Sayfalar

22 Mart 2012 Perşembe

MAYASIZ POĞAÇA


MAYASIZ POĞAÇA

Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır ? Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı ılık süt,
1 şişe maden suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un

İçi için: Beyaz peynir ve maydanoz, yumurta akı, tuz

Üzeri için: yumurta sarısı, susam veya çörek otu






Yapılışı:
Un ve diğer malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuralım. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bir kapta ince kıyılmış maydanoz, rende yada kırıklanmış beyaz peynir ve yumurta akını (yumurta akını poğaçayı yerken iç harcı dökülmesin diye kullanıyoruz ) alıp çok az tuz ilave edip karıştıralım.  Hamuru avucumuzun içinde şekillendirip iç harçtan yeteri kadar koyup " D " şeklinde kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirip yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...


3 yorum:

  1. kabartme tozu ile hiç denemedim, güzel bir secenek kesin deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, hem 5 çayı hem kahvaltı için inanılmaz bir lezzet.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nihal ve Elif çok mersi güzel yorumlarınız için:)))

    YanıtlaSil

Yorumlar