Bugün hava burada kapalı ve birazda esiyor. Küçük kızım sürekli balkona çıkıp "anne bugün parka gidemiycez galiba çok üzücüüüü" deyip duruyor. Bir yandan buraya yazımı yazıp bir yandan da kızıma laf yetiştiriyorum. Görseniz çok komik halimiz:)))))
Neyse gelelim bademli pilav tarifime. Geçenlerde arkadaşımın eşini yemeğe çağırdık. Kızı hastanede olan vardı ya hani bir önceki postta uzun uzun anlatmıştım. Akşam yemeği için karnıyarık hazırladım çok seviyorlar:))))) Bir de yanına klasik pirinç-bulgur karışımı pilavımı yapıp badem ile buluşturdum. Nefisss oldu gerçekten. Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz:)))))
Tarifi ise şöyle,
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 avuç badem,
3 su bardağı sıcak tavuk suyu yada su,
1 kesme şeker,
sıvıyağ,
tuz,
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba ılık su koyup pirinci ekleyelim ve üzerine tuz serpip 15 dk kabarması için bekletelim. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzelim. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup ısıtalım bulguru ve yıkanmış süzülmüş pirincimizi de ekleyip güzelce kavuralım. Üzerine tavuk suyunu, şeker ve tuzunu da ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte yaklaşık 15 dk kadar pişirelim.
Bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için bir kaba sıcak su koyup bademleri içine atalım Yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. Daha sonra kabuklarını soyup ikiye bölelim. tavaya çok az sıvıyağ ekleyip bademleri kavuralım. Pişen pilavımızın üzerine serpiştirip karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım.....
Afiyet Olsun...
eline sağlık canım bende karışık pişiririm ama bademli daha bi harika görünüyor
YanıtlaSilbu arada şeker kızını üzmede çıkın parka
bizim burada yağmur çiselemeye başladı hava iyise hemen durmayın
sevgiler
Canım şimdi güneş açtı:)) Yüzü gülüyor kelebeğimin öğlen yemeğini yesin az sonra çıkartıcam:)))
YanıtlaSilPilavı epey uzun süredir bu şekilde yapıyorum sadece pirinç karbonhidrat olduğu için bulgurla dengelemeye çalışıyorum...
Evet bizimkilerde bademliye bayıldı:)))
Sevgiler canım ...
çok şık ve güzel bir görüntü canım.ellerie sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım bademli pilava hiç hayır demem ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canlarım:)))
YanıtlaSilSevgiler...
pilavın her türlüsü güzel oluyor hele çocuklar bayılıp yiyorlar elinize sağlık
YanıtlaSilHiç bademli pilav denemedim.İkisini ayrı ayrı çok severim ama sanki bademi tatlılara hep yakıştırıyorum.Aslında bu kadar deneyen yiyen varsa bence benimde deneme vaktim geldi sanırım görüntü nefis:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum:))
YanıtlaSilEvet KALBE GİDEN YOL kesinlikle denemelisiniz:)))
Tadına doyamayacaksınız eminim...
Sevgiler...
selam Fatoş butarifle nerdeyse pişti olacakmışız geçen hafta yapmıştım bu gün yayınlıyacaktım artık beklesin bakalım...sevalce lezzetlerle ve mandalina çıkmazı ile ben çok pişti oluyorum :))))eline sağlık ben çok severim bademli pilavı sevgiler
YanıtlaSilayyyy:))) olsun seninki de ayrı güzeldir kesin:)))
YanıtlaSilBende çok seviyorum bu pilavı. Çok teşekkürler...
Sevgiler..
Sen yaparsında beğenilmezmi hiç canım benim..
YanıtlaSilNefisss görünüyor .
Ellerine sağlık.
Sensin benim canım bi kere:)))))))
YanıtlaSilÖpüyorum Melihacım, çok sağol canım kardeşim.
Sağlık ve sevgiyle kal...
kıyamam ben prensese :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor pilav misler gibi :)
mail attım bu arada öpüyorum :)
bende geldim kızlar sohbet güzel.
YanıtlaSilprensesim harika.
ellerine sağlık fatoşum.
sayfana muhabbetlerimi bıraktım kabul buyur:))
ellerine sağlık canım ,çok severim bademli pilavı...
YanıtlaSilHoş geldin lezzetim:))))
YanıtlaSilÇok sağol canım benim... Aldım kabul ettim canım..
Sen de muhabbetle kal....
Reyhancım çok teşekkürler, öpüyorum çok:)
Sevgiler...
Pilavın her çeşidini çok seviyoruz. Bulgurlusunu bilmiyordum. Bulgur pilavıma ölçüyü tamamlamak için kırık pirinç katmıştım bir keresinde. Fena da olmamıştı. Sizin tarifi ilk fırsatta deneyeceğim. Bademli pilav zaten özeldir. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil