Sayfalar

22 Mart 2012 Perşembe

MAYASIZ POĞAÇA


MAYASIZ POĞAÇA

Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır ? Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı ılık süt,
1 şişe maden suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un

İçi için: Beyaz peynir ve maydanoz, yumurta akı, tuz

Üzeri için: yumurta sarısı, susam veya çörek otu






Yapılışı:
Un ve diğer malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuralım. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bir kapta ince kıyılmış maydanoz, rende yada kırıklanmış beyaz peynir ve yumurta akını (yumurta akını poğaçayı yerken iç harcı dökülmesin diye kullanıyoruz ) alıp çok az tuz ilave edip karıştıralım.  Hamuru avucumuzun içinde şekillendirip iç harçtan yeteri kadar koyup " D " şeklinde kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirip yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...


21 Mart 2012 Çarşamba

Şimdiye Kadar Yedik; Ama Artık Yemezler!

Tarifler, reçeteler, doğal hayat ipuçları falan konuşuyoruz ama sağlıklı yaşam konusunda aklımızı daha çok kurcalaması gereken konu GDO, yani “genetiği değiştirilmiş organizmalar”.

Gündemdeki bu konu hakkında aksiyon almamızı sağlamak isteyen Greenpeace de güzel bir kampanya başlatmış; Yemezler! “Yemezler” ile isteyenler sadece konuşmak yerine, bir imza vererek bu sorunun çözülmesine katkı sağlayabiliyor.

Siz de dilerseniz buradan imza atıp, hala vakit varken GDO’ların ülkemize girmesine engel olabilirsiniz.
www.yemezler.org/?ref=199664

Evet, sadece bir imza atıp kampanyayı paylaşarak et, süt ve diğer gıdalar şeklinde yavrularımızın, ailemizin tabağına koymak zorunda kalacağımız GDO’larla daha güçlü şekilde mücadele edebiliriz. 12 GDO zaten serbestmiş, kalanlarını durdurmak sizin elinizde.

Kampanyaya katılanlar, bir de rozet toplayıp tişört, bardak kazanabiliyor.

Bu arada, bu GDO nedir ne değildir. Tehlikesi neymiş diyenler aşağıdaki videoyu izleyip, paylaşabilir.

#yemezler

Bir bumads advertorial içeriğidir.

AŞURELİ PASTA


Aşureyi genelde kaplarda ve sıcak servis yaparız. Bu tarif aşureye yeni bir yorum getiriyor. Ben de ilk defa yaptım fakat iyiki de yapmışım diyorum. Çok pratik, çok değişik ve çok lezzetli. Mutlaka deneyin. Ayrıca misafirleriniz için de yapabilirsiniz farklı bir sunum bence. Az malzeme ile ortaya harika bir pasta çıkıyor.
Bence hiç düşünmeden yapın gerçekten güzel bir pasta oldu. 
Hem çok pratik hemde şık :))

Malzemeler:
1 pkt Piyale Aşure,
3,5 su bardağı su,
18 adet petibör bisküvi

Üzeri için: Tarçın

Yapılışı:
Öncelikle tencereye Piyale Aşure paketinin tamamını boşaltalım. Sonra üzerine tarifte de yadığı miktarda yani 3,5 su bardağı suyu ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. 
Ben kare borcam kullandım. Borcamı önce sudan şöyle bir geçirip suyu süzelim. Bisküvilerin 6 tanesini borcama dizelim. Üzerine aşuremizin bir kısmını paylaştıralım. Tekrar bisküvi dizip yine üzerine aşureden gezdirelim. Ve son olarak aynı işlemi tekrar uygulayalım. Bir kat bisküvi ve kalan aşurenin tamamını üzerine dökelim. Üzerini şöyle bir düzeltip ılımaya bırakalım.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Servis aşamasında üzerine bolca tarçın serpiştirelim.
Afiyet Olsun...

ARNAVUT CİĞERİ


Merhaba arkadaşlar,
Yine güzel bir tarif ile karşınızdayım:) Nam-ı diyar Arnavut Ciğeri...
Ciğer sevmeyenlerin bile afiyetle yiyeceği ve yok mu bir tabak daha diyeceği harika bir tarif bu. Yumuşacık ve çok lezzetli. Mutlaka ciğeri bir de böyle deneyim derim ben.


Malzemeler,
500 gr kuzu ciğer,
1 soğan,
1 çorba kaşığı un,
3-4 çorba kaşığı domates püresi (yoksa 2- çorba kaşığı salça),
zeytinyağı,
tuz, karabiber, kekik, kuru nane,
kimyon, kırmızı pul biber
3 büyük patates,

Yapılışı:
Öncelikle ciğeri güzelce yıkayıp,suyunu süzüp bir kabın içine alalım. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim ve kekik serpelim. Kabın kapağını kapatıp 1-2 saat buzdolabında marine edelim.
Daha sonra ciğeri iri küp şeklinde keselim. Üzerine unu serpip elimizle ezmeden karıştıralım. Soğanı piyazlık doğrayalım. Tencereye az zeytinyağı koyup ısıtalım.Unladığımız ciğerleri ekleyelim ve orta harlı ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak, arada karıştırarak pişirelim. Yaklaşık 15-20 dk da pişiyor zaten. Bu sırada soğanları da ayrı bir tavada soteleyelim. Ciğerler suyunu salıp çekmeye başlayınca sotelediğimiz soğanı da tencereye ekleyelim. Domates püresi (benim yazdan yapılma kavanozlarda vardı onu kullandım) ya da dediğim gibi domates salçası da olur tencereye onu da ekleyip karıştıralım. 3-4 dk pişirdikten sonra üzerine tuzu, karabiberi,kimyonu, kırmızı pul biberi serpiştirip ocağın altını kapatalım.
Patatesleri iri küpler şeklinde kesip az yağlı tavada kızarana kadar pişirelim. Çok az nane ve tuz serpip servis tabağına alalım. 
Ciğer ve patatesleri sıcak sıcak servis tabağına alıp yanına da güzel bir pilav yapıp, yeşil salata ile afiyetle yiyelim:))))
Sevgiler.....