Sayfalar

4 Şubat 2014 Salı

ISPANAKLI KREP

 
Haftanın ikinci gününden hepinize sevgiler :)) Bugün sizlere kahvaltılarınız için harika bir krep tarifi vereceğim. Ben sunumu kendime göre biraz değiştirdim. Siz nasıl arzu ederseniz o şekilde yapabilirsiniz. Bu krebi ister kahvaltılarınızda isterseniz de gün sofralarınızda misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması kolay, sunumu şık :)) Ayrıca çok da lezzetli. Bence tarifi not defterinize hemen kaydedin, elinizin altında bulunsun derim ben...
 


 
ISPANAKLI KREP
Malzemeler:
2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
2 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
çok az karabiber,
isteğe göre kırmızı pul biber,
1 su bardağı çok ince doğranmış ıspanak,
2 su bardağı un
 
Arası için: krem peynir
 
Yapılışı:
Bir kabın içine süt, yumurta, zeytinyağı, un, tuz ve baharatları ekleyip mikserle çırpalım. Kıvam aldıktan sonra çok ince kıydığımız ıspanağı karışıma ekleyip kaşık ile karıştıralım. Yağ eklediğimiz krep tavamıza karışımdan bir kepçe alıp yayalım. Arkalı önlü pişirelim.
Siz istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Ben krebi ince şeritler halinde kesip arasına krem peynir sürüp rulo yaptım. Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber ile süsledim.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2014 Salı

KAYISI JÖLELİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 
Merhabalar,
Biliyorsunuz bu ara çok telaşlı geçiyor günlerim ama kendimi alamayıp yapıyorum yine aklıma düşen lezzetleri. Bu tarifi de ne zamandır denemek istiyordum. Kısmet bugüneymiş :))
Arkadaşlarım soruyorlar evde her taraf her taraftayken sen hangi arada derede yapıyorsun bunları diye... Ben yapacak bir yer buluyorum, aklıma düşmesin yeter ki :)))))
Sütlü tatlıları hep çok sevmişimdir. Çok hafif oluyorlar. Üzerine hazırladığımız soslarla farklı lezzetleri yakalamak mümkün. Ben de bu kez kayısı suyuyla denedim tatlımı Çok yakıştı doğrusu, denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir tatlı diyorum ve hemen tarifime geçiyorum...
 
 
KAYISI JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı


Kayısı Jölesi için:
3 su bardağı kayısı suyu ,
3-4 çorba kaşığı toz şeker, (siz kendi damak tadınıza göre ayarlayınız)
3 çorba kaşığı mısır nişastası,


Üzeri için:
hindistan cevizi ve antep fıstığı

Yapılışı:
Öncelikle tenceremize sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor. Uzun dikdörtgen borcamı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye kayısı suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım, düzeltelim. 
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım.Afiyet Olsun... 

25 Ocak 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA



Merhabalar,
Yepyeni güzel bir güne daha uyandık çok şükür. Bu sabah İzmir'de yazdan kalma bir hava var. Güneşli ve çok güzel. Ama ne yazık ki evde tadilat olunca dışarı çıkmak hayal oluyor. Neyse ben size dün yaptığım bu harika pastanın tarifi vermek istiyorum bir an önce. Dün sayfamda paylaşır paylaşmaz tarif istenince sabah sabah oturup pc'nin başına hemen yazmak istedim. Tarifi hiçbir yerde görmedim arkadaşlar. Kendi kafamdan birşeyler ekleyip çıkararak oluşan bir tarif diyebilirim. Hem çok lezzetli oldu hem de inanılmaz pratik.  Akşam eşim ve kızımla tadına baktık, hepimizden 10 puan aldı :)
Prensesim ilk karnesini alır da, anneciği ona pasta yapmaz mı hiç, hem de en sevdiğinden çikolatalı :)))))
Bu arada karnesini alan tüm yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum ve iyi tatiller diliyorum hepinize :))


Evet hemen tarife geçiyorum bence ilk fırsatta deneyin. Kekinin kıvamı, lezzeti gerçekten çok güzel. Patentini mi alsam ne :)))))))
 

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA
Malzemeler:
5 yumurta, (oda ısısında beklemiş)
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
5 çorba kaşığı süt,
1 pkt Dr. Oetker kakao,
2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1/2 su bardağı damla çikolata,

Islatmak için: 1,5 su bardağı süt,

Üzeri için:
1 pkt Dr. Oetker sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
Hindistan cevizi, kakao ve tarçın

Yapılışı:
Önce yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Daha sonra sütü ekleyip çırpalım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştıralım. Damla çikolataları da ekleyip son bir kez daha karıştıralım kek harcımızı. Tabanını yağladığımız yuvarlak borcamın içine kek harcımızı dökelim ve her yerine eşit olarak yayalım. Sert bir zeminde birkaç kez vurarak içindeki havasının çıkmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180'C de yaklaşık 35 dk kadar pişirelim.
*Kekimizin pişip pişmediğini kürdan testinden geçirerek anlayabiliriz. Kürdan kekten temiz çıkıyorsa o zaman kekimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkarttığımız kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine 1,5 su bardağı sütü eşit olarak dökelim. Çekmesini bekleyelim. Diğer bir yandan 1 su bardağı soğuk süt ile 1 pkt krem şantiyi mikserle iyice katı kıvam alana kadar çırpalım. Islattığımız kekin üzerine krem şantiyi spatül yardımı ile sürelim. Güzelce yayalım. Bir kasenin içine biraz hindistan cevizi, kakao ve tarçını alıp harmanlayalım. Şantinin üzerine serpiştirelim. 1-2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun…
  

20 Ocak 2014 Pazartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ


Günaydınlar,
Yeni bir haftaya daha merhaba dedik. Hepimiz için güzel ve keyifli bir hafta olmasını diliyorum. Bu ara mutfağımda hummalı bir çalışma var. Komple yıkıldı. Ustalar gelip gidip ölçü alıyorlar. Ortalık toz duman :(((
Sıva ve harç kokan bir evdeyim şu an. Anlayacağınız mutfakçı, mutfaksız kaldı :)) Yaklaşık 2 hafta sürecek olan bir tadilatın içindeyim.
Sonucu düşününce, katlanmakta başka çare yok diye düşünüyorum. Daha kullanışlı ve benim istediğim gibi bir şekle gireceğini bilmek beni rahatlatıyor açıkçası. Ne demişler gülü seven dikenine katlanırmış, bende katlanacağım artık.
Geçtiğimiz hafta yaptığım bu harika kurabiyeleri ben çok sık yapıyorum aslında evde. Hem kolay bayatlamıyor hem de kıyır kıyır ağızda dağılıyor. Dışarıdan paket ürün almamaya özen gösteriyorum. Evde kendimiz yapıyoruz kızımla atıştırmalıklarımızı. Hem eğleniyor hem de bir güzel yiyoruz :)))
Tarifi mutlaka ama mutlaka da denemenizi tavsiye ediyorum. Kesinlikle bayılacaksınız bu kurabiyelere size garanti veriyorum.
Ben Yasin Şef'ten tarifi aldığım günden beri sürekli yapıyorum ve her defasında kendisine teşekkür diyorum yerken :))
Haydi geçelim mi hemen tarife,

 
TUZLU PASTANE KURABİYESİ
 
Malzemeler:
150 gr tereyağı, (yumuşak)
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yumurta akı,
3 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz mahlep,
2,5 - 3 su bardağı kadar un

Üzerine: 
1 yumurtanın sarısı, 
susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumuşak tereyağını, zeytinyağını, yumurta akı ve sirkeyi ekleyip iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve elediğimiz unu da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladıktan sonra hamurdan küçük bir parça kopartalım ve elimizle istediğimiz şekilde kurabiyeler hazırlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Benim yaklaşık 35-40 adet kurabiyem oldu :))
Daha sonra küçük bir kabın içinde yumurta sarısını çırpalım. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürelim. Susam ve çörek otuyla süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...