Deepfreze de bekleyen kek parçalarım vardı. Onlarla ne yapabilirim diye düşünürken aklıma truff yapmak geldi. İçine kendim kafama göre birşeyler ekledim. Çok da güzel oldu. Aslında kek parçalarına göre de süt oranı değişkenlik gösteriyor. O yüzden tarifimde göz kararı yazdım. Yani sütü azar azar kıvam aldıkça dökmekte fayda var. Baktınız ki sütü biraz fazla geldi. O zamanda içine bir kaç adet bisküvi (robottan geçirip) ilave edebilirsiniz.
Şık sunumuyla lezzetiyle misafirlerimin çok hoşuna gitti trufflarım :))))
Hem çok pratik hemde güzel bir ikramlık.... Doğum günleri, 5 çayları, davet sofraları için yapılacak en güzel ikramlıklar:)))
Haydi geçelim mi tarife,
Malzemeler:
100 gr bitter çikolata,
süt,
kek (kalan kek parçaları)
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın,
kırık fındık
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Kürdan
Yapılışı:
Kek parçalarını ben rende ile rendeledim. İsterseniz robottan da geçirebilirsiniz. Bir kabın içine alalım. Üzerine göz kararı sütü, tarçını, kakaoyu, fındığı, benmari usulü eritilmiş yada benim yaptığım gibi mikrodalgada eritilmiş çikolatayı da ekleyip bir güzel yoğuralım. Kıvam alınca bir parça koparalım ve elimizle iri toplar yapalım. Yuvarlayalım.
Bir kaseye hindistan cevizini bir miktar dökelim. Hazırladığımız topları tabağa koyup tabağı sallayalım hindistan cevizin her tarafa bulaşmasını sağlayalım.
Üzerine bir kürdan takıp servis tabağına alalım.
İsterseniz renkli pasta üstü süs şekerlerinden alıp ona yada kakao ya da bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
harikalar ,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok teşekkürler Handecim:)))
YanıtlaSilSevgiler canım...
bayılırım truffa ellerine sağlık cnm sunumuda çok şık olmuş
YanıtlaSilBende bayılıyorum truffa sevgili Zeynep:)
YanıtlaSilHem pratik oluyor hemde çok lezzetli. Vallahi evde ne varsa pastası gibi birşey yani:))))))
Güzel yorumun için teşekkürler canım...
Sevgiler.