Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

PORTAKALLI PIRASA



Malzemeler:
Yarım kg pırasa,
1 soğan,
1 havuç,
1 avuç pirinç,
3 portakalın suyu,
zeytinyağı,
1 kesme şeker,
tuz,
su,


Yapılışı:
Öncelikle tencereye küp doğranmış soğanı alıp zeytinyağı ilave edip kavuralım. Ardından havucu ince dilimleyip tencereye ekleyelim kavuralım. Yıkanmış ve jülyen doğranmış pırasaları da tencereye ekleyip biraz daha kavuralım. Portakalın suyunu sıkıp tencereye ekleyelim. Şekerini ve tuzunu ilave edip pirinçleri de yıkayıp süzüp tencereye ekleyip pişirelim. Arada suyunu kontrol edelim gerekirse su ilavesi yapalım sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yemeğimiz kısık ateşte 20-25 dk da pişiyor. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar