Sayfalar

6 Ekim 2012 Cumartesi

BESLEYİCİ KARIŞIK PİLAV

Benim en sık yaptığım pilav türüdür. Eskiden sadece pirinçten yapardım. Baktım ki doktorlar tv'den bas bas bağırıyorlar. Karbonhidrat yüklemeyin vücutlarınıza diye. Evde minik bıcırık da pilavımı artık böyle yapar oldum ev halkı da beğenince :)))) Çok da besleyici ayrıca. 
Genelde kavrulmuş tel şehriye, arpa şehriyeli yapıyorum...
Kesinlikle tadı çok güzel. Tavsiye ederim...

Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
2 çorba kaşığı tereyağı,
3 su bardağı sıcak tavuk suyu yada su,
1 kesme şeker,
sıvıyağ,
tuz,

Yapılışı:
Öncelikle bir kaba ılık su koyup pirinci ekleyelim ve üzerine tuz serpip 15 dk kabarması için bekletelim. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzelim. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup ısıtalım bulguru ve yıkanmış süzülmüş pirincimizi de ekleyip güzelce kavuralım. Üzerine tavuk suyunu, şeker ve tuzunu da ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.  Sıcak sıcak servis yapalım..... 
Afiyet Olsun...

2 Ekim 2012 Salı

BADEMLİ PİLAV

Merhabalar,
Bugün hava burada kapalı ve birazda esiyor. Küçük kızım sürekli balkona çıkıp "anne bugün parka gidemiycez galiba çok üzücüüüü" deyip duruyor. Bir yandan buraya yazımı yazıp bir yandan da kızıma laf yetiştiriyorum. Görseniz çok komik halimiz:)))))
Neyse gelelim bademli pilav tarifime. Geçenlerde arkadaşımın eşini yemeğe çağırdık. Kızı hastanede olan vardı ya hani bir önceki postta uzun uzun anlatmıştım. Akşam yemeği için karnıyarık hazırladım çok seviyorlar:))))) Bir de yanına klasik pirinç-bulgur karışımı pilavımı yapıp badem ile buluşturdum. Nefisss oldu gerçekten. Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz:)))))
Tarifi ise şöyle,
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 avuç badem,
3 su bardağı sıcak tavuk suyu yada su,
1 kesme şeker,
sıvıyağ,
tuz,
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba ılık su koyup pirinci ekleyelim ve üzerine tuz serpip 15 dk kabarması için bekletelim. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzelim. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup ısıtalım bulguru ve yıkanmış süzülmüş pirincimizi de ekleyip güzelce kavuralım. Üzerine tavuk suyunu, şeker ve tuzunu da ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte yaklaşık 15 dk kadar pişirelim. 
Bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için  bir kaba sıcak su koyup bademleri içine atalım Yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. Daha sonra kabuklarını soyup ikiye bölelim. tavaya çok az sıvıyağ ekleyip bademleri kavuralım. Pişen pilavımızın üzerine serpiştirip karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım..... 
Afiyet Olsun... 

1 Ekim 2012 Pazartesi

BEZ PASTA'dan cicili bicili Kampanya:)))


İŞTE BEZ PASTANIN ŞİRİN, TATLI, RENKLİ KAMPANYASI BAŞLIYORRRR!!!!




Bez pastası yeni trend doğum hediyesidir. Artık doğum yapan anne ve bebeğinin sağlığı için hastaneler odaya çiçek kabul etmiyorlar. Çözümü Bez Pastası.
Sizin için özel birinin ailesine yeni bir üye katıldığı zaman, onu benzersiz bir hediye ile tebrik etmek istersiniz. Çiçekler çok güzeldir, fakat sonunda çöp sepetine atılmaktan kurtulamazlar. Bir hediye sepeti pratik fakat bir o kadar da sıradandır. 
Buradaki en önemli soru şudur: "Yeni bebek sahibi olan anne babaların en çok ihtiyacı olan şey nedir?" Onlara UYKU hediye edemeyeceğinize göre cevap BEZ PASTASI dIr!!

En az bir çiçek kadar zarif ve renkli bir hediye olan bez pastası aynı zamanda annenin daha sonra pastayı açarak bebeğinin bebek bezi ihtiyacını karşılayabileceği faydalı bir hediyedir.
Yeni doğan bir bebeğin günde ortalama 10-12 bebek bezi kullandığını biliyor muydunuz ?
• Baby Shower için pratik ve benzersiz bir hediyedir
• Bir bez pastası hastane odasını daha sevimli hale getirmek için mükemmel bir aksesuardır
• Yeni babayı ofise döndüğü zaman bir bez pastası ile tebrik edin - ofisteki herkesin birleşip verebileceği bir hediyedir
• Hamile müşterinizi etkilemek için harika bir hediyedir
• Hamile elemanlarınızı kutlamak için de çok uygun bir hediyedir
Sevdiklerinize doğumda gönderebileceğiniz en farklı ve faydalı bez pastalarını İstanbul içi aynı gün teslim ediyoruz. Ve Türkiye’nin her yerine kargo ile özel kutularımızda ücretsiz teslim ediyoruz.
Aşağıdaki şartları yerine bir izleyicime siteden istediği(taraftar ürünleri hariç)bu şirin ve renkli bez pastalarından biri hediyemiz olacak

1-Bezpastası Facebook sayfasını beğenmeniz ve bir ürünü sayfa linki ile profilinizde paylaşmanız
facebook.com/bezpastasi 

2- Bezpastası twitter sayfasını takibe almanız(twitter olanlar için)
twitter.com/bezpastasi

3-Kampanyamızı facebook,twitter ve blogta duyurmak

3-Tüm şartları yerine getirdikten sonra paylaşım linklerinizle birlikte resime tıklayarak bu görsel altına yorum bırakmanız

Kampanya bitiş tarihi 23 Eylül 2012 sa 00:00
Kargo değerli firmamıza aittir.
Herkese bolşans

SODALI PAMUK POĞAÇA



Herkese Günaydın,
Güzel bir hafta dileyerek söze başlamak istiyorum. Şu günlerde gelen mesajlardan anneler çocukların beslenme çantalarına doyurucu, miniklerin severek yiyebileceği neler yapabiliriz sorusuna cevaben bu poğaçaları hazırladım. Tabiiki sadece poğaça koyun demiyorum, açma, tuzlu veya tatlı kek, börek de koyabiliriz...
Bu poğaça tam miniklere göre diye düşünüyorum. Hem puf puf yumuşacık hemde çok doyurucu. Sevgili anneler her gün ne yapalım diye düşünüp duruyorlar. Size bir tavsiyem daha olacak aslında. Diyelim ki bu poğaçadan yaptınız. Bu arada bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor bereketli de aynı zamanda:)))) Ertesi gün çocuğunuzun beslenme çantasına koydunuz, kalan poğaçaları ikişerli buzdolabı poşetlerine koyup deepfreeze de muhafaza edebilirsiniz. Bir hafta boyunca aynı poğaçayı yedirmeyelim. Arada başka alternatifler de sunalım. Daha sonra ihtiyaç olduğunda yada onu bırakın acil çıkagelen misafirleriniz içinde harika bir öneri... Çıkartın deepfrezden poğaçanızı tavada azıcık arkalı önlü ısıtın :) Bakın nasıl da yumuşacık eski formunu alacak poğaçalarınız. 
Maalesef ki çalışan annelerin mutfakta geçirecekleri zaman çok çok kısıtlı... Yemekti bulaşıktı derken zaten vakit geçiyor. Bu çok pratik bir çözüm olacaktır sizlere. Elinizin altında hep bir alternatif olacak yani:)))))
Ben de bu poğaçaları İzmir Tepecik Hastanesi, Çocuk Cerrahisinde yatan 3,5 yaşındaki güzeller güzeli Simgemi hastanede ziyareti için hazırladım. Aslına bakarsanız şu an sadece serumla besleniyor fakat canım arkadaşım Pınarım ikinci bebeğine hamile ve yavrusunun başında o bekliyor. Onunda beslenmesi gerekiyor. Kendine dikkat etmesi gerekiyor çünkü hamileliğinin daha ilk aylarında.....
Simge 26 Eylül'de safra kesesi ameliyatı oldu. Safra kesesi alındı. Çünkü yaklaşık 8-9 aydır karın ağrısı şikayeti çekiyordu. Birçok doktora gidildi fakat hiçbir şey bulunamadı. En son olarak da bu hastaneye geldiler. Ve teşhis burada konuldu hemen ameliyata alındı ve şimdi sağlığı çok şükür yerinde diyebilirim. Hastane de yatış süreci biraz daha uzayabilir. Doktorların söylediği şu ki bu yaştaki bir çocuğa, safra kesesi ameliyatını ilk kez  yaptıkları ve gözetim altında bulundurmak istemeleri... Çok doğal bir süreç elbette.
Benim prensesim günden güne çok daha iyiye gidiyor maşallah. İnşallah sizlerle daha iyi haberlerini de paylaşıcam Allah'ın izniyle.
Biliyorum konuyu çok fazla anlattım ama onlar benim değer verdiğim dostlarım... Ve ben aynı zamanda Simgemin kına annesiyim :)))) Simge doğumdan sonra hastanede 1,5 -2 aya yakın kaldı pramatüre doğduğu için. Ne günler yaşadık Pınarımla birlikte. Hepsi bir yaşanmışlık... 
Artık sağlıkla mutlulukla geçirilecek çok daha iyi günlerimizin olmasını diliyorum Allah'tan.
Şimdi bu geçiyorum pamuk poğaçamın tarifine, mutlaka denemenizi de tavsiye ediyorum. İnanın bana pamuk gibi oluyor gerçekten ayrıca bayatlamıyor da.... Daha ne istenir ki bir poğaçadan:)))))



SODALI PAMUK POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı soda,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 pkt instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 yumurtanın akı, (sarısı üzeri için)
Yaklaşık 5-6 su bardağı elenmiş un

İç harcı için:
500 gr. lor peyniri,
yarım demet maydanoz,

Üzeri için: 
2 yumurta sarısı, çok az sıvıyağ
susam

( mayalanan hamur )
Yapılışı:
Öncelikle geniş ve derin bir kaba ılık süt, sıvıyağ, soda, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım. Elenmiş un ve mayayı ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra üzerini kapatıp yaklaşık 45 dk mayalanması için ılık bir yerde bekletelim. Hamurumuz süre sonunda tam iki katı kabaracaktır. Hamur mayalanırken maydanozu yıkayıp ince kıyım doğrayalım. Ayrı bir kabın içine lor peynirini ve maydanozu alıp karıştıralım.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak yapalım. ortasına peynirli harçtan koyup uçlarını bohça gibi kapatalım. Kapattığımız yeri alta gelecek şekilde çok az yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından fırça yardımıyla sürelim. Susamla bolca süsleyelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olarak kadar pişirelim.
Not: İç malzemesini beyaz peynirli, zeytinli, pırasalı, patatesli veya patlıcanlı da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...