Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir şerbetler, kompostolar, hoşaflar. Ve hala sofralarımızın baş tacıdır. Soğuk soğuk pilavın ya da makarnaların yanına da çok yakışır. İçimizi ferahlatır.
Çoluk çocuk herkesin çok sevdiği bir içecektir. Ramazanda da bolca tüketeceğimiz serinletici bir şerbet. Bilinen pek çok da faydası vardır aslında eriğin. Ben hem hoşafını hem de taze taze tüketmeyi çok seviyorum. Şimdi de sizlerle erik hoşafı tarifimle karşınızdayım.
ERİK KOMPOSTOSU
Erik Kompostosu Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
Yarım kg erik,
2 su bardağı şeker,
1,5 litre su,
2-3 karanfil,
çay kaşığının ucu ile zerdeçal
Yapılışı:
Öncelikle tencereye su ve şekeri alalım. Ardından erikleri güzelce yıkayıp, sap kısımlarını çıkartıp tencereye ekleyelim. Erikler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edelim. Ocaktan alıp içine toz zerdeçal ve karanfilleri atıp karıştıralım. Zerdeçal hoşafımızın rengini değiştirmeye yarıyor. İsterseniz siz eklemeyebilirsiniz. İyice ılıyan tencereyi buzdolabında bekletip iyice soğuması için bekletelim.
Not: İsterseniz eriklerin kabuklarını benim yaptığım gibi soyabilirsiniz. Sizin zevkinize bırakıyorum.
Soğuk soğuk ne güzel olur ellerine sağlık,hayırlı Ramazanlar
YanıtlaSilhem ramazan hem havalar çok sıcak tam zamanı yani bunun:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sizinde sayfanız çok güzel ayrıca bayılırım erik hoşafına
YanıtlaSildün gece menümüzde vardı :)
sevgiler izliyorum sizi
güzel yorumlarınız içinde çok teşekkürler
Sevgili Mahire hanımcım aynen şu sıcak günlerde insan böyle serinletici şeyler istiyor gerçekten. Hayırlı Ramazanlar diliyorum :))
YanıtlaSilHandecim çok teşekkürler canım sana ve ailene de hayırlı Ramazanlar diliyorum:))
Sevgili Melisa hanımcım iadeyi ziyaretiniz beni çok mutlu etti.
Evet değilmi kompostolar sofranın vazgeçilmezi inşallah bizden sonraki nesillerde bu geleneklerimiz unutmazlar... Bizde gördüklerini uygularlar:))) Tekrar görüşmek dileğiyle inşallah. Sevgiyle kalın...