Sayfalar

28 Şubat 2013 Perşembe

BAHARATLI EV YAPIMI CİPS

Merhabalar,
Bugün çok pratik bir tarif ile karşınızdayım. Arkadaşlarımın sayfalarını dolaşırken sevgili Sağlıklı Mutfak Hilal' de gördüğüm bu cipsler çok hoşuma gitti ve hemen yaptım. Dolapta bekleyen lavaşları değerlendirmenin harika bir yolu bence :)))
İstediğiniz bir dip sos ile kıtır kıtır yiyebilirsiniz. Baharatlı oluşundan dolayı da tadı çok güzel oldu. Kızıma şu an bir küçük tabak koydum kıtır kıtır yiyor. Çok beğendi anne devamı var mı diyor :)))))
Beni tanıyanlar iyi bilir hazır paket ürünleri pek kullanmam. Hele de cips :( Sayılıdır aldığım... Ama can bu istiyor işte çok da lezzetli yapıyorlar. Ama artık almak yokkkk. Evde kendimiz yapacağız cipslerimizi...
Çocuklarımız ve kendimiz için hazırlayabileceğimiz harka bir atıştırmalık :)
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...

İşte malzeme listesi :
1 adet lavaş,
2 tatlı kaşığı zeytinyağı,
tuz ve kekik

Yapılışı:
Lavaşlarımızı pizza dilimleyici yada keskin bir bıçakla üçgen üçgen keselim. Bir kaba aktarıp üzerine yağı, tuzu ve kekiği ekleyip harmanlayalım. Fırın tepsimize lavaşlarımızı yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180'C de kızarıncaya kadar pişirelim. Çok çabuk kızarıyor, o sebeple fırının başından ayrılmayın derim :))) İşte hepsi bu kadar.....
Afiyet Olsun...

Feradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora Ödüllü Yarışma



Yemek Tarifleri ve Nursevince lezzetler siteleri ortaklaşa olarak 
Feradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora ödüllü bir yarışma düzenlemiştir..


Yarışma 1 Mart tarihinde son bulacak olup, 

yarışma talihlisi 16 Martta yarışmayı düzenleyen blogda,
sponsor sitede ve sponsor sitenin facebook sayfasında yayınlanacaktır.
1 Marttan sonra google sıralaması için destek bekleniyor...
Yarışma sonunda 15 Mart'ı 16 Mart'a bağlayan gece google sıralamasında
 en üstte olan blog yazarı yarışma ödülünü kazanacaktır...
Yarışmayı düzenleyen Yemek gurmesi ve Nursevince lezzetler siteleri 
yarışma dışında tutulacaktır...
Dileyen bütün blog sahipleri bu yarışmaya katılabilir...
Katılan bloglar desteği artırmak için yayınladığı postlarda link verip 
katılımın artmasını sağlayabilir. 
Katılan bütün bloglara bol şans diliyorum tabi kendime de...

OKUYAN KIZLAR KLUBÜ'ÜNDEN ÇEKİLİŞ HABERİ :)



Okuyan Kızlar Kulübü adeta noel baba olmuş dolu bir çuvalla geliyor karşınıza:)
Ephesus Yayınlarından çıkan ve turumuzda incelediğimiz ve bizlerin çok beğendiği Ölüm Patikası kitabını yine yapacağımız çekilişle iki şanslı takipçimize hediye ediyoruz.
Bunun için yapmanız gerekenler için Kitap Tutkusu bloğuna bir göz atın derim.


11025_169842116496845_1170393910_n

27 Şubat 2013 Çarşamba

YOĞURTLU ISPANAK YATAĞINDA BULGUR KÖFTESİ

Merhabalar,
Bugün hava kapalı ve az önce inanılmaz bir dolu yağdı. Kızım pencereyi aç anne elimize toplayalım dedi ve birkaç tane yakaladık... Allah afetlerden korusun çok yağdı....
Su berekettir ve doğaya can verir hayat verir. Şimdi ise o inanılmaz derecede yağan doludan eser yok hatta güneş çıktı diyebilirim. Eeee burası İzmir. Havasına güven olmaz diye boşuna dememişler...
Canlarım bugün sizlere ilk defa denediğim bir yemeği paylaşacağım. Dün akşam menümüzdeydi kendileri. Eşimden ve benden tam not aldı. Hem görüntüsü ile hem de tadı ile sınıfı başarıyla geçmeyi başardı :))))
Davet sofraları içinde ideal bir yemek. Çok hafif ve lezzeti yerinde...
Sevgili Yer Sofrasının sayfasında gördüm bu tarifi. Hemen mutfağa girip denedim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum... Klasik tariflerin dışında bir fark yaratmak isterseniz sofralarınızda bunu deneyin derim....

İşte tarifi;
Malzemeler:
Yarım kg ıspanak,
1 soğan,
tuz ve sıvıyağ,
6-7 çorba kaşığı yoğurt,
2 diş sarımsak

Bulgur Köftesi İçin:
1 su bardağı köftelik (ince) bulgur,
Yarım su bardağı un,
Kıvam vermek için sıcak su
(ben gerek duymadım yıkadığım su yetti)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzerinin sosu için:
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı kuru nane

( bulgur köftelerinin pişmemiş hali )
                                 
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp süzelim. Küçük küçük doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde doğradıktan sonra tavaya çok az yağ ilave edip soğanı soteleyelim. Ispanağı ve tuzu da ekleyelim kavuralım. Ocağın altını kapatalım ılımaya bırakalım. Bulguru yıkayıp süzelim. Genişçe bir kaba alalım. Üzerine unu, tuzu ve baharatları da ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan sert bir hamur elde edelim. Fındıktan biraz daha büyük parçalar kopartalım elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elimizi ılık suya batırıp ıslatabiliriz. Bulgur toplarımızı bitirdikten sonra tencereye su koyup kaynatalım. Bulgur köftelerimizi bu suya atıp 5-6 dk haşlayalım. Kevgirle alalım.
Başka bir kasede yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı çırpalım. Ilıyan ıspanakları da ekleyip iyice karıştıralım. Bu şekilde servis tabağına aktaralım. Üzerine haşladığımız bulgur köftelerini yerleştirelim.
Sosu için tavaya tereyağını ve svıyağı alıp ısıtalım. Kırmızı toz biber ve kuru naneyi ekleyip biraz daha ısıtalım. İyice ısınan sosumuzu bulgur köftelerimizin üzerine gezdirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...