Sayfalar

15 Mart 2012 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV


Sürekli bir şeyleri bir şeylere yakıştırma çabam yine kendini gösterdi. Her zaman klasik yemekler yemek yerine küçük dokunuşlarla hem sunumu değiştirmeyi hem de lezzeti arttırmayı çok seviyorum. İşte bu pilavı yaparken de içine ne ekleyebilirim diye düşünüyordum. Buzlukta karşıma çıkan ilk şey yeşil mercimekler oldu ve pilava dahil oluverdi birden :))))


Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı baldo pirinç,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1-2 damla limon suyu,
1 kesme şeker,
1 kase haşlanmış yeşil mercimek,
3 su bardağı tavuk suyu,
tuz, zeytinyağı

Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını alıp bulguru kavuralım. Ardından güzelce yıkanmış nişastası akıtılmış, suyu süzülmüş pirinci de tencereye ekleyelim. 2-3 dk kavuralım.  Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyelim. Şekeri, tuzu, limon suyunu ve haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra havlu kağıt serip kapaktaki fazla suyun pilavı ıslatmasını engelleyelim. Demlenmeye bırakalım.
Lezzetli pilavımız servise hazırdır:))))
Afiyet Olsun...

BARBUNYA PİLAKİ

En sevdiğim yemeklerin başında gelir. Çok ama çok severim. Hem protein bakımından zengin hemde çok besleyici. Çocukların da tüketmesi gereken bir bakliyat türü. Yanına da pirinç pilavıyla nefis olur:)))) Neyse ben hemen tarifi vereyim sizlere :)))))



Malzemeler:
Yarım kg. taze barbunya (ben depfreeze de vardı onu kullandım)
1 soğan,
1 patates,
1 havuç, (benim yoktu, olan kullanabilir)
1 çorba kaşığı domates salçası,
2-3 damla limon suyu,
1 çay kaşığı un,
3-4 çorba kaşığı domates püresi (yazdan kavanozlara hazırlamıştım)
1 kesme şeker, 

tuz, su, zeytinyağı


Yapılışı:
Düdüklü tencereye zeytinyağını ve küp doğranmış soğanı alıp ve soteleyelim. Ardından domates püresi ve salçayı alıp kavuralım. Küp doğranmış patatesi ve barbunyayı da ilave edip kavuralım biraz daha. Son olarak unu, tuzu, şekeri ve limon suyunu verip karıştıralım. Sıcak suyunu ekleyip şöyle bir karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım. 5 dk. düdüğünden ses gelene kadar kaynatalım. Sonra tencerenin düdüğünü indirip ocağında altını kısalım. Bu şekilde 15-20 dk pişirelim.
Not: Her düdüklünün pişirme süresi farklılık gösterebilir, mutlaka kontrol edelim) 
Yemeğimiz servise hazır.
Servis sırasında üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirelim daha da lezzetli oluyor...
Afiyet Olsun....  

DOMATES SOSLU MAKARNA



Malzemeler:
Yarım pkt makarna (istenilen türde)

Sosu için:
2 domates,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 tutam karabiber,
tuz

Yapılışı:

Öncelikle tencereye su koyup makarnayı paketteki tarife göre pişirelim. ( 8-10 dk.)  O pişerken sosunu hazırlayalım. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtalım. Salçayı ekleyelim kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim ve tencereye ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Kuru nane, karabiber ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Pişen makarnamızın suyunu süzüp (suyu sakın dökmeyin çorba için kullanın) bekletelim. Makarnamızı hazırladığımız sos tenceresine boşaltıp karıştıralım. Servis yapalım. Yanına yoğurtla da harika olurdu hani:))))) 
Afiyet Olsun....


KIYMALI MAKARNA



Malzemeler:
1 pkt makarna ( istenilen türde ),
100 gr. kıyma,
1 adet soğan,
zeytinyağı,
tuz ve karabiber



Hazırlanışı:


Öncelikle tencereye su, tuz ve az miktarda yağ koyup suyun kaynatalaım. Kaynamış olan suya makarnamızı ekleyelim. 9-10 dk pişen makarnamızı süzgeçten geçirelim. (suyunu atmayın çorba yapmakta kullanın çok besleyici)
Tenceremize yağı alıp ince kıyım doğradığımız soğanı alalım soteleyelim. Ardından kıymayı ekleyip onuda kavuralım. Sıra makarnamızı eklemeye geldi. Onları da ekledikten sonra tuzunu karabiberini ekleyip hemen 1-2 dk daha pişirip ocağın altını kapatalım. Missss gibi kokan makarnamız servise hazır:)))))
Afiyet olsun.....
Makarnanın pişirme süresini kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz:)))))