2 su bardağı un
1 adet portakal (hem kabuğunun rendesi hemde suyu)
2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
4 çorba kaşığı pudra şekeri
istenirse tarçın
Hazırlanışı
Un, şeker, nişasta yağ, portakalın suyu ve rendesi, k.tozu, vanilya yumurta bir kapta harmanlanır ve yoğrulur. Hazırlanan hamur merdane yardımı ile açılır. Kurabiye kalıplarıyla şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.
Isı ayarı her fırına göre farklılık gösterir.
Fırında hafif pembeleşene kadar durması yeterli olacaktır.
Üzerine de önceden yapmış olduğum şeker hamuru ile kaplama yaptım.
Üzerine de önceden yapmış olduğum şeker hamuru ile kaplama yaptım.
Küçük bir püf noktası şeker hamurunu kurabiyemizin şekline göre kalıbını çıkardıktan sonra kurabiyenin üzerine çok az bal sürüp şeker hamurun yapışmasını sağlayalım :)))
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlar