Sayfalar

14 Haziran 2012 Perşembe

PATATES ÇANAKLARI

Dün annem, ciciannem ve Güneş ablam ve annesi Yaşar teyzem, Nur ablam ve annesi Şenay teyzem,  Nazlı ablam ( halamın kızı ), annemin büyük kızım dediği Şemsigül ablam ve karşı komşum Ayşe ablam bende toplandık :)) Çok eğlendik. Bol bol sohbet ettik. 
Kızım Elif Şemsigül teyzesini hiç rahat bırakmadı. Sağolsun oda kızımı çok seviyor ve onunla çok ilgileniyor. Birlikte oyunlar oynadılar. Kısacası herkes çok mutluydu. Gün için bu harika patates çanaklarını hazırladım. Çok lezzetliydi. Kesinlikle tavsiye ediyorum:))))

Malzemeler:
6-7 adet patates,
5-6 dal dereotu,
tuz,


Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
çok az tuz


Sosu için: sıvıyağ ve toz kımızı biber 


Süsleme için: kuru nane ve taze nane yaprakları


Yapılışı:
Öncelikle patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Haşlanan patatesleri bir kaseye alıp çatal yardımıyla ezelim. Sıcakken damak tadınıza göre tuzunu ekleyip karıştırın. Silikon muffin kalıplarına kaşık ile bastırarak yerleştirelim. Ortasını da parmağımızla hafifçe bastıralım. (yoğurt koymak için)
Benim muffin kalıplarım 6 adet olduğu için geri kalan harcı dereotlu yaptım. Dereotunu incecik doğradım. Patateslere ekledim ve yoğurdum ( patatesleri ılıkken yoğurun sıcakken şekil almadığı gibi eliniz de yanabilir) Ilıyan patateslerden bir parça alıp elimizle yuvarlayalım ve şekil verelim. Servis tabağına koyup ortasını elimle bastıralım.
İyice soğuyan patateslerimizi muffin kalıplarından çıkartıp servis tabağına alalım.
Sarımsağı ezip çok çok az tuz ekleyip bir kasede yoğurtla birlikte karıştıralım. Patateslerin üzerine tatlı kaşığı yardımıyla paylaştıralım.
Sos tenceresinde yağı ısıtalım toz kırmızı biberi ekleyip ısıtalım. Çay kaşığı ile yoğurdun üzerine dökelim.




Not: Yoğurdu servis yapacağınız zaman patates çanaklarının üzerine dökün. Zamanla yoğurt suyunu salar ve görüntü hoş olmayabilir.

ÇİKOLATALI TRUFF

Deepfreze de bekleyen kek parçalarım vardı. Onlarla ne yapabilirim diye düşünürken aklıma truff yapmak geldi. İçine kendim kafama göre birşeyler ekledim. Çok da güzel oldu. Aslında kek parçalarına göre de süt oranı değişkenlik gösteriyor. O yüzden tarifimde göz kararı yazdım. Yani sütü azar azar kıvam aldıkça dökmekte fayda var. Baktınız ki sütü biraz fazla geldi. O zamanda içine bir kaç adet  bisküvi (robottan geçirip) ilave edebilirsiniz.
Şık sunumuyla lezzetiyle misafirlerimin çok hoşuna gitti trufflarım :))))
Hem çok pratik hemde güzel bir ikramlık.... Doğum günleri, 5 çayları, davet sofraları için yapılacak en güzel ikramlıklar:)))
Haydi geçelim mi tarife,

Malzemeler:
100 gr bitter çikolata,
süt,
kek (kalan kek parçaları)
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın,
kırık fındık

Süslemek için: 
Hindistan cevizi
Kürdan

Yapılışı:
Kek parçalarını ben rende ile rendeledim. İsterseniz robottan da geçirebilirsiniz. Bir kabın içine alalım. Üzerine göz kararı sütü, tarçını, kakaoyu, fındığı, benmari usulü eritilmiş yada benim yaptığım gibi mikrodalgada eritilmiş çikolatayı da ekleyip bir güzel yoğuralım. Kıvam alınca bir parça koparalım ve elimizle iri toplar yapalım. Yuvarlayalım.
Bir kaseye hindistan cevizini bir miktar dökelim. Hazırladığımız topları tabağa koyup tabağı sallayalım hindistan cevizin her tarafa bulaşmasını sağlayalım.
Üzerine bir kürdan takıp servis tabağına alalım.

İsterseniz renkli pasta üstü süs şekerlerinden alıp ona yada kakao ya  da bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Bizim Oranın Piknikleri

Twitter’da #piknikteiyigider hashtag’indeki yemek çılgınlığını görünce bizim yörenin eşsiz piknik yemeklerini yazmazsam ölürüm dedim kendi kendime. Öncelikle ilk sırada, çoğunuzun #piknikteiyigider mi? diye soracağını düşündüğüm patlıcan dolması geliyor. Eee herkesin zevki başka, ama şimdi yazacağım şeyi herkesin beğeneceğinden eminim! Yazmayıp da merakta mı bıraksam acaba? Şaka şaka yazıyorummm “Kuzu Şiş”. Kokusu şu an burnuma yavaş yavaş gelmeye başladı. Pikniğe gitme zamanım geldi galiba.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

8 Haziran 2012 Cuma

PRENSESİMİN DOĞUM GÜNÜNE HAZIRLIK....





Merhabalar,
Şimdiki yazım kızım Elif ile ilgili. Temmuzun 6' sında doğum gününü kutlayacağız kısmet olursa. Şimdiden bir heyecandır sardı beni. Çok da özeniyorum prensesimin doğum günü mükemmel olsun, keyifle geçsin, herkes memnun kalsın, eğlensin istiyorum. Her anne gibi yani:)))))
Evet şu an itibariyle menü araştırmalarım da başlamış bulunmakta. 


Geçen sene masamızda pasta hariç tam 8 çeşit vardı ve bir çoğu kaldı. Bu sene sayıyı biraz daha az tutmayı düşünüyorum. 

Pastası şeker hamurlu olsun istiyorum. Kızım  "Peppe ve arkadaşları olsun annecim" dedi. Ama nasıl ve kime sipariş geçeceğimi bilmiyorum. Geçen sene tüm detaylarıyla çıktısını alıp verdiğim pastahane yetkilisinin evime gönderdiği pasta tam bir hüsrandı:( Şok olmuştum görünce. Nede uğraştım ki ben o zaman bir sürü detayı bir araya getirmekle:(((((( 

Bu sene daha da titiz ve seçici davranıcam. 
Sizlere bu yazıyı şu yüzden yazıyorum. Bana o güzel fikirleriniz lazım dostlarım.
Mesela,
* Masada küçük etiketler olsun istiyorum ikramların üzerinde,
* Pastayı nerede yaptırmalıyım ....
(İzmir Karşıyaka' da oturuyorum biliyorsunuz zaten)
* Menüde neler olsa daha iyi olur ...
Kısacası doğum günümüz ile ilgili önerilerinize, fikirlerinize çooook  ihtiyacım var :)))))
Beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. 
Sizlerden gelecek cevapları da merak ve heyecanla bekliyorum....
Şimdiden çok teşekkürler,

Not: Geçen seneki doğum günü menümüz şu şekilde idi:
1-Şeker hamurlu Caillolu pasta,
2-Yaprak sarması,
3-İrmikli meyve jöleli tatlı,
4-Mercimek köftesi,
5-Düğme kurabiye,
6-Coco Star kurabiye,
7-Bonibonlu kurabiye,
8-Peynirli Poğaça,
9- Milföye sarılmış çubukta sosis
Bunlardan farklı olsun istiyorum : (
Sevgiler.....