Bugün sizlere çok pratik bir poğaça tarifini paylaşacağım. Geçen sabah nette dolaşırken sevgili arkadaşım Arzu " Vanilins" bloğunun sahibi çok güzel bir poğaça tarifi yayınladı. Nasıl güzel duruyor anlatamam. Sabah pc başındaki raporlarımı bitirdikten sonra, hemen tarifi not ettim ve soluğu mutfakta aldım. Geçenlerde de eşimin arkadaşı Van'ın meşhur otlu peynirini getirmişti. Onları da poğaçamda değerlendirdim, mis gibi oldu:))
Bizimkiler kalkana kadar da poğaçalarımı hazırladım. Yumuşacık nefis oldular. Epey de bereketli bir hamur, ben 22 adet çıkardım bu ölçüden.Kalvaltı sonrası anneme yardıma gittim. Annemin evinde bu sıra tadilat var, telaş telaş üstüne, ustalar gelip, gidiyor falan ben de giderken yanımda pamuk poğaçalarımı götürdüm. Yanına çayda demledik, harikaydı:)) Hep birlikte afiyetle yedik hepsini...
Arzu'cum tarif için bir kez daha teşekkür ediyorum canım :))
İşte hemen puf poğaçaların tarifini veriyorum ve mutlaka denemenizi istiyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz,
1 pkt kabartma tozu yada karbonat,
2,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı un,
İç Malzemesi:
250 gr kadar Van Otlu Peynir,
yada lor peyniri, çökelek, vs...
Üzerine:
yumurta sarısı,
susam yada çörek otu
Yapılışı:
Bir kabın içine hamur için olan tüm malzemeyi alım ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan cevizden çok az daha büyük parçalar koparalım. Küçük bir kaba çok az sıvıyağ koyalım ve sadece parmak uçlarımızı yağa batıralım. Hamurumuza elimizle yada tezgahta yuvarlak şekil verelim. Ortasına iç harcımızı koyup kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçaları dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam yada çörek otuyla süsleyelim. Püf noktası geliyor :))) 175 'C lik soğuk fırına tepsimizi yerleştirelim. Yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Afiyet şeker olsun canım..Beğenmene çok sevindim.Görüntü şahane dayanamayıp alıyorum bir tane.Ellerine sağlık öpüyorum..
YanıtlaSilCanım benim, hem de ne beğenmek bayıldık, içine düştük tabağın :))))
SilAl al ne demek :))))
Ben de seni çok öpüyorum,
sevgiler...
Bu kadar çok övdügünz için herşeyiyle tas tamam yaptım hatta yumurtalarını sürmeden tepsi dinlendirmesi yaptım ama hamur oldu yani fırınımda mı bi sorun var anlayamadım😞
SilNasıl da güzel gözüküyorlar Fatoşcum ellerine sağlık:)
YanıtlaSilVan peynirini de çok merak ediyorum doğrusu:)
Anneciğine kolaylıklar diliyorum.
Güzel günler canım:)
Beğendiğine çok sevindim canım :))) Kendine has bir kokusu olan güzel bir peynir...
SilÇok teşekkür ediyorum ince düşüncen için.
Sevgiler...
nefis tariflerinden biri daha, ellerine sağlık Fatma cığım:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler sefertasi tarifleri :)))))
Silo sizin güzel bakışınız bence :))
sevgiler...
çok leziz belli ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilkesinlikle öyle canım, mutlaka denemelisin :)))
Silçok teşekkürler,
sevgiler...
Hafta sonu kahvaltıları ve çay sofraları için harika bir seçenek:)) Ellerine ve emeklerine sağlık.
YanıtlaSilEvet canım süper bir poğaça, hem pratik hem lezzetli :))
SilÇok teşekkürler,
sevgiler...
pamuk gibi nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım :))
Silsevgiler...
Canım ellerine sağlık poğaçan ve sunum harika olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Derya'cım,
Silbeğendiğine sevindim :))
ben de çok öpüyorum,
sevgiler...
Eline sağlık poğaçalar gel ye beni diyor çok nefisler sevgiler
YanıtlaSilSema'cım kesinlikle tatları nefisti :))) Artık sık sık yapmayı düşünüyorum...
SilPratik oluşu harika. Beklemek yok, mayalamak yok ve pufffff :))))
Sevgiler canım,
Ellerine sağlık benim hamarat kardeşim. Puf puf çok güzel olmuşşşş....Öptüm seni sevgiler,
YanıtlaSilÇok teşekkürler ablacım,
Silben de seni çok öpüyorum,
sevgiler :)))
Ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler....
YanıtlaSilçok teşekkürler canım :))
Silbeğendiğine sevindim,
sevgiler...
Fatoş hanımcım merhaba,
YanıtlaSilkayısı marmelatı tarıfı ne zaman verırsınız
sevgıler
Merhaba Tuba hanımcım,
SilKayısılar biraz olgunlaştığında bir marmelat tarifi gelecek :)))
Çok teşekkürler ilginize,
sevgiler...
Bu tam bana göre çünkü mayalı tariflere alışmamışız. Ayrıca, hamur işlerinde iç malzemelerin en iyisinden olmasına özen göstermek lazım. Otlu peynir iyi bir seçim. Afiyet olsun, işlerinizde kolaylıklar diliyorum :)
YanıtlaSilRabia hanımcım çok güzel bir tarif, oldukça da pratik :))
SilOtlu peyniri ilk defa tattım ve çok beğendim :)) Değişik bir tat.
Çok teşekkürler, sizlere de kolaylıklar diliyorum,
sevgiler...
cok leziz gorunuyor, ellerinize saglik.. kalpli fotograf sunumu da cok guzel olmus. http://underthestarsandsun.blogspot.com/
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Mojo Giorno :)) Beğendiğinize çok sevindim,
SilBloğunuzu hemen ziyarete geliyorum :))),
Tekrar görüşmek dileğiyle,
sevgiler...
Ellerine sağlık canım. Afiyetle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursevin ablacım,
Silöpüyorum,
sevgiler...
Hi friends, its wonderful paragraph regarding
YanıtlaSilteachingand fully explained, keep it up all the time.
Here is my web blog: empuje
Un grand merci pour cet article, je sais ça va marcher pour moi aussi
YanıtlaSilsur mes blogs.
Also visit my page - Eva
o ne güzel bir puf pufluktur :-) ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet canım harika oldu :))))
Silçok teşekkürler,
sevgiler...
Çok güzelmiş eline saglık :) Bende istiyorumm ya yanınada çay ohhh :)
YanıtlaSilMerhaba,
SilSayfama hoşgeldiniz :)) Beğendiğinize sevindim, çok teşekkürler.
Keşke yakın olabilsek de ikram edebilsem :((
Sevgilerimi gönderiyorum size :))
Sunum mükemmel,Fatoşum...en çokta unu ölçülü vermene sevindim,eline sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Dilek ablacım :))
SilMutlaka ölçü vermeye çok özen gösteriyorum. İnşallah deneyip beğenirsin:))
Sevgiler...
Sevgili Fatma Hanımcım bloğun tamamen bana hitap ediyor.Dikiş dikmeyi yemek yapmayı yaptıklarımı dağıtmayı çok seviyorum.Yaptığım işlere pek yorum alamıyorum.Bilgisayarı açtığımda ilk önce taslaklara girip acaba bugün yorum yapıldı mı diye bakıyorum.Tek yorumda olsa çok mutlu oluyorum.Bu sabah açtım sizi görünce çok mutlu oldum. Beni mutlu ettiniz ALLAH da sizi mutlu etsin .Sevgilerle
YanıtlaSilTekrar Merhaba Nuran hanımcım,
SilÖncelikle sayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :))
Benim anne de çok güzel dikiş dikerdi. Dikerdi diyorum artık çok fazla makine başında duramıyor. Ama küçükken herkesin bize bakıpta hayran kaldığını çok iyi hatırlıyorum :))
Sizin sayfanız da çok ama çok güzel. Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
Sayfamı beğendiğinize çok sevindim. Ben de aynen sizin gibi bloğumu açınca hemen yeni bir yorum var mı diye bakıyorum. Okuyunca çok mutlu oluyoruz değil mi :)))
Sık sık görüşebilmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler...
Fatma hanım devatinize icabet etmeye geldim harika görünüyor poğaçanız çok severim poğaçalarıda ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
SilHoşgeldiniz. Beğendiğinize sevindim, çok teşekkürler:))
Denemenizi tavsiye ederim.
Selam ve sevgiler...
Merhabalar:
YanıtlaSilBlogunuz cok cicili :) bayagi deneyecegim tarif bulunduruyor. Buarada sunumlariniz da gozumden kacti sanmayin:) tebrikler...
Merhaba Emine hanımcım,
SilÖncelikle sayfama hoşgeldiniz :)) Sayfamı beğendiğinize çok sevindim. Çok çok teşekkürler,
Sevgiler...
mayasız ürünler tüketen arkadaşıma gönderdim tarifi hemen.
YanıtlaSilben de aldım tabiki hem basit, hem de güzel görünüyor.
lezzetinden kuşkum yok.
elinize sağlık
kaptım bir tane gidiyorum:)
sevgilerimle
Merhabalar,
SilSayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :))))
Tarifimi beğendiğinize çok sevindim. Ben de mayalanma süreci olmadan vakit nakittir diyerek bu tarz poğaçaları daha çok yapıyorum evde :))
Size bir tavsiyem daha olacak. 3-2-1 Poğaçasını da mutlaka ama mutlaka denemenizi öneririm. İnanılmaz güzel bir tarif.
Linki de şu : http://fatoscatadlar.blogspot.com/2013/02/3-2-1-pogacasi.html
Bu da süper bir tariftir...
Elinizin altında mutlaka böyle kurtarıcı bir tarif bulunsun :))
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için,
görüşmek dileğiyle,
sevgiler...
merhaba;
YanıtlaSilpoğaçaları denemek istiyorum ama fırını ısıtmadan koyun yazmışsınız. acaba ısıtmadan koyunca sert olmazlar mı?
siz fırını hem ısıtarak hem de soğuk denediniz mi?
soğuk fırına koyduğunuz halde kabarma vs. de sorun oldu mu?
sıcak fırında daha yumuşak olur gibime geliyor.. bu kısma
açıklık getirirseniz sevinirim.
Fatoş hanım dün akşam tarifinizi denedim, çok lezettli oldu aynen soğuk fırında 170c de yaptım bu gün de iş yerine arkadaşlarıma getirdim akşamdan kalma olmasına rağmen halen çok lezzetliydi afiyetle yedik teşekkürler.
YanıtlaSil