Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

MİLFÖYLÜ KARNIYARIK BÖREK


Merhabalar,
Hem çok pratik, hem de çok lezzetli bir börek tarifi veriyorum sizlere. Kesinlikle kurtarıcı :))
İç malzemesini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Sucuklu, salamlı, patatesli...
Çökelek veya lor peyniri kullanacaksanız içine yumurta akı eklemeyi unutmayın. Yumurta akı böreğimizi yerken çökeleklerin dağılmasını engelliyor. 
Bu da benden size küçük bir püf noktası :))))
Haydi hemen tarife geçelim birlikte.

Malzemeler
10 Milföy hamuru,
3 domates,
4 yeşil biber,
çökelek veya beyaz peynir,
1 tutam maydanoz,
karabiber,

Üzeri için: 1 yumurta



Yapılışı:
Milföyleri merdane yardımıyla hafifçe açın ve maydanoz, peynir ve karabiber karışımından içine koyun. İki kenarı birbirine yapıştırın. Ters çevirip çok az yağlanmış tepsinize yerleştirin. Bir bıçak yardımıyla ortasına çizik atın ve bu attığınız çiziğe dilim domates ve ince kesilmiş biber yerleştirin.
Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. En son olarak da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin. Üzeri kızarana ve milföyler kabarana kadar.
Afiyet Olsun...


Not : Milföy hamuru ile hazırladığınız ikramlarınız da fırını önceden ısıtmakta fayda var. Isınan fırına giren milföyler daha güzel kabarıyor. Hele de fırın turbo ise :)))))

2 yorum:

  1. ilk fırsatta yapıyorum bunu da :) Zira Milföyü lezzetli bir tembel işi olarak görürürüm. Bu sebepten kendileri tam benlik :) (Ben daha hiç elde hamuru hazırlanmış börek yapmadım da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize sevindim Merve hanımcım :))))
      mutlaka deneyin...
      sevgiler...

      Sil

Yorumlar