinden güzel lezzetlerin tadına varın...
Yazımda Köy kKahkesini de anlattım. O apayrı bir lezzet...
Çörek diyebilirim.
Tahinlisi, tatlı ve tuzlu çeşitleri bulunuyor....
Kıyır kıyır harika bir tadı var. Kolay kolay da bayatlamıyor :)



Galiba ben buralara tekrar gelicem, çünkü doyamadım bu güzel şehre...
Şehir ayrı güzel, insanları ayrı güzel...
Hangi birini hangi detayı anlatsam bilemedim.
Uzunca bir yazı yazıp sizlere Antep izlenimlerimi aktarmak niyetindeyim ....
Şimdilik bana müsade...
Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın diyorum....
Sevgiyle kalın,




12 Nisan 2016 Salı

30 Yaş Pastası ( Aydan & Olcay )



Merhaba canlarım,
Geçtiğimiz hafta çok sevdiğim arkadaşlarım Aydan ve Olcay için 30 Yaş pastası yaptım :)
Pasta yapmaya yeni yeni başladım aslına bakarsanız ve bu yüzden biraz cesaretsizim sanırım bu konuda... Pasta siparişi gelince de önce küçük bir heyecan yaşıyorum, Acaba istenilen modeli yapabilir miyim diye gidip geliyorum kendimle...
Ama sonrasında cesaretsizliğin yerini keyif alıyor hemen :) Ve böyle çıkıveriyor pastalar ortaya.. Hep diyorum ben profesyonel değilim ama çok seviyorum yapmayı,  O istek zaten beni buralara getiren..


Aydan bana "bizim pastamızı da sen yapar mısın ?" dediğinde 
Hımm " yapamam" diyemedim. 
Elimden geldiğince becerebildiğim kadarıyla yapmaya çalışırım dedim :)
O da sağolsun çok fazla el oyalayacak bir model seçmemişti zaten. Keyifle çalıştım pastasını..
İçini de muzlu ve çikolata parçalı yaptım.

Ufaktan sipariş aldığım bu günlerde sizlerin de fikirlerinizi almak isterim...
Eksiklerim mutlaka var, onları da zamanla kapatacağım diye düşünüyorum...
Yorumlarınızı, eleştirilerinizi ve önerilerinizi yazın lütfen...

Aydan'cım ve Olcay'cım nice nice 30 yaşlar diliyorum canlarım sizlere...
Gözleriniz birbirinize hep böyle aşkla baksın inşallah....
Çok ama çok öpüyorum sizi...

Sevgiler,