Sayfalar

24 Nisan 2015 Cuma

PEMBE ÇATLAK KURABİYE


Merhaba sevgili dostlarım,
Bahar gelememk için ısrar etse de güneş arada sıcacık gülümsüyor bizlere...
Bu ara havaların bir ısınıp bir soğumasından mütevellit ben de de hafif hastalık belirtileri başladı gibi sanki. Boğazım hafiften ağrıyor gibi... 
Bitçi çayları ve vitamin takviyeleriyle atlatmaya çalışıyorum :))
Evet sizlerin karlısına bugün çok nefis bir tarifle geldim..


Gerek hamurundaki gül suyunun kokusu, gerek se görselindeki şirinlik sbebiyle bence mutlaka yapmanız gereken bir kurabiye.
Nişastalı tarifler konusunda çok fazla deneyim sahibi değilim. Bu kurabiyeyi de ne zamandır denemek istiyordum. Ksımet bugüneymiş deyip kolları sıvadım.

Edinmeniz gereken bir çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası sadece. oda aktarlarda bulunuyor. eser miktarda kullanıyorum zaten tarifte...
Çocuklarınızın doğum günlerinde, günlerinizde misafirlerinize farklı lezzetler tattırmak istiyorsanız bu tarif tam size göre...
Sizleri hemen tarifimle ve görsellerle başbaşa bırakıyorum...



PEMBE ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler:

1 yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 subardağı pudra şekei,
2 çorba kaşığı gül suyu,
2 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı un,
1 pkt kabartma tozu,
4,5 su bardağı nişasta,
1 çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası


Yapılışı:
Öncelikle sıvı malzemeleri şeker ile birlikte mixleyelim. İyice köpük köpük olana kadar işlemi devam ettirelim. Sonra kuru olan malzemeleri ekleyelim. Hamurumuz sert ama dağılmayan bir hamur olacak. Bu kısma dikkat edelim.
Nişastayı tam ölçüde kullanırsanız iyi olur yoksa hamurunuz dağılan bir yapıda olur. Hamuru yoğurduktan sonra elimizle cevizden daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış olan fırında 170 'C de 10-15 dk aralığında pişirin.
Pişen kurabiyelerimizi soğuyunca servis tabağımıza aktaralım.
Afiyet Olsun...

Not: 
* Her fırının pişirme süreci farklı olduğu için kontorllü pişirmenizi tavsiye ediyorum.

** İçeriğinde bol nişasta olduğu için kurabiye ağızda eriyen ve damakta yer eden yapıda olacaktır.

** Gülsuyunu isteğe bağlı kullanabilirsiniz. 


33 yorum:

  1. Kuru gıda bıyası yerine sıvısını kullanabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette kullanabilirsiniz :))
      sevgiler...

      Sil
  2. Kuru gıda boyası yerine sıvı gıda boyası kullanabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende toz vardı onu kullandım, siz likit olanla da yapabilirsiniz :))
      sevgiler Nurdan hanımcım :)

      Sil
  3. canım ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Eminim tadı da enfestir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım :))) beğendiğine sevindim...
      sevgiler,

      Sil
  4. ay harika görünüyorlar.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler audrey :))
      sevgiler,

      Sil
  5. Ne güzel kurabiye bunlar böyle, pembiş pembiş bayıldım:) Eline sağlık..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Çağnur hanımcım,
      sevgiler benden :))

      Sil
  6. Çok harika görünüyorlar bayıldım renklerine. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler hayat :)))
      sevgiler...

      Sil
  7. Görüntü süpeeeer :)
    Ellerine sağlık canım :) :) :)
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilom, canım çok teşekkürler :)))))
      bende öpüyorum seni,
      sevgiler....

      Sil
  8. Geçmiş olsun. Kurabiyeler Harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Pınar hanımcım,
      beğendiğinize sevindim :)))
      sevgiler.

      Sil
  9. Elinize saglik cok guzel gorunuyor:))bu kurabiyeyi daha onceden denemistim ama gida boyasi farkli bir sunum olmus en kisa zamanda deneyecegim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevgili Gökkuşağı :)))
      bu şekilde biraz daha şirin oldular sanırım :)))

      Sil
  10. Hem gülsuyu kokusu hem rengi ile çook güzel olmuş, eline sağlık sevgili Fatma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Mehtap hanımcım, çok zarifsiniz :))
      sevgiler,

      Sil
  11. Ellerine sağlık harika görünüyor eminim ki tadı'da enfestir.:) en kısa süre de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Esra hanımcım :)))
      kesinlile deneyin,
      sevgiler,

      Sil
  12. ellerine sağlık nefis görünüyor canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Hatice ablacım :))))
      sevgiler,

      Sil
  13. Bugday nisastasi mi olmali, misir nisastasi da olur mu acaba?
    Bu arada ellerinize saglik cok hos olmuslar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, beğendiğinize sevindim Ata bey,
      Ben genelde mısır nişastası kullanırım, ama farketmez sanırım.
      Sevgiler...

      Sil
  14. Merhabalar.
    Bu pembe çatlak kurabiyeleri pek bir beğendim. Bunun içi "misafir utandıran" gibi midir? Hani yerken konuşmamak gereken kurabiyelerden. Çok güzel ve enfes bir kurabiye olduğu görüntüsünden belli. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey :))
      evet yerken biraz dağılan bir yapısı var. Ama kesinlikle tadı çok güzel bir kurabiye...
      beğendiğinize de ayrıca sevindim :))))
      çok teşekkürler,
      sevgiler,

      Sil
  15. Canım ellerine sağlık . Pembiş pembiş çok güzeller. Bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Saniye'cim :))
      öpüyorum çokkkk....

      Sil
  16. ben renk vermesi için pancar kullandım, onun da görünümü harika oldu :)

    YanıtlaSil

Yorumlar