Merhabalar,
Yepyeni güzel bir güne daha uyandık çok şükür. Bu sabah İzmir'de yazdan kalma bir hava var. Güneşli ve çok güzel. Ama ne yazık ki evde tadilat olunca dışarı çıkmak hayal oluyor. Neyse ben size dün yaptığım bu harika pastanın tarifi vermek istiyorum bir an önce. Dün sayfamda paylaşır paylaşmaz tarif istenince sabah sabah oturup pc'nin başına hemen yazmak istedim. Tarifi hiçbir yerde görmedim arkadaşlar. Kendi kafamdan birşeyler ekleyip çıkararak oluşan bir tarif diyebilirim. Hem çok lezzetli oldu hem de inanılmaz pratik. Akşam eşim ve kızımla tadına baktık, hepimizden 10 puan aldı :)
Prensesim ilk karnesini alır da, anneciği ona pasta yapmaz mı hiç, hem de en sevdiğinden çikolatalı :)))))
Bu arada karnesini alan tüm yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum ve iyi tatiller diliyorum hepinize :))
Evet hemen tarife geçiyorum bence ilk fırsatta deneyin. Kekinin kıvamı, lezzeti gerçekten çok güzel. Patentini mi alsam ne :)))))))
ÇİKOLATALI KOLAY PASTA
Malzemeler:
5 yumurta, (oda ısısında beklemiş)
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
5 çorba kaşığı süt,
1 pkt Dr. Oetker kakao,
2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1/2 su bardağı damla çikolata,
Islatmak için: 1,5 su bardağı süt,
Üzeri için:
1 pkt Dr. Oetker sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
Hindistan cevizi, kakao ve tarçın
Önce yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Daha sonra sütü
ekleyip çırpalım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip
güzelce karıştıralım. Damla çikolataları da ekleyip son bir kez daha
karıştıralım kek harcımızı. Tabanını yağladığımız yuvarlak borcamın içine kek
harcımızı dökelim ve her yerine eşit olarak yayalım. Sert bir zeminde birkaç
kez vurarak içindeki havasının çıkmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında
180'C de yaklaşık 35 dk kadar
pişirelim.
*Kekimizin pişip pişmediğini kürdan testinden geçirerek
anlayabiliriz. Kürdan kekten temiz çıkıyorsa o zaman kekimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkarttığımız kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine
1,5 su bardağı sütü eşit olarak dökelim. Çekmesini bekleyelim. Diğer bir yandan
1 su bardağı soğuk süt ile 1 pkt krem şantiyi mikserle iyice katı kıvam alana kadar çırpalım. Islattığımız
kekin üzerine krem şantiyi spatül yardımı ile sürelim. Güzelce yayalım. Bir kasenin içine biraz hindistan cevizi, kakao ve tarçını
alıp harmanlayalım. Şantinin üzerine serpiştirelim. 1-2 saat buzdolabında
bekletip soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun…