Sürekli bir şeyleri bir şeylere yakıştırma çabam yine kendini gösterdi. Her zaman klasik yemekler yemek yerine küçük dokunuşlarla hem sunumu değiştirmeyi hem de lezzeti arttırmayı çok seviyorum. İşte bu pilavı yaparken de içine ne ekleyebilirim diye düşünüyordum. Buzlukta karşıma çıkan ilk şey yeşil mercimekler oldu ve pilava dahil oluverdi birden :))))
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı baldo pirinç,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1-2 damla limon suyu,
1 kesme şeker,
1 kase haşlanmış yeşil mercimek,
3 su bardağı tavuk suyu,
tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını alıp bulguru kavuralım. Ardından güzelce yıkanmış nişastası akıtılmış, suyu süzülmüş pirinci de tencereye ekleyelim. 2-3 dk kavuralım. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyelim. Şekeri, tuzu, limon suyunu ve haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra havlu kağıt serip kapaktaki fazla suyun pilavı ıslatmasını engelleyelim. Demlenmeye bırakalım.
Lezzetli pilavımız servise hazırdır:))))
Afiyet Olsun...