Sayfalar

14 Aralık 2016 Çarşamba

FRATELLİ LA BUFALA MAVİBAHÇE / İZMİR



Merhabalar sevgili dostlarım,

Geçtiğimiz hafta sonu çok keyifli geçti.Sevgili bloger arkadaşlarım ve ben Sibel' ciğimin organizasyonu ile Mavibahçe AVM de keyifli bir mekana davetliydik.

" FRATELLİ LA BUFALA"

Kısaca size mekandan bahsetmek istiyorum.





“Bufala Kardeşler”; Giuseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala, Napoli’nin Eboli Kasabası’nda doğdular.
Mozzarella üreticisi babalarının ani ölümü üzerine, aile işine devam etmek ya da yeni bir ufka doğru yelken açmak arasında zor bir kararla baş başa kalan kardeşler,
tüm varlıklarını satıp gelirini eşit paylaştıktan sonra göçmen olarak yeni bir hayata doğru yol almayı tercih ettiler.
Tüm hayali bir restaurant açmak olan “Pippo” lakaplı ağabey Giuseppe, New York’a gitti ve bir İtalyan lokantasında pizzacı olarak iş buldu.
“Toto” olarak tanınan Antonio, Madrid’e giderek bir flamenko dans okulu açtı.
En küçükleri olan Gennaro ise; hayatında hiç resim yapmamış olmasına rağmen hep hayalini kurduğu ressam olma hayalini gerçekleştirmek ve
kendini resimde geliştirmek üzere gittiği Paris’te bir otoparkta gece bekçiliği yapmaya başladı.
Seneler sonra, şansı yaver gitmiş olan “Pippo”yu New York’ta bir pizza restoranı açmış buluyoruz. “Toto”da Madrid’in en büyük pizza restoranının sahibi olarak
karşımıza çıkıyor. Kendini resimde geliştirmiş olan Gennaro da Milano’da pizza restoranı açmaya karar veriyor.
İki büyük ağabey kurdukları ortaklıkla baba birliğine tekrar dönüyor ve şirketlerinin ismini “Fratelli La Bufala – FLB” olarak belirliyorlar.
İki kardeş, Tokyo’da açtıkları ve büyük sükse yapan pizza restoranlarının ardından hep özlemini çektikleri memleketlerine, Campania’ya geri dönme kararı alıyorlar.
Bu karar ve sonrasında 3. kardeş olarak Gennaro’nun da ortaklığa dahil olmasıyla, Fratelli La Bufala restaurantları Napoli’den 4 kıtaya yayılan, İtalya’nın en büyük Pizzacı Grubu haline geliyor.
Bu arada; resim sevdası devam eden Gennaro’nun yeni resim çalışmalarını tüm FLB restoranlarında görmeniz mümkün.
“ Fratelli La Bufala’yı eşsiz kılan, otantik içerikler, geleneksel Napoli yemek tarifleri ve yeni nesil yöntemlerin birleşimidir.”
Türkiye’deki ilk restoranını 2008 yılında İstanbul’da açan, yeni nesil geleneksel Napoli mutfağının en iyi yorumcusu Fratelli La Bufala; şimdi İzmir’de geleneksel lezzetleri, rahat ve şık ortamıyla keyifli bir İtalyan serüveni sunuyor.





İtalya’nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli’nin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı ve dünyada 34’ü aşkın şubesi ile en büyük İtalyan pizza grubu zinciri Fratelli La Bufala’nın standart lezzetleri; Türkiye’de 2008 yılından bu yana İtalyan/Napoliten lezzetlerden vazgeçemeyenlerin uğrak restoranlarından biri olarak hizmet veriyor.


Egenin yeni cazibe merkezi Mavibahçe Alışveriş Merkezinde; iş yemeklerinin, alışveriş ve after work buluşmalarının keyifli ve lezzetli adresi “Fratelli La Bufala- Mavibahçe ” mutfağı; Geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “Gurme Napoli pizzaları” “Taze el yapımı ekmek” ve bunların yanı sıra; manda sütünden “gerçek mozzarella peyniri”, sığır eti, özel makarnaları, ızgaraları, Ege bölgesi domatesi ve mevsiminde iyi üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar ve Italyan peynirlerden oluşan menüsü ile “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini Türk lezzet severlerle paylaşmayı sürdürüyor. Ayrıca özel şarap kavından bu lezzetlere eşlik eden Yerli ve İtalyan butik şarapları da denemeye değer…









Fratelli La Bufala- Mavibahçe deneyimli mutfak ve servis kadrosu ile hem unutulmayacak lezzetler, hem de evinizin rahatlığını sunuyor.
Napoli bölgesinin gerçek gurme pizzası ve her sezon geleneksel ürünlerle hazırlanan lezzet standartlarının İzmir’deki ilk ve tek temsilcisi Fratelli La Bufala – Mavibahçe; seçkin dekoru, terası, her ay seçkin mevsim sebzeleri ve iyi ürünlerle sipariş anında taze pişirme prensibi ile sunduğu “ Menüsü” ile iddialı…



La caprese DOP : Bufala mozarella dilimleri, domates, kekik, fesleğen ve naturel zeytinyağı eşliğinde.



Risotto al la pescatora : İtalyan arborio pirinci ve deniz mahsülleri.



Cornetto di bufala : Emmental peyniri ve mozarella dolgulu boynuz şeklinde pizza breasola roka ve Parmigiano



Margherita DOP : Domates sos, bufalo mozarella, enginar kalbi, mantar, hindi füme.


Cannellone e parmigiana di melanzane : Ev yapımı yumurtalı makarna, kıyma, ricotta oeyniri, domates sos, pesto ve patlıcan " parmigiana style"


La energizzante : Karışık akdeniz yeşillikleri, cherry domates, fesleğen, haşlanmış yumurta, ton balığı, yaprak Parmigiano, fesleğenli tavuk göğsü şiş ve füme mozarella.


Lo zuccotto di melanzana : Kızarmış patlıcan dilimleri, ricotto peyniri, cacio bufala peyniri, pesto sos, domates sos ve mercan köşk.


II file : Izgara dana bonf,ile (250 gr) patates cipsi, kurutulmuş domates sosu ve karışık yeşil salata.


Minikler de unutulmamış ve onlar içinde çok sevimli Michy Mouse Pizza hazırlanmış.

Kaliteli ve nezih bir ortamda lezzetli yemekler yemek istiyorsanız burayı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Sunumlarıyla, tatlarıyla ve ilgileriyle bizi çok güzel ağırlayan Fratelli La Bufala ya teşekkürler.

Bu güzel günden hatıra fotoğrafımız da olmasın mı dedik ve Halkla ilişkilerden sorumlu sevgili Evrim hanımı da aramıza alarak mutlu mutlu poz verdik objektife...





Sizlerde hoş atmosferi olan bu otantik mekanda farklı lezzetler tatmak isterseniz,

Bilgi ve Rezervasyon için;

Adres: Caher Dudayev Blv. 2040/3 Sok. Mavibahçe AVM
A Blok Kat:3 No:304 Mavişehir / İzmir
E-mail: bilgi@fratellilabufalaizmir.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumlar