Sayfalar

15 Mart 2012 Perşembe

KIYMALI MAKARNA



Malzemeler:
1 pkt makarna ( istenilen türde ),
100 gr. kıyma,
1 adet soğan,
zeytinyağı,
tuz ve karabiber



Hazırlanışı:


Öncelikle tencereye su, tuz ve az miktarda yağ koyup suyun kaynatalaım. Kaynamış olan suya makarnamızı ekleyelim. 9-10 dk pişen makarnamızı süzgeçten geçirelim. (suyunu atmayın çorba yapmakta kullanın çok besleyici)
Tenceremize yağı alıp ince kıyım doğradığımız soğanı alalım soteleyelim. Ardından kıymayı ekleyip onuda kavuralım. Sıra makarnamızı eklemeye geldi. Onları da ekledikten sonra tuzunu karabiberini ekleyip hemen 1-2 dk daha pişirip ocağın altını kapatalım. Missss gibi kokan makarnamız servise hazır:)))))
Afiyet olsun.....
Makarnanın pişirme süresini kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz:)))))
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar