Sayfalar

11 Ocak 2013 Cuma

ORMAN KEBABI

Günaydın, hayırlı Cumalar diliyorum herkese,
Güzel bir yemek tarifiyle yine buradayım:) Bu yemeği küçük küçük köfte yapıp, tepside fırında pişirmekti niyetim fakat son dakikada fikir değiştirip düdüklü tencerede dana etiyle yapmaya karar verdim...  Yemeğin püf noktası, eti lokum gibi pişirip ağızda dağılacak kıvama gelmesiyle olay zaten bitiyor :)))) Ben buradayım diyor sonrasında yemeğimiz ... Yanına bol yeşillikli salatamızla ve pirinç pilavıyla da (yarı yarıya bulgurla karıştırılmış) çok yakıştı :)
Eşimden tam not alan yemeğimin tadına doyamadık. İnşallah sizde yapınca beğenirsiniz :)))
Haydi bir göz atalım mı malzemelere :)

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti,
1 soğan,
2 orta boy havuç,
2 orta boy patates,
1 su bardağı taze bezelye (ben deepfrezden kullandım)
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası,
2 çorba kaşığı domates püresi (yazdan kavanozladıklarımdan kullandım)
karabiber, tuz
zeytinyağı ve su



















Yapılışı:
Öncelikle düdüklü tencereye zeytinyağımızı alalım. Etlerimizi güzelce yıkayıp süzdürelim. Isınan yağın içine etleri ekleyip soteleyelim. Bu aşamada ocak orta ateşte olmalı. Et suyunu salıp çekene kadar kapağı yarı kapalı olarak pişirelim. Arada karıştıralım. Suyunu salıp çeken etlerimize yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteleyelim. Domates püresini,domates ve biber salçasını da ekleyip tekrar 2-3 dk kavuralım. Üzerine bir miktar yani 3-4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdüğünü de kaldırıp sesin çıkmasını bekleyelim. 5-6 dakika içinde ses gelecektir sesi duyunca düdüğünü indirip ve yaklaşık 1 saat kadar eti haşlayalım.
Bu her düdüklüye göre farklılık göstereceği için kontrollü pişirmenizi tavsiye ediyorum...
Daha sonra pişen etlere iri küpler şeklinde doğranmış patatesleri, halka doğranmış havuçları ve bezelyeleri ekleyelim. Tuzunu karabiberini de ekledikten sonra suyunu kontrol edip (gerekiyorsa biraz daha su ekleyip) tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dk daha sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Lokum gibi pişen etlerimiz, yumuşacık olan sebzelerimizle harika yemeğimiz servise hazır :) Sıcak sıcak servis yapalım :)))
Afiyetler olsun...

13 yorum:

  1. Elinize sağlık, çok güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler Elif hanımcım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. kuzum ellerine sağlık çok severek yaparım mis:)

    YanıtlaSil
  4. yanınada pilav şahane olur
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler Ayşegül hanımcım ve Handecim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. NEFİS GÖRÜNÜYOR FATOŞ CUĞUM, ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler Belgin hanımcım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor, eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Müberra'cım,
      sevgiler canım...

      Sil
  9. Çok güzel görüküyor. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ali bey,
      Beğendiğinize sevindim,
      Sevgiler...

      Sil
  10. ellerin dert görmesin fatoşcum yine akşam misafirlerim için senin sayfandan fikir aldım tşk.ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çok teşekkürler...
      Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :))
      Bu benimde çok sevdiğim bir yemek...
      Sevgiler Meltem'cim...

      Sil

Yorumlar