4 Ekim 2013 Cuma
MİSSİSİPİ CUP
Merhabalar,
Öncelikle Hayırlı, Bereketli Cumalar diliyorum hepimize...
İzmir'de hava iyice serinlemeye başladı şu 2 gündür. Hele gece fırtına çıkıyor resmen :( Kış kapıda yani anlayacağımız....
Ama işin güzel yanı da var elbette. Haftanın son iş gününe daha gelmiş bulunmaktayız :)) Ve biliyorum ki bugünden yarın için güzel planlar yapıyoruz hepimiz, ailemizle yapacağımız hafta sonu kahvaltısının hayalini kuruyoruz. Gerçekten de o kahvaltının tadı hiçbir şeyde yok değil mi ? Hep birlikte oturulan sofranın, o sofrada yapılan keyifli sohbetlerin yeri hep başkadır bende.
İnşallah hepimiz ailemizle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice güzel sofralar da hep birlikte oluruz. Ağız tadıyla keyifle inşallah...
Bugün size yine çok değişik ve çok hafif bir tarif hazırladım.
Yapımı oldukça kolay, çat kapı gelen misafirleriniz için, yada tatlı krizinizin tuttuğu bir anda hemen hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı.
Tadı oldukça soft ben çok beğendim, deneyince sizde bana hak vereceksiniz...
İşte hem hafif, hem pratik ve çok lezzetli tatlımın tarifine geçiyorum hemen :))
MİSSİSİPİ CUP (4 kişilik)
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
1/2 su bardağı su,
1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
Frambuaz, böğürtlen, (istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz)
Yapılışı:
Öncelikle küçük bir tencereye sütü ve şekeri koyup kaynatalım. Nişastayı yarım su bardağı suda seyreltelim. Kaynamakta olan sütün içine ekleyip ve tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam almaya başlayınca Hindistan cevizini ekleyelim. 1-2 dk daha karıştırıp ocaktan alalım. Cuplara paylaştıralım. Soğumasını bekleyelim. Üzeri hafif kaymaklandığında üzerine istediğiniz meyveler ile süsleyelim. Biraz buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyetler olsun...
2 Ekim 2013 Çarşamba
CEVİZLİ PİKEY PAY
Merhabalar arkadaşlar,
Haftanın tam ortasına geldik hayırlısıyla. Hafta sonunu iple çekiyoruz kızımla :)) Cumartesi günü Karşıyaka Belediyesinin her yıl düzenlediği Can Dostum Festivaline gideceğiz kısmetse :)) Köpekler yarışacak festivalde. Mavişehir Tay Parkta yapılacak organizasyon. Geçen sene çok istemiştik ama gidememiştik. İnşallah bu defa kaçırmayız.
Evettt gelelim dün yayınladığım enfes Pay'a. Çok ilgi gördü, çok teşekkürler.
Dünkü yoğunluğumdan dolayı tarifi bugüne ekleyebildim :)))
Üst dolgusu çok farklı, eminim ki hiçbir yerde böylesini yemediniz. Çikolatalı, karamelize cevizli nefis bir tat. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin. Çok beğeneceğinize eminim :))
İşte harika Pay'ımın tarifi....
CEVİZLİ PİKEY PAY
Malzemeler:
250 gr. un,
100 gr. yumuşak margarin,
25 gr tereyağı,
100 gr. pudra şekeri,
1 yumurta,
20 gr. kakao,
Dolgusu için:
75 gr. bal,
50 gr. tereyağı,
40 gr şeker,
120 gr bitter çikolata,
2 yumurta,
150 gr iri kıyılmış ceviz
Yapılışı:
Öncelikle üzerindeki dolgusunu hazırlayalım. Sos tenceresine bal ve şekeri alıp kaynatalım. Ocağın altını kapatıp çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpıp sosa ekleyelim ve hemen karıştıralım. İri kıyılmış cevizleri de içine ekleyip son kez karıştıralım. Ilımasını bekleyelim. Bu sırada hamurumuzu hazırlayalım. Genişçe bir kaba elediğimiz unu, pudra şekerini, kakao'yu ve yağları alıp harmanlayalım. Daha sonra içine yumurtayı ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım. Merdaneyle tart kalıbımız kadar açalım.
Tart kalıbımızın tabanını margarinle yağlayalım. Çok hafif un serpelim. Açtığımız hamuru kalıba düzgünce yerleştirelim. Kenar kısımlarını düzeltelim. Hazırladığımız iç dolgusunu da hamurun üzerine eşit olarak yayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de 15 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...
Servis tabağım tabii ki Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...
30 Eylül 2013 Pazartesi
MAYASIZ PİŞİ
Merhabalar,
Yine güneşli bir sabaha uyandık bugün İzmir'de. Haftaya pozitif başladım, umuyorum öyle devam eder.Cumartesi gece arkadaşım Zeliha (Umut Sepeti) sayfasında öyle bir tarif paylaştı ki görüntü beni benden aldı yani.
O an, o saate olsaydı kim bilir kaç tane yerdim inanın bilmiyorum. Mayasız Pişi tarifiyle gözlerimizi bayram ettirdi resmen. Zeliha'cım tarif için bir kez daha teşekkür ediyorum canım.
Ben de hemen tarifi not ettim ve pazar sabahı kahvaltımıza sıcak sıcak yetiştirdim bu nefis pişileri :))) Eşim ve kızım çok beğendiler, hele kızım kahvaltıdan 1 saat sonra mutfağa girip tekrar birkaç tane daha yedi :)
O kadar çok beğenildi yani. Mayalanma sürecini beklemeden, zamandan tasarruf ederek harika pişiler yapabileceğiz artık :))))
Bence hafta sonunu beklemeyin ve yarın sabaha yada 5 çayınızın yanına mutlaka deneyin diyorum.
Hemen tarife geçiyorum;
MAYASIZ PİŞİ
Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında beklemiş)
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Kızartmak için: sıvıyağı
Yapılışı:
Geniş bir kaba yumurta, yoğurt ve suyu alıp karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Tuzu, karbonatı ve ekleyip yoğuralım. Kıvam alınca, küçük bir kaseye sıvıyağı koyalım. Elimizi bu yağa batıralım ve hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Avucumuzda yuvarlak yassı şekil verelim. Tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım. Hazırladığımız hamuru kızgın yağda arkalı önlü pişirelim. Havlu kağıt serilmiş olan servis tabağına aktaralım. Sıcak sıcak yiyelim :))
Afiyet Olsun...
Servis tabağım Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...
Not: Hamurlar kızgın yağda inanılmaz çabuk pişiyorlar, kontrollü pişirmenizi tavsiye ediyorum.
26 Eylül 2013 Perşembe
SÜT REÇELİ ( Dulche de Luche )
Merhabalar,
Normalde günün bu saatlerinde pek post yayınlamam ama çok istek geldiği için yarına erteleyemeyeceğim :)) Az önce mutfağımdan çıkan bu harika lezzeti bir çok arkadaşım denedi ve çok memnun kaldı. Bir türlü kısmet olmamıştı yapmak, bugün de aklıma düşüverince hemen girdim mutfağa 1 saatte oldu :)))
Süte reçelini ister kahvaltı sofralarınızın baş tacı yapın, isterseniz tatlılarınızda kullanın, isterseniz de lezzetli dondurmalar yapın. Tarifi benden gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış :))))
Şunu söylemeliyim ki yapmayan dostlarım varsa ne olur ertelemeyin ve deneyin.....
Tadına doyamayacaksınız benden söylemesi :)))
İşte tarifim;
SÜT REÇELİ ( Dulche de Luche )
Malzemeler:
1 kg süt,
1 su bardağı tozşeker,
1 silme çay kaşığı Dr. Oetker hamur kabartma tozu
Yapılışı:
Öncelikle tencereniz derin olsun. Kabartma tozunu ekleyince epey bir kabarıyor çünkü :)) Şimdi tencerenizi su ile şöyle bir çalkalayın. İçindeki suyunu süzelim. Sütü ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayınca hemen kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını kısalım ve 1 saate yakın arada karıştırarak pişirelim. 1 saatin sonuna doğru ocağın başından bence hiç ayrılmayın ki dibini tutmasın. Rengi koyulaşmaya ve kıvamı da akıcı boza gibi olmaya başlayınca ocağın altını kapatalım. Çok da fazla koyulaşmasını beklemeyin çünkü soğudukça da kıvam alacak. Sıcakken kavanoza boşaltalım ve soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatalım. Afiyetle yiyelim :))
Not: 1 kg sütten 1 çikolata kavanozu çıkıyor :))
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)