Sayfalar

4 Nisan 2015 Cumartesi

ANASONLU TUZLU KURABİYE


Merhabalar sevgili dostlarım,
Bugün çok güzel bir sabaha gözlerimi açtım. İzmir'de hava nasıl güzel anlatamam. Güneş bize gülümsüyor resmen.
Havalar yavaş yavaş ısınmaya ve doğa uyanmaya başladı. Sabahları yol kenarlarındaki ağaçlara bakıyorum, filizlenmeye hatta çiçek açmaya başladılar bile :)) İnsanın da içi kıpır kıpır oluyor böyle havalarda. Şahsen benim öyle oluyor. Evde oturmak yerine dışarıya atmak istiyorum kendimi, temiz havada yürümek güneşi hissetmek iyi geliyor...

Hafta içi de arkadaşlarıma bu güzel kurabiyeleri yapmıştım, Farklı denemeler peşine düştüm şu sıralar, bilindik tatlara farklı aromalar ekleyip denemeler yapıyorum. Birbirleriyle uyumlarına bakıyorum. İşte bu da öyle bir denemeydi. Sonuç muuuu :)))
Mükemmellllll :)
Bir tuzlu kurabiyeye anason tadının bu kadar yakışacağını düşünmezdim. Denedim ve gördüm. İnanılmaz güzel bir kokusu oluyor kurabiyelerinizin emin olabilirsiniz. Sevdiklerinize klasik tatlar yerine böyle sıradışı alışılmışın dışında lezzetler sunmanız bence sizin farkınızı ortaya koyacak.
Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyelerden hoşlanıyorsanız ve farklı lezzetler denemeye hazırsanız bu tarifi mutlaka not alın derim.


Bakalım bu güzel tarifin içinde neler varmış :))

ANASONLU TUZLU KURABİYE

Malzemeler:
125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı)
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep

1 silme tatlı kaşığı toz anason
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz, 
2 silme yemek kaşığı şeker,
3 su bardağı kadar un (kulak memesi kıvamında olucak)

Üzerine: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı : 
Bir kabın içine tereyağı, şeker, sıvıyağ, yumurta akı, sirke, anason ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvamda olan hamurumuzu merdaneyle açalım. Kurabiye kalıplarıyla istediğimiz şekli verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim. 
Yumurta sarısını ve yağı bir kapta karıştıralım. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürelim. Önceden ısıttığımız 180 'C lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

3 Nisan 2015 Cuma

Yeni bir iş ve yeni bir heyecan : Ege Metro Gazetesi. . .


Merhabalar hepinize,
Şu sıralar ayaklarım yerden kesik dolaşıyorum etrafta. Nedeni yeni başladığım işim. Farklı bir alan ama biz kadınlardan çok şey var sayfamda.
Öncelikle Ege Metro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sayın Kerem DİVARCI bey'e bana inandığı için teşekkür etmek istiyorum.
Bana o kadar destek oluyor ki, o kadar inanıyor ki...
Ben de kendisini mahçup etmemek adına var gücümle birşeyler yapmaya çabalıyorum.

Sizlere hem gazetemizden hem de işimden bahsetmek istiyorum kısaca.

Ege Metro Gazetesi İzmir'de Metrolarda haftalık olarak dağıtılan bir gazete.
Metro yolcularının yolculukları sırasında güncel haberlerden faydalanabilmeleri açısından böyle bir hizmet sunulmuş. Gazetemiz ücretsiz olarak dağıtılmakta.
Dediğim gibi haftalık çıkan bir gazete.

Kerem bey benimle irtibata geçtiğinde inanılmaz heyecanlandım. Yapabilir miyim sorusunu kaç kez kendime sordum anlatamam size :))

Beni cesretlendirdi Kerem bey, kendime güvenimin gelmesini sağladı. Yapabileceğime öncelikle kendisi inandı. Bana da kolları sıvamak kaldı.
Gazetede Kadın Sayfası Editörü olarak göreve başladım...
Sayfamda hem yemek tariflerim, hem kadına dair aklınıza gelebilecek herşey ve bir mekan tanıtımı yer alıyor.

Sizlerin de varsa eskiden anneannelerinizden kalan değişik, unutulmaya yüz tutmuş tarifler ne olur bana gönderin. Sayfamda paylaşalım :)

Gazetemizi online olarak da okuyabilirsiniz. 
Web sayfa linki budur : www.metrogazetesi.com

Her hafta ayrı bir mekanı tanıttığım sayfamda, bu kez Mavişehir' deki nezih, kaliteli ve menüleriyle benim beğenimi alan bir restorantı sizlerin beğenisine sunmak istedim. Restorantın Yemek Danışmanlığını Yasin Sözen şefim yapıyor. Düşünün artık menülerin ne kadar lezzetli olduğunu  :))
Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim...


* * BU HAFTAKİ GİDİLESİ MEKANIMIZ : GUNNA RESTORANT

Mekan ile ilgili tavsiye ve görüşlerimi yazımda okuyabilirsiniz.

Bu haftaki tarifimiz ise kısa zamanda hepinizin beğenisini kazanmış olan Woopie Kurabiye...

Haftaya tekrar görüşmeyi diliyorum.
Takipte kalın, mutlu kalın olur mu....

Destekleyen ve bunu bana hissettiren herkese sonsuz teşekkürler...
Hepiniz benim için çok değerlisiniz ve iyi ki varsınız...

Sevgiler,






15 Mart 2015 Pazar

WOOPİE KURABİYE

Merhaba canlarım,
Bugün günlerden pazar, haftanın en ama en güzel günü bence :) Tüm ailenin tam kadro evde olduğu harika bir gün değil mi pazar. Gerçi biz cumartesileri de böyleyiz ama pazarın tad gerçekten daha bir başka bana göre...
Bugün bir diğer özelliği de sınava girecek kuzucuklarımızın olması elbette. Allah hepsine zihin açıklığı versin inşallah. Emekleri boşa gitmesin. Aileler çocuklarından daha bir heyecanlı oluyor bu günlerde. İnşallah herkes heyecan yapmadan sınavını başarıyla bitirir. Bugün bütün dualarımız geleceğimiz olan evlatlarımız için olsun... Kolay yetişmiyor çünkü emekle, özveriyle, sabırla büyütüyoruz onları. Allah hepsinin önlerini açık etsin, güzel yazılar yazsın Rabbim herbirine...
Bugünkü tarifim hafta içi sayfamda çok merak uyandırdı. Hatta çok secdiğim bir arkadaşım bu kurabiyeler için şu yorum yaptı " kendini macaron zaneden kurabiye" :)) Çok gülmüştüm bu yoruma :)
Evet görüntü itibari ile macarona çok benziyor gerçekten ama tadına baktığınızda alakası olamdığı göreceksiniz sizlerde :) Yumuşacık kek kıvamında bir kurabiye. Adı kurabiye ama bence kek...
Yapımı kolay, yemesi çok keyifli ve de lezzetli olan bu güzel tarifi sevgili Pelin'in sayfasında görmüş bayılmıştım.Zaten tüm tarifleri bir harika hele o görseller beni benden alıyor diyebilirim. Teşekkürler Pelin'cim tarif defterime harika bir tarif daha ekledim sayende canım...
Hemen tarifi alıp uyguladım tabiiki, biz ailecek çok beğendik. Size de kesinlikle tavsiye ediyorum deneyin. Biliyorum ki sizlerde denediğinizde benimle aynı fikirde olacaksınız... Yaptıkça yorumlarınızı yazın lütfen :)



Hemen tarife geçelim isterseniz,

WOOPİE KURABİYE (26 adet için)
Woopie Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Mazlemeler:
100 gr yumuşak tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta,
1 su bardağı ılık süt,
1 çorba kaşığı limon suyu,
3 su bardağı un,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
3 çorba kaşığı kakao
Arası için: ister nutella kullanın, ister pastacı kreması
( ben Dr Oetker Pasta Kreması kullandım )
Yapılışı:
Ilık sütümüzü bir kaba koyalım ve üzerine limon suyunu ekleyip 30 dk bekletelim. (kesilmesi için) Yumuşak tereyağını şekerle miksleyelim, sonra yumurtayı ekleyip çırpalım. Bekletmiş olduğumuz kesilmiş olan limonlu süt karışımını da ekleyip tekrar çırpalım. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı bir başka kaba eleyelim ve harmanlayalım. Sonra diğer karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. Homojen kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Elde ettiğimiz hamurumuz kurabiye hamurundan biraz cıvık, kek hamurundan da birazcık daha katı bir hamur olacak.Sıkma torbamızın ucuna düz duy takalım. Hamurumuzu sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize 2 -3 cm aralıkla sıkalım. Ben de 52 adet çıktı 2'li olduğu için 26 ader woopie kurabiyem oldu. Tepsiye sıkmış olduğumuz hamurun üzerinde oluşan tepecikleri parmağımızı hafif ıslatarak düzeltelim. Önceden ısıttığımız 170 C' deki fırında 10 dk pişirelim kurabiyelerimizi. Üzeri kek gibi olacak.
Pişen ve soğuyan kurabiyelerimizden bir tane alıp üzerine nutella ya da benim yaptığım gibi pastacı kreması sürelim. Üzerine de diğer kurabiyemizden koyup sandviç gibi yapalım. Servis tabağımıza dizelim...
Şimdiden Afiyetler Olsun.

6 Mart 2015 Cuma

TEK ATIMLIK ÇÖREK OTLU KURABİYE ( Bit Kurabiye )

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Bloğa yazı yazmak için inanın fırsat bulamıyorum. Günler saatler öyle hızla ilerliyor ki, bir aralık bulup hemen oturdum pc başına :) Elif'in okulu, evin işleri, gelen siparişler ve yeni projeler derken yoğunluktur gidiyor bakalım. Çok şükür isyan etmiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin şu an ki durumumdan oldukça hoşnutum. Ah bir de şu vakitsizlik olmasa :))
Geçtiğimiz haftalarda instagram da paylaştığım günden itibaren tarifi çok soruldu bu minik kurabiyelerin. Ve ben bir türlü tarifi bloğuma ekleyemedim.
İnstangramda tarifi ekledim "tarifi ne zaman yayınlayacaksınız" sorularına dayanamayıp. Bloğa da eklemek bugüneymiş kısmet...
Evet tek atımlık nefis bir kurabiye tarifi vereceğim bugün size canlarım.
Ağızda eriyip giden, çayın kahvenin yanına çok yakışan harika bir atıştırmalık.
Yaptığım ilk günden beri kızım Elif'in gözdesi oldu diyebilirim.
Dışarıdan hazır ürün almadığım için evde mutlaka kurabiye tarzı atıştırmalıklar bulundururum. Kızımında favorisi oldu bu minik kubişler :)
Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu ölçülerde yapıldığında yaklaşık 80 kadar minik kurabiyeleri elde ediyorsunuz. Boylarını o şekilde ayarlayabilirsiniz...


Sizleri fazla bekletmeden hemen tarifime geçmek istiyorum :
Şimdiden hepinize afiyetler olsun, yapanlar facebooktan fotoğraf gönderebilirsiniz, sayfmada yayınlıyorum çünkü...


TEK ATIMLIK ÇÖREK OTLU KURABİYE (BİT KURABİYE)

Malzemeler:
125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı)
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz, 

2 silme yemek kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı dolusu çörekotu
3 su bardağı kadar un (kulak memesi kıvamında olucak)


Üzerine: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı : 
Bir kabın içine tereyağı, şekeri, sıvıyağ, yumurta, sirke, çörekotu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvamda olan hamurumuzdan misket büyüklüğünde parça kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim. 

Yumurta sarısını ve yağı bir kapta karıştıralım ve kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürelim. Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 'C lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...