Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KABAK SIYIRMA


 Bu yemeği Star tv Soframız programının İzmir çekimlerinde izlemiş ve çok beğenmiştim. Yapmak bu güne nasip oldu. Tadı gerçekten lezzetli ve çok hafif bir yemek. Denemek isteyen herkese tavsiye ediyorum.  


Malzemeler
1 kg kabak,
1 soğan,
yarım demet dereotu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı pirinç,
tuz,
su,
zeytinyağı,


Hazırlanışı:
Kabakları yıkayalım. Uç kısımlarını keselim. Bir soyacak yardımıyla sıyırarak keselim. Aynı salatalık soyar gibi. Çekirdekli kısma gelene kadar sıyıralım. Tencereye yağı alıp küp doğranmış soğanları kavuralım. İnce kıyım dereotunu ekleyelim. Ardından şekerini de ekleyip 1-2 dk kadar daha soteleyelim. Sıyırdığımız kabakları tencereye ilave edelim. Bu noktadan sonra hiç karıştırmıyoruz yoksa kabaklar kırılıyor. Üzerine pirincini de serpelim. Üzerini geçecek kadar su (ortam sıcaklığındaki su) ilave edelim. Tuzunu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar