Sayfalar

19 Ekim 2012 Cuma

Hürriyet Bumerang Ödülleri 2012 Adayıyım....

Mehabalar,
20 bine ulaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en kapsamlı, özgün ve kaliteli içeriklerini buluşturan blog ekosistemi Bumerang, üyelerini ödüllendiriyor:))
Her sene düzenlenen " Bumerang Ödülleri " yarışmasına bu sene ben de " En Tarz Blog " bölümünde aday gösterildim. 
Oylama 18 Ekim Perşembe günü başlayacak ve 15 Kasım Perşembe gününe kadar sürecek. Vereceğim linkten beni destekleyeceğinizi ümit ediyorum:))))
Şimdiden herkese çok teşekkürler.. 

Bahsettiğim link: 
http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/37213.htm

Ödüllerse müthiş:)))
 The New iPad
• Geniş kapsamlı basın duyuruları
• Ve sponsorlarımızdan sürpriz ödüller

Haydi bakalım bol şans kendime diyorum.... :)

SEVGİLER....

ETLİ NOHUT

En çok sevdiğim bakliyatlardan birisidir nohut. Besin değeri ve kalorisi yüksektir ve oldukça besleyicidir. Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. 
100 gr. nohut : 360 kalori, yaklaşık 20 gr bitkisel protein, 5 gr. yağ ve 61 gr. karbonhidrat içerir.
Mezesini, pilavını, salatasını, leblebisini, yemeğini herşeyini yaparız nohutun. 
Ben size biraz da mucize sebzenin faydalarından bahsetmek istiyorum.
Nohutun Faydaları: 
Vücudu kuvvetlendirir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttırır. Vücuttaki damarları açar. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalıdır.

nohut
Bende bugün yemeğini yaptım. İnanılmaz güzel oldu. Annem genelde nohut yemeğini sade salçasız yapmayı tercih ediyor. Bir dahaki sefere de annem usulü pişirip paylaşırım sizlerle:))
Hemen tarife geçmek istiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
300 gr kuşbaşı doğranmış et,
1 büyük soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası,
zeytinyağı, su, tuz ve karabiber

Yapılışı:
Öncelikle nohutları yıkayalım. Kaynamış su dolu tencereye nohutları ekleyelim. Kapağı kapalı olarak bir gece kabarması için bekletelim. 
Ertesi gün düdüklü tencereye bir miktar zeytinyağı koyup ısıtalım. Kuşbaşı doğranmış etleri tencerede suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Soğanı yemekli doğrayıp tencereye ekleyelim. ve kavuralım. Ardından salçaları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Nohutlarımızın suyunu süzüp onları da tencereye dahil edelim ve kavuralım. Üzerine bir miktar sıcak su ekleyip tuzunu,karabiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 15 dk kadar pişirelim.
Not: Her düdüklü tencerenin pişirme ısısı farklı olacağından kontrolü pişirmenizi tavsiye ediyorum.
Pişen yemeğinizin yanına da pilav yapalım :))  Bir de turşu koyarsak nefis olur nefisssss:))))) 
Şimdiden afiyetler olsun....


SEBZELİ MUFFIN

Kek bizim evde kızım tarafından çok tüketiliyor :)))) Sebzeli kek hem besleyici hem de doyurucu... Özellikle kızım için kek vs ürünleri hazır almaktansa evde kendim yapmaya özen gösteriyorum. Daha bereketli oluyor. İşte bu da öyle bir tarif. İçine girdiği yoğruttan dolayı biraz nemli bir kek diyebilirim. Yoğurt yerine aynı miktarda süt koyarsanız da daha kıyır bir kek elde edersiniz. Bu tarifi ister baton kalıpta, ister muffin kalıplarında, isterseniz de düz bir borcamda pişirebilirsiniz. Ben tek kişilik muffin kalıplarını seviyorum. Kesme derdi yok porsiyonluk:))))) Şeklide hoşuma gidiyor...
İşte buyrun sebzeli muffin tarifi...

Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
3 su bardağı un,
yarım demet dereotu yada maydanoz,
1 havuç,
1 patates,
1 kase kaşar peyniri yada çökelek, beyaz peynir,
1 tatlı kaşığı tuz,


Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine yumurtaları alıp çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ ekleyip tekrar çırpalım. Havucu ve patatesi küçük küpler şeklinde doğrayalım. Harca ekleyelim. Dereotu ince ince kıyıp karışıma ekleyelim. Peyniri ister küçük küpler şekline kesip, ister rende yapıp onu da karışıma ekleyelim. En son tuzunu, kabartma tozunu  ve unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve karıştıralım.
Muffin kalıplarımızı silikon ise yağlamaya gerek yok hemen harcı kalıbın yarısına kadar dolduralım:))) Metal muffin kalıplarıyla yapacaksanız içini yağlamanızı tavsiye ediyorum. Harcı kalıbın yarısına gelecek kadar koyalım. Hatta ben metal kalıpların içine kağıt muffin kalıpları yerleştirip onlara dolduruyorum direk :))) Görüntü daha şık oluyor :)) Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabiliriz.

Not: İlk 20 dk fırın kapağını kesinlikle açmayalım. Yoksa kekimiz kabarmaz !...

Afiyet Olsun....

DEEPFREZE İÇİN TAZE FASULYE


Merhabalar,
Yazdan hazırlayıp poşet poşet dolaba kaldırdığım fasulye, barbunya, enginar, bezelyerimi kışın rahat rahat kullanıyorum. Elimin altında hazır yemeğim olduğunu biliyorum. Uğraşmaya gerek yok tencerede kavur soğanı biraz salça at sebzeni içine biraz da su kaynat. İşte sana hazır yemek :))


İnanın ben bu şekilde çok çok rahat ediyorum. Hem yazın sebzesini kışın yemek ayrı bir keyif. Hemde acil bir misafirin mi gelecek ya da vaktin mi yok hemen alıyorum ve 20 dk yapıyorum:))
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kışın miss gibi taze fasulye yemek ayrı bir lezzet:)))
Hemen kısaca hazırlanış kısmına geçmek istiyorum...


DEEPFREZE İÇİN TAZE FASULYE

Malzemeler:
2 kg taze fasulye,
2 kg domates,
çok az zeytinyağı ve tuz
buzdolabı poşeti

Yapılışı:
Taze fasulyeleri kılçıklarından ayıklayıp güzelce yıkayalım. İstediğimiz ebatlarda doğrayalım.(kimi kısa kimi uzun boyda seviyor ya hani) Ardından domatesleri yıkayalım. Kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye kesip rendeleyelim. Tencereye (ben 2 ayrı tencerede pişirdim) çok az zeytinyağı gezdirelim. Üzerine domates püresinden biraz onun üzerine de taze fasulyelerden bir kat döşeyelim. Tencerenin yarısına gelene kadar bu işlemi uygulayalım Üzerine çok az tuz serpelim. Diğer tenceremiz için de aynı işlemleri yapalım. Ocağın altını açıp orta ateşte fasulyelerin rengi hafif dönene kadar kavuralım. Arada karıştıralım.
Kavrulan ve hafif rengi değişen fasulyeleri ocaktan alıp genişçe bir çelik tepsiye vs dökelim. Ilıması için bir süre bekletelim. Daha sonra  istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine dolduralım. Ben yarım kg olarak koyuyorum poşetlere. Poşetin içindeki havasını alıp, yassılaştırıp ağzını sıkıca kapatalım. Ve deepfreze'e kaldıralım.
Kışında afiyetle tüketelim :))

Sevgiler...