Sayfalar

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Elma Tarçın ve Kuru Üzümlü Kek


Merhablar sevdiklerim,
İzmir alev alev yanıyor bu günlerde, aşırı nem de buna eklenince hiç çekilmiyor gerçekten. Klimanın altında geçiyor günlerimiz :) Biz de evdeyken vakit geçirmeyi en çok sevdiğimiz şey olan mutfakta takılıyoruz kızçemle birlikte. Kurabiye, kek, poğaça yapıp duruyoruz sık sık. Kiloları düşündüğümüz yok anlayacağınız :))

Dün de dolapta 2 adet elmam kalmıştı. İlk aklıma gelen şey de tarçınla birleştirip kek yapmak oldu. Tabii içine ilaveler de yaparak lezzeti ikiye katladık diyebilirim.
Siz de evdeki malzemelerinizle çeşit çeşit kekler yapabilirsiniz ...
Şeftalili çok nefis oluyor mesela :)

Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum.

Biz çok sevdik, umarım sizler de dener ve bizim gibi beğenirsiniz. Çayla bilikte öyle güzel gidiyor ki, mutlaka deneyin....




ELMA TARÇIN ve KURU ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

2 adet yumurta, (küçük ise 3 ekleyin ben öyle yaptım)
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
2 çay kaşığı tarçın,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 kahve fincanı fındık,
2 adet elma,
2 - 2,5 su bardağı kadar un,

Üzeri için: pudra şekeri + taçın karışımı (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtaları mikserle güzelce çırpmakla işe başlayalım. Yağı, yoğurdu ekleyip tekrar karıştıralım. Elmaların kabuklarını soyup minik minik doğrayalım. Un, vanilya, kabartma tozu ve taçını eleyerek karışıma ilave edelim. Elma, kuru üzüm ve kırık fındığı da ekleyip spatül ile karıştıralım.
Ben yuvarlak kelepçeli kek kalıbımda yaptım. siz dilediğiniz bir fırın kabında yapabilirsiniz kekinizi. Tabana yağlı kağıt sermeyi ya da yağlamayı unutmayalım.
Harcı kalıba döküp 175 'C de üzeri kızarana kadar yavaş yavaş pişirelim.
Fırından çıkardığımız kekimiz hafif ılıyınca servis tabağına alıp üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımından eleyelim.

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar